Tämä kakku tehtiin kakkualustan ehdoilla. Piti saada vähän draamaa, tummanpuhuvuutta ja luonnollisesti syksyn marjoja ja mustikkaa. Syntyi mustikkacurdkakku.
Lähinnä testasin, miten mustikkacurd onnistuu ja miltä se maistuu. Hyvältähän tuo.
- 5 dl mustikoita
- 1 1/4 dl limemehua
- 4 keltuaista
- 2 dl ruokosokeria
- 4 rkl voita
- (jos teet mustikkacurdista kakun täytteen, lisää vielä kolme liivatelehteä, jotta saat riittävän kiinteän curdin)
- Mittaa kattilaan mustikka ja limetin mehu. Anna kiehua kymmenisen minuuttia ja paseeraa mustikat siivilän läpi.
- Sekoita joukkoon keltuaiset ja ruokosokeri. Laita seos takaisin kattilaan, kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos paksuuntuu. Lisää voi lusikallinen kerrallaan ja sekoita hyvin. Jäähdytä ja purkita.
- Halusin mustikkacurdista riittävän paksun täytteen kakkuun, joten liotin liivatelehdet ohjeen mukaan ja liotin ne tilkkaan kuumaa limetin mehua ja sekoitin lopuksi mustikkacurdiin.
- Voit käytttää limetin sijaan myös istruunanmehua. Mustikkacurd on ihanaa jugurtin päälle lusikoituna, pannukakkujen tai lettujen kera ja jäärelön kanssa.
Marengin ja kakkupohjan valmistin tämän raparperi-marenkipiirakan ohjeen mukaan.
Tykkäsin tästä kotimaisesta curdista kovasti. Mökkituliaisina on litra mustikoita, joten uusi satsi keitellään tänään. Seuraavaksi haluan lusikoida mustikkacurdia aamiaispannarien päälle.
p.s Sori muutamat kirotusvihreet tuolla reseptissä. Reseptiappsi oli huonolla tuulella eikä päästänyt korjaamaan, pirskele. Jäärelö, my a.. 🙂
Muuta hyvää mustikasta:
Mustikka-piimäpirtelö
Mustikkasorbetti
Tuoremustikkapiirakka
Rustiikkinen pullataikinapiirakka
Sari says
Kerrassaan upea kakku. Mustikacurd menee testiin!
Juulia says
Ooh vau vau vau, älyttömän upeat kuvat, eikä epäilystäkään etteikö olis erinomaisen upean makuinen tuo kaakkukin. Mun muruliini rakastaa sitruunamarenkipiirasta, tästä vois ottaa vähän vaihtelua siihen 🙂
Mari says
Joo, tämä on kiva vaihtis sitruuna-marenkitortulle. Ei niin kirpsakka kakku, vaan mustikan lempeä.
Dinner4u2 / Pauliina says
Voi veljet, mikä kakku! Tässä on draamaa :). Sitruunamarenkipiirakka on ihanaa, niin varmasti on tämä mustikkainenkin versio. Ja toi mustikkacurd, sitä haluan kokeilla, nyt kun niitä mustikoita on. Sopii lisukkeeksi vaikka mihin. Tosi hyvä idis!
Mari says
No kiitos, kiitos. Mustakin draamaa tuli sopivasti!
Hannele | Kokit ja Potit -ruokablogi says
Jos kuulit kopsahduksen, se oli minun pää, joka kopsahti pöytään. Pyörryttävän ihanat kuvat! Ja mustikkacurd on loistava idea.
Mari says
Voi kauheeta, Hannele. Älä nyt siellä kopsahtele tai en uskalla postailla ?
merituuli says
Vautsi mitkä kuvat! kokeilitko valkoisellakin liinalla astian alle? Nyt tummalla liinalla katseltuna se vois olla liian jyrkkä, mutta mä varmaan olisin lähtenyt sillä ainakin alkuun.
Mustikkacurd on ihan loistava ajatus, sillä mustikka ja lime on ihana makuparivaljakko.
Mari says
En kokeillut. Valkoinen ja musta on vaikea yhdistelmä: joko valkea palaa läpi tai musta on pikimustaa eli ei kannata tehdä käsittelyä liian vaikeaksi itselleen.
Peggy says
No maistuis! Kivaa vaihtelua perinteiseen ”sitruuna” makuun. Tätä pitää tehdä. Sopisi varmasti englantilaisen muffinin seuraan. Ps. Aivan huikeat kuvat Mari, ihan ajatukset lähti leijumaan kauas kotisohvalta.
Mari says
Kiitos, Peggy <3
Helinä - Puistolan bistro says
Hyvin onnistunut draamakakku! Kirsikka ois voinut olla vielä mustikkaa syntisempi marja tähän tarinaan. 😛
Mari says
Mä oon niin mustikkafani..tosin kirsikatkin maistuu!
Kermaruusu says
Mielellläni ottaisin nyt tuosta palan kakkua kahvin kaveriksi, näyttää niin herkulta!
Mari says
Siitä vain leipomaan 🙂
Heidi / Makuja kotoa says
Dramaattinen kakku, upea! Ja mustikkacurdia on varmasti pakko kokeilla, voi nam!
Mari says
Kiitos, kiitos! <3
Liisa - Kivistössä says
Upea kakku! Mustikkacurd maistuisi varmaan ihanalta paahtoleivän päälläkin 🙂
Mari says
Kyllä varmaan maistuisi. Täytyykin testata. Ja kuppi teetä kaveriksi!
52weeksofdeliciousness says
Naurattaa tuo ps. 😀 tekniikka…
Upea kakku, mustikkacurd on muuten ihan uusi juttu itselle, kuulostaa todella herkulliselta. Ja kuva on kyllä aivan omaa luokkaansa! miten saatkin noin kauniin hunnun kakulle, itsellä kakut eivät koskaan näytä tuolta!
Mari says
I know. Välillä vaan tekniikka pykii ja en jaksa.. 🙂 Tarpeeksi paksu marenki levittyy kuin unelma..!
vuocho says
Mustikkacurd onkin vielä kokeilematta, vaikka kaikenmoisia muita tahnoja on tullut keiteltyä. Mahtavan dramaattinen kakku.
Mari says
Ei muuta kuin testiin!
sauvajyvänen says
Ihