Vihreää parsaa ja ruskistettua kermaa. Sillä startattiin tämän kevään parsaherkuttelut.
Kevään ekat parsat on yhtä odotettuja kuin varhaisperunatkin. Itse haluan aina kokeilla parsaa jollain uudella tavalla. Tästä johtunee, että blogistakin löytyy parsareseptejä yllin kyllin. Keräin tuonne alle joukon niitä, mutta älä vielä hyppää sinne, sillä nyt on tarjolla jänskä lisuke vihreälle parsalle.
Tällä kertaa nimittäin kokeilin vinkeää juttua eli ruskistetusta kermasta valmistettua kastiketta parsojen kanssa. Toimii – ja valmistuu helposti uunissa. Kastike ruskistetusta kermasta käy myös varhaisperunoiden ja paistetun kalan kanssa..mutta ei mennä sinne vielä. Vastahan ensilumi tässä satoi..
PARSAA JA RUSKISTETTUA KERMAA
4 hengelle
2 nippu vihreää parsaa
Ruskistettu kerma:
3 dl kuohukermaa
1/4 suolaa
ripaus mustapippuria
(1 rkl silputtua tuoreyrttiä, esim. rakunaa)
Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kaada kerma laakeaan, uuninkestävään kulhoon ja anna paahtua, kunnes pinta ruskistuu, noin 35 minuutin ajan.
Anna kerman jäähtyä ja siivilöi se. Vatkaa pienellä teholla vaahdoksi. Mausta suolalla, mustapippurilla ja halutessasi jollain kivalla tuoreyrtillä.
Tarjoa keitetyn, vihreän parsan kanssa.
Viinivinkki: vihreän parsan maku on voimakkaampi kuin valkoisen. Maussa on tuoretta ruohoisuutta ja tämä tekee viininvalinnan vaikeaksi, sillä vihreä parsa saa viinin herkästi maistumaan metalliselta. Tässä lisukkeena tarjottava ruskistettu kerma tuo makuun runsautta ja kermaisuutta, joten viini valitaan tukemaan tätä makukomboa. Hyvä valinta tälle aterialle on saksalainen Jakob Jung Riesling Classic, 16,90 euroa, joka puolikuivana ja hedelmäisen hapokkaana mätsää kivasti kermaisen kastikkeen ja raikkaan parsan makupariin. Tämä varsin keväinen ja muillekin kevätherkuille sopiva juoma kannattaa laittaa muistiin!
Pääsiäinen kolkuttelee aivan ovella, joten tämä resepti kannattaa pitää mielessä, kun pääsiäisen ruokaostoksia suunnittelee. Vihreää parsaa ja ruskistettua kermaa on varsin oiva ja keväinen alkuruoka pääsiäispöytään. Tähän jos grillaa lohifileen rinnalle, niin sitten onkin jo koko pääsiäisateria kasassa.
Jos mielit lisää herkullisia parsareseptejä, niin tsekkaa linkit alta ja katso myös joka torstain Iltalehti. Tässä kuussa kokkaan Ruokatorstai-sivuilla neljä maan mainiota parsaresepteiä. Eka eli iisi parsapiirakka meni jo, mutta vielä muita uusia reseptivinkkejä tulossa!
Lisää parsaa?
Savustettu vihreä parsa
Paistettua vihreää parsaa ja ricottaa
Grillattu valkoinen parsa ja ruskistettua voita
Sitruunainen parsakeitto valkoisesta parsasta
Vihreää parsaa aasialaisittain eli seesamiparsat
Parsaranskalaiset ja hollandaisekastike
Vihreää parsaa, kinkkua ja ruskistettua voita