Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Kakku kaikilla mausteilla – porkkanakakku

23.3.2017 by Mari

porkkanakakku, porkkanakakkuresepti

Mikäs kakku se sellainen on? No porkkanakakku luonnollisesti. Siihenhän on ympätty sitä sun tätä. Ja itse tykkään, että ne sitä sun tätät ovat yhdessä enemmän kuin yksi plus yksi. Olikos tossa nyt mitään järkeä. Ei luultavasti, mutta ihanaa oli tämäkin kaakku. Ja jälleen kerran, reseptissä on salainen ainesosa, joka tekee siitä entistäkin herkullisemman.

Sain aikoinaan, siis vuosia vuosia sitten todella näpsäkän porkkanakakkureseptin ystävältäni Pirjolta. Pirjo kun oli oleillut Jenkeissä ja sieltä reseptin saanut. Reseptissä oli sopivassa tasapainossa kookosta ja pähkinää, ananasta ja mausteita. Tämä kun on tärkeää porkkanakakussa. Makua tulee olla, monenmoista.

Porkkanakakun resepti oli vielä jossain vaiheessa meilissäni visussa tallessa, mutta nyt, kun en ole porkkanakakkua vähään aikaan eli vuosiin (lukuunottamatta tätä raakaversiota) tehnyt, reseptikin oli ehtinyt karkuteille. Höh.

Sitten piti vain ravistaa hihasta porkkanakakun resepti. 

porkkanakakku, porkkanakakkuresepti, leivonta

Porkkanakakku

400 g porkkanoita
2 tlk ananasmurskaa
3 munaa
3 3/4 dl sulatettua voita tai juoksevaa kasvisrasvaa, esim. Beceliä
3/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia
5 dl ruokosokeria
5 dl spelttivehnäjauhoja
2,5 dl jauhettua hasselpähkinää
2 dl kookoshiutaleita
1 ½ dl rouhittuja hasselpähkinöitä
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljaa
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl muskottipähkinää
1/2 tl ruususuolaa

Päällys:
225 g voita ruskistettuna
450 g Philadelphia-tuorejuustoa
8 dl tomusokeria
1/2 tl aitoa vaniljaa
2 dl paahdettuja, kuorittuja hasselpähkinöitä

Raasta porkkanat ja valuta ananaksesta mehu pois. Sekoita kulhossa keskenään muna, rasva ja jogurtti. Lisää porkkanaraaste, ananasmurska sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikinaksi. Kaavi taikina voideltuun ja leivitettyn suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti, kunnes kakku on keskeltä kypsä. Jäähdytä kakku.

Kuorrutusta varten ruskista voi kattilassa. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Vatkaa kulhossa keskenään tuorejuusto ja ja tomusokeri. Lisää lopuksi ruskistettu voi voimakkaasti vatkaten. Mausta kuorrutus vaniljalla levitä kakkupohjan päälle. Koristele hasselpähkinöillä.

Paahda hasselpähkinöitä pellillä 200 asteisessa uunissa, kunnes kuoret tummuvat. Pyörittele pähkinöitä pannulapulla niin, että kuoret irtoavat. Rouhi pähkinöitä hieman ja koristele porkkanakakku niillä.

 —–

Tämän porkkanakakun twistinä on ruskistettu voi maustamassa tuorejuustopäällystettä. Varoitan! Päällyste on vahvasti addiktoivaa.

Olen todennut, että aivan sama, mihin ruokaan ruskistettua voita laittaa, niin ruoasta tulee aivan käsittämättömän makoisaa. Tämä porkkanakakkukin vahvistaa säännön. Jos ravintolassa on tarjolla leivän kanssa ruskistetusta voista makua saanutta levitettä, niin muut pöytäseurueen jäsenet voivat vain huvittuneina seurata kuinka lähes nuolen voikulhon puhtaaksi.

Tämä leivän syönti ravintoloissa on muuten kohtalokasta. Eräänkin kerran Michelin-ravintolassa San Sebastianissa tuli kullekin tarjolle nyrkin kokoinen pala spelttileipää. Spelttileipää, siis! Itse elän, nukun, kylven speltissä, joten kun hieman hiukoi, vetäisin leivän tuosta vain, ennen ateriaa. Siinä viidennen kuudennen annoksen kohdalla väänsin lähes itkua, kun vatsa ei tahtonyt vetää enää palakaan. Spelttileipä oli mainio, mutta täyttävä. Opinko jotain? Enpä juuri. 

