Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Viikonlopun vihreät parsat

31.3.2017 by Mari

vihreää parsaa, parsareseptejä, parsaa, bresaolaa ja graavattua keltuaista, graavatut keltuaiset, keltuaisen graavaaminen, pikagraavatut keltuaiset, äitienpäiväruoka, alkuruoka parsasta

Viikonloput vihreät parsat nautitaan bresaolan ja graavattujen keltuaisten kanssa. Päälle ripotellaan versoja. Tämän aterian jaksaa valmistaa, vaikka pää olisi ihan pyörällä tästä kellojen rukkaamisesta.

En yksinkertaisesti jaksa ymmärtää, miksi kelloja pitää siirtää. Elimistöni menee ai-van sekaisin. Nukahtelen katsellessani Ironfistiä jo joskus puoli kasin aikoihin ja herään entistä aikaa viiden pintaan, koska olen mennyt niin aikaisin nukkumaan.

Tai sitten herään kukkumaan kahden kolmen maissa yöllä. Elimistö miettii, pitääkö nyt nukkua vai kukkua. nukkumisrytmin vääntäminen takaisin järkeväksi eli nukkumaan kympin maissa ja ylös seiskan pintaan vie tovin jos toisen. Kysyn vaan, kenen idea tämä on.

No, tämän takia viikonloppuna tehdäänkin jotain helppoa ja nopeaa. Muuhun ei oikein tällä sekopäällä taivu. Ja nytkin sekopää sekoilee, sillä ei tämä ole nopeaa, munia pitää graavata neljän päivän ajan. No, kokeile tätä ensi viikonloppuna sitten. Tai sitte tee nuo pikagraavatut keltuaiset, ei hassumpia nekään ollenkaan.

vihreää parsaa, parsareseptejä, parsaa, bresaolaa ja graavattua keltuaista, graavatut keltuaiset, keltuaisen graavaaminen, pikagraavatut keltuaiset, äitienpäiväruoka, alkuruoka parsasta

Paistettua parsaa, bresaolaa ja graavattua keltuaista

500 g parsaa
pari rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
mustapippuria

Huuhtel ja kuivaa parsat. Kuori varsi kuorimaveitsellä. Kuumenna pannu ja paista parsoja oliiviöljyssä, kunnes ne himan nappaavat väriä, muutaman minuutin ajan per puoli. Parsojen tulee jäädä rapsakoiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. tarjoa raastetun, graavatun keltuaisraasteen sekä bresaolasiivujen kera.

Graavatut keltuaiset

 4 tuoretta kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl hienoa merisuolaa

Sekoita sokeri ja suola keskenään. Kaada puolet seoksesta suorakaiteen muotoisen astian pohjalle. Paina lusikalla kuopat seokseen. Erottele keltuaiset yksi kerrallaan ja nosta varovasti sokeri-suolaseokseen tekemiisi kuoppiin. Ripottele varovasti keltuaisten päälle loput seoksesta. Peitä astia tiiviisti muovikelmulla tai kannella ja siirrä jääkaappiin. Anna keltuaisten graavautua noin neljän päivän ajan.

—–

Nosta keltuaiset varovasti pois sokeri-suolaseoksesta. Huuhtele suola pois keltuaisten ympäriltä. Laita keltuaiset pellille, leivinpaperin päälle uuniin 50 asteeseen ja anna niiden kuivua kolmen tunnin ajan tai kunnes ovat kauttaaltaan kuivuneita. Tämän jälkeen keltuaiset näyttävät ryppyisiltä aprikooseilta ja niiden väri on tummankeltainen ja oh, niitä voi raastaa.

Säilytä keltuaisia jääkaapissa. Siellä ne säilyvät hyvinä jopa kolmen kuukauden ajan. Raasta keltuaisia pastan päälle, silppua tai raasta niitä koristeeksi voileipäkakun päälle tai ripottele paistetun kalan päälle. Mausta raasteella salaatti ja koristele kastikkeet. Käyttötavat ovat mitä moninaisimmat ja maku mieto, hieman suolainen. 

Keltuaisia voi myös pikagraavata. Tällöin toimitaan kuten ohjeessa yllä, mutta graavatut keltuaiset käyvät suolassa vain parin tunnin ajan. Näin pinta kevyesti suolaantuu ja paksuuntuu, mutta sisus säilyy juoksevana. Kokeile graavattuja keltuaisia parsan päälle uppomunan sijaan.

Ja edelleen, älkääs unohtako äänestää blogiani Vuoden herkullisimmaksi täällä. Sehän tämä blogi on, eikö vain?

ruokakuvaus, iba2017, inspiration blog awards, parsapizza, mozzarellapizza

 

Filed Under: gluteeniton, grillistä, iltalehti, Pääruoat, Reseptit, ruokablogi Tagged With: äitienpäiväalkupala, bresaola, graavatut keltuaiset, keväinen alkupala, kuinka graavata keltuaiset, parsa alkuruoka, parsaa ja graavattua keltuaista, parsaa ja presaolaa, parsareseptejä, pikagraavatut keltuaiset, suolatut keltuaiset, vihreä parsa

« Saa äänestää!
Ruohon sipulit »

Comments

  1. Sari says

    31.3.2017 at 15.10

    Graavattuja keltuaisia! Nyt on kyllä niin yllättävä ohje, että pakkohan se on graavata!

    • Mari says

      3.4.2017 at 20.30

      Testiin vaan!

  2. piapas says

    31.3.2017 at 17.36

    Minäkin kuulen graavatuista keltuaisista nyt ensimmäistä kertaa. Kokeiluun menee, ehdottomasti!

    • Mari says

      3.4.2017 at 20.30

      Aika jännä, nämä on kyllä olleet tapetilla jo viime vuodesta alkaen..

  3. Peggy says

    31.3.2017 at 18.17

    Olen aivan samaa mieltä kellojen siirtelystä. Lasten kanssa se on hieman raastavaa, kun yritetään päästä monta viikkoa rytmiin takaisin. Onneksi lohturuoka on keksitty aikuisellekin. Tämä olisi juuri nyt omiaan!

    • Mari says

      3.4.2017 at 20.31

      Joo, ei tästä kukaan nauti 😮

  4. Sofia - Hälften spydde says

    1.4.2017 at 0.35

    Siis wow, wow, WOW! Graavattuja keltuaisia? Ensin luin otsikon ja ihmettelin, että mitä tää on. Sitten luin ohjeen ja olen aivan hurmioitunut! Ihan mielettömän siisti idea!

    • Mari says

      3.4.2017 at 20.31

      Eikö olekin. Ja tosi hyvää & kivannäköistä myös.

  5. Nanna says

    1.4.2017 at 22.17

    No pakkohan sitä on alkaa graavaamaan. Ja niitä toisiakin erikoisia keltuaisia pitäis tehdä… Pääasia, että munassa pysytään kun pääsiäinenkin tulossa. Ja parsaa, tietty!

    • Mari says

      3.4.2017 at 20.33

      Graavaamaan, graavaamaan!

  6. vuocho says

    2.4.2017 at 17.31

    Kyllä nyt on tehty keltuaisista viime aikoina vaikka mitä jännää. Pitää laittaa graavatutkin kokeiluun, kunhan tästä taas keritään jotain kokeilemaan.
    En pidä minäkään kellojen siirtämisestä. Kropalla kestää vaikka kuinka kauan sopeutua ja muksut ovat vielä enemmän sekaisin.

    • Mari says

      3.4.2017 at 20.33

      Tämä on helppo, kun valmistuu vähän kuun itsekseen.,

  7. Dinner4u2 Mirka & Pauliina says

    2.4.2017 at 18.42

    Mulla meni tänä vuonna kellojen siirtely varsin keveästi ohi – onneks. Aina ei ole näin iisiä siirtymä ollut. Ihanaa, että tulee kevät! Sunnuntaibrunssilla tänään oli tarjolla aivan ihanaa rapsakkaa parsaa. Kyllä maistui niin hyvälle.

    • Mari says

      3.4.2017 at 20.34

      Huh, no hyvä, että joku on säästynyt siirtelyoireilta!

Trackbacks

  1. Muna päivässä - Jotain maukasta sanoo:
    11.4.2017 11.00

    […] Kulitsa Tricoloriröstit kylmäsvukirjolohella ja sitrusranskankermalla Pashajäätelö Parsaa, bresaolaa ja graavattuja keltuaisia Parsakeitto […]

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021
  • Pasta puttanesca uunissa – aivan paras arkipasta
  • Dumle pot de crème – varsinainen namupala

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

Musiikki soimaan, viinilasi käteen ja vasta sitten keittiöön.

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta