Kurpitsa-pinaattipasta ihastutti perhettäni. Kovasti kyseltiin, että miten tämä maistuu niin herkulliselle. No siihen on yksi syy..
Täällä sitä aamuvirkkuna keekoillaan. syynä eräskin kellonkääntö tässä taannoin. Luulin, että tästä piti luopua, mutta obviously not. No, ehtiipähän enemmän tänään.
Kurpitsaruokaa siis tarjolle tänään. Olen sitä mieltä, ekurpitsaan ei kerta kaikkiaan ehdi kyllästyä. Välillä sitä nautitaan makeana , pumpkin spice lattena tai kurpitsapiirakkana. ja leivoin tässä mainioin kurpitsakakunkin. Kuten myös muina vuosina on tullut testailtua. Sitten makean mehevä kurpitsa maiostuu paahdettuna, grillattuna, keittona you name it. On se ihan mainio kapistus. Tässä suosikkini, makoisa myskikurpitsa maistuu mainiolta pastassa pinaatin kanssa.
KURPITSA-PINAATTIPASTA
4 hengelle
1 myskikurpitsa
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl silputtua, tuoretta salviaa
4 rkl oliiviöljyä
1 dl parmesaanijuustoa hienona raasteena
1/2 dl valkoviiniä
2 rkl voita
¾ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
150 g pinaattia
lisäksi 400 g pastaa, tämä isokokoinen simpukkamalli toimi kivasti
1. Kuori ja paloittele myskikurpitsa. Hienonna sipulit. Suikaloi salvianlehdet.
2. Kuullota sipulit öljyssä (1 rkl) pannulla ja siirrä sivuun.
3. Lisää loput öljystä (3 rkl) ja ruskista pannussa kurpitsakuutiot. Lisää sipulit, salvia, parmesaani, valkoviini ja voi. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua, kunnes kurpitsa on kypsää. Lisää pinaatit aivan lopuksi
4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota keitinvettä talteen desilitran verran.
5. Sekoita kurpitsakastike kuuman pastan joukkoon. Lisää keitinvettä tarvittaessa.
Tämä kurpitsa-pinaattipasta oli aivan älyttömän herkullista. Siitä piti huolen tuo pieni valkoviiniloraus, joka voin kanssa teki pastaan kastikkeen, jossa todella on makua. Joku kysyikin, että miten tämä maistuu melkein kuin simpukkapastalle. No juuri sen valkoviinin ja voin suoman voitelun vuoksi. Vannonkin viinillä kokkaamisen nimeen, sillä pienikin tilkka tuo ruokiin syvyyttä ja aivan tavattoman herkullista makua.
Muita kurpitsaaterioita:
Za’ataarilla maustettu kurpitsakeitto
Kurpitsafondue
Poltettua kurpitsaa ja ruskistettua voita
Kurpitsarisotto – se maailman paras
Tai hyppää suoraan parhaat kurpitsareseptini-kokoelmaan.