Mutta äänestä silti blogiani ‘Vuoden herkullisimmaksi’. Täällä voi antaa äänesi, edes yhteystietoja ei tarvitse jättää, joten hopi, hopi. Kiitos!

musta pizza, mustaa ruokaa, ruokakuvaus, iba2017, inspiration blog awards, parsapizza, mozzarellapizza

Viikonlopun vinkkinä huikkaus Iltalehden suuntaan. Siellä tarjolla herkulliset kasvishampurilaiset junalattoman paksulla ja mehevällä bataattipihvillä.

Muita herkkuja viikonloppuun:

Homejuusto-ananashampurilainen
Tricoloribataatti– tai parsaranskalaiset
Kreikkalainen hampurilainen
Bataattinachokset

Filed Under: iltalehti, Leivonnaiset, leivonnaiset ja leivät, makeaa, Reseptit Tagged With: leivonta, porkkanakakku, porkkanakakkuresepti

« Mustaa ruokaa!
Kolme kivaa valkoista »

Comments

  1. Minna -Ku ite tekee says

    23.3.2017 at 8.25

    Toi on just niin harmillista kun on joku hyvä resepti, jonka kuvittelee muistavansa, mutta sitten se vaan pikku hiljaa unohtuu. Mutta hyvänkuuloisia reseptejä sun hihastakin tuntuu tipahtelevan!

    • Mari says

      24.3.2017 at 19.25

      Kadonneet reseptit on är-syt-tä-vi-ä!

  2. peggy thomas says

    23.3.2017 at 14.27

    Ihanan kuuloinen kuorrute <3

    • Mari says

      24.3.2017 at 19.25

      Eikö!

  3. Eija Sipilä says

    23.3.2017 at 22.05

    Mikä kokoinen vuoka sulla tässä oli? Sentit kiitos.

    • Mari says

      24.3.2017 at 19.27

      Pieni vuoka, noin 26-28 cm x 18 cm noin suurin piirtein. Ja hyvin voi myös tehdä pieneen pyöreään vuokaan, n 18-20 cm halkaisijaltaan.

  4. Sari says

    24.3.2017 at 0.11

    Oi mikä resepti! Uskon ja tiedän, että ruskistettu voi on addiktoivaa, varmasti siis tässäkin!

    • Mari says

      24.3.2017 at 19.27

      Kyllä, kyllä!

  5. Juulia / Vaimomatskuu says

    24.3.2017 at 8.00

    Ihana resepti! Porkkanakakku on herkkua eikä taatusti kärsi tästä ruskistettu voi -kuorrutteesta 😀 niin ja onnea ehdokkuudesta!

    • Mari says

      24.3.2017 at 19.27

      Kiitos, kiitos!

  6. vuocho says

    24.3.2017 at 8.39

    Se on kumma, miten jotkut reseptit vain katoavat ilmaan. Siksipä minäkin niitä kirjailen blogiin niin oletettavasti jollain haulla saan esille uudestaan tarvittaessa.
    Ruskistettu voi kuulostaa ihanalta. En tiedä uskallanko kokeilla, sillä jään niin helposti koukkuun herkkuihin 🙂

    • Mari says

      24.3.2017 at 19.29

      Kokeile nyt vain 🙂

  7. Martina says

    24.3.2017 at 10.39

    Mulla on joku ihme ongelma porkkanakakun kanssa. Vaikka pidänkin yleensä ihan kaikesta ruoasta tai ainakin haluan maistaa kaikkea, niin porkkanakakku ei houkuttele millään tavalla. Olen kyllä syönytkin porkkanakakkua ja vieläpä ihan hyvää sellaista, mutta silti ei. Pitäisi melkein haastaa itsensä ja koittaa tätä reseptiä. Jospa porkkanakakkukelkka kääntyisi. 🙂 Sait tämän ainakin kuulostamaan ihan vastustamattomalta herkulta.

    • Mari says

      24.3.2017 at 19.28

      Kokeile ihmeessä. Ihanaa on!

  8. Westend Mum says

    24.3.2017 at 10.44

    Ruskistettu voi ja tuorejuusto – jännittävä idea 🙂
    http://westendmum.fi

    • Mari says

      24.3.2017 at 19.29

      Ja hyvää oli!

  9. Saara / Viimeistä Murua Myöten says

    24.3.2017 at 14.08

    Woooaah! Voin vaan kuvitella, että tuote päällystettä ei jäisi edes piirakan päälle levitettäväksi! Oon vakavasti rakastanut tähän ohjeeseen <3. Ruskistettu voi todellakin tekee kaikesta parempaa.

    • Mari says

      24.3.2017 at 19.30

      No juu, olet oikeassa. Tätä päällystettä tulee lusikoitua samaan aikaan suuhun että kakun päälle.

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Misokana – aasialaista arkeen
  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021
  • Pasta puttanesca uunissa – aivan paras arkipasta

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

Great food is like great sex. The more you have the more you want. Gael Green

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta