Jo vain. Tämä on yksi lempisnäksini tällä hetkellä. Ja hävikkiä ei synny, ei edes kuorista.
Ja tämä on siitä nasta herkku, että perunoita on yleensä jääkaapissa. Fetaa myös. Ja ainakin turkkilaista jugurttia kastikkeeksi. Vois melkein lähteä tekemään seuraavan setin..
Itse tehtailin reseptin kokonaisista perunaoista, mutta jos teet esimerkiksi muusia, niin älä nakkaa kuoria roskikseen, vaan levitä ne heti miten uunipellille, pirskota öljyä päälle sekä reteellä ranteella mausteita ja sipsien veroinen herkku valmistuu illaksi.
- Rapeat perunankuoret ja fetadippi
- 4 hengelle
- 8 -10 keskikokoista, jauhoista perunaa
- 3/4 dl oliiviöljyä
- 2 tl sormisuolaa, esim. Maldon
- 5 rkl valkoviinietikkaa
- rouhaus, pari mustapippuria
- 50 g parmesaanijuustoa
- 3 rkl tuoretta silputtua tilliä
- Koristeeksi versoja tai siivutettuja kevätsipulinvarsia.
- 21/2 dl paksua turkkilaista jugurttia
- 1 /2 sitruunan mehu
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 2 rkl silputtua, tuoretta tilliä
- 200 g fetaa
- 2 tl hunajaa
- ripaus suolaa
- rouhaus mustapippuria
- Valmista ensin fetadippi. Murenna feta kulhoon, lisää joukkoon jugurtti ja sekoita. Mausta dippi sitruunankuorella ja – mehulla, tillillä sekä mustapippurilla. Lisää joukkoon lopuksi hunajaa makua pyöristämään. Maista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Pese perunat ja leikkaa ne neljään lohkoon (isoimmat kuuten). Levitä perunat uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä perunoita 35 minuutin ajan 250 asteisessa uunissa.
- Leikkaa kypsistä perunoista perunansisus pois, niin että sitä jää kuoriin noin puolen sentin verran. Levitä kuoret takaisin pellille yhteen kerrokseen ja sivele ne oliiviöljyjjä.
- Ripota päälle suola, rouhi päälle mustapippuria ja pirskota päälle valkoviinietikka. Viimeistele ateria raastimen hienoimmalla terällä raastetulla parmesaanijuustolla. Laita uunin grillitoiminto päälle 225 asteeseen ja laita perunat uuniin rapeutumaan n. 10 minuutin ajaksi.
Nyt nälkä järsii sisuskaluja sulkisvuoron jälkeen sen verran pahasti, että raahaudun keittiöön katsomaan, mitä kivaa sunnuntaisyötävää sitä tänään syntyykään..
Lisää Jotain maukasta ?
Instagram / Facebook / Twitter
Kanelitytön kakkuparatiisi sanoo
Kiitos ideasta! 🙂
Mari sanoo
Olepa hyvä!