Viimeisen vuoden aikana on tullut tiiviiseen tahtiin erilaisia uutuustuotteita lihaa korvaamaan. Tänä syksynä joukkoon liittyi Valion MiFU®, paistettava ruokarae. Tutustutaanpa. Ja kokataan hedelmäinen Mifu-salaatti.
Kovassa hypessä ovat kaikki lihaa korvaavat tuotteet. Naapuritkin kyselevät, oletko testannut sitä ja tätä. No en ole, koska sekasyöjänä en varsinaisesti etsi lihaa korvaavia tuotteita.
Mutta Mifu on toista maata. Se on maitopohjainen raaka-aine, joka tuo yhden uuden vaihtoehdon esimerkiksi salaattien tai keittojen pääraaka-aineeksi. Syön nimittäin arkisin paljon salaatteja ja kun ne lohet, paistetut kanat, fetat ja tonnikalat alkaa olla jo niin nähty, niin tartuin innolla Mifu Original-pakkaukseen, joka on kolmesta eri Mifu-vaihtoehdosta se miedoimmin maustettu. Vain hieman rypsiöljyä, suolaa ja sokeria lisätty.
- 1 pkt Mifu Original-ruokaraetta
- 1 makea friseesalaatti
- 1/2 rapea salaatti, esim. Cosmopolitan
- 1/2 tl savupaprikaa
- 1/4 tl chilihiutaleita
- ripaus merisuolahiutaleita
- rouhaus mustapippuria
- 100 g mietoja Pimientos del padron-chilipaprikoita tai muita minipaprikoita
- 3 keltaista kiiviä
- 1 dl ituja (esim. herneen ja linssin ituja sisältävää rapeaa silmusalaattia)
- kourallinen eri värisiä minitomaatteja
- 1 dl hasselpähkinöitä tai cashewpähkinöitä
- rucolan versoja
- basilikanlehtiä
- rypsiöljyä
- 1/4 dl oliiviöljyä
- 1/8 dl omenaviinietikkaa
- 1 murskattu valkosipulinkynsi
- ripaus suolaa
- 1 tl hunajaa
- mustapippuria pari rouhausta
- Pese salaatit ja revi ne paloiksi. Siivuta kiivit, halkaise tomaatit ja pimientos del padron-chilit. Kuumenna loraus rypsiöljyä pannulla ja paista halkaistuja chilejä hetki kuumassa öljyssä. Nosta chilit sivuun odottamaan ja kaada pannulle Mifu ja mausta se savupaprikalla, chilillä, pippurilla ja ripauksella suolaa. Paista, kunnes nesteet haihtuvat ja rakeet hieman ruskistuvat. Ota pannu liedeltä ja lisää pähkinät ja idut. (Jos käytät hasselpähkinöitä, paista niitä kuumalla, kuivalla pannulla, kunnes kuoret alkavat irrota. Pyörittele pähkinöitä pyyheliinan välissä ja saat kuoret pois.
- Laita salaattikulhon pohjalla paistettua Mifua, lisää päälle salaatinlehtiä, tomaattia, kiivinsiivuja ja chilejä ja laita päälle loput Mifut. Koristele rucolan versoilla ja basilikanlehdillä.
- Sekoita kastikeainekset keskenään ja kaada ne salaatin päälle.
Näin syksyisin salaatissa saa olla potkua ja runsautta. Paljon makua. Tähän salaattin sujautin runsaasti hedelmiä, pähkinää ja herneiden ja linssien ituja sekä paistettuja, mietoja pimientos del padron-chilejä. Mifun nakkasin pannulle runsaiden mausteiden kanssa, paistelin, kunnes nesteet kiehuivat pois ja Mifu kuumeni. Syntyi lämmin, herkullinen ja hedelmäinen Mifu-salaatti.
Simppeliä ja kyllä, hyvää!
P.S Blogissani on käynnissä lukijatutkimus. Vastailemalla siihen osallistut kahden 100 euron arvoisen Iittalan lahjakortin arvontaan. Kiitos kaunis jo etukäteen vastauksista!
Valio MiFU® on Valion kehittämä uudenlainen pääraaka-aine lämpimään ruoanlaittoon. Se on paistettava ruoka- rae, jolla voi korvata perinteisen proteiinilähteen ruoassa kuin ruoassa. Sen koostumus on raejuustomainen, mutta se kestää kuumennusta – toisin kuin sukulaisena.
Mifun voi lisätä ruokiin sellaisenaan tai ruskistaa pannulla. Paistettaessa Mifu-ruokarae saa pintaansa väriä noin 4-5 minuutissa. Se kestää hyvin myös haudutuksen, uudelleen lämmityksen ja mikrovalmistuksen. Mifua voi myös pakastaa ja sen jälkeen käyttää turvallisesti ruoanlaittoon. Mifu toimii myös erilaisille -ton-dieteille eli se on gluteeniton, laktoositon, soijaton ja hiivaton.
Yhteistyössä Valion kanssa.
Minna Vuo-Cho sanoo
Meillä testattiin pastan seassa ja hyvin maistui. Jotenkin minun on vaan vaikea käsittää, miksi tämä olisi niin kovin erilainen kuin juuston käyttäminen. Maistuukin ihan juustolle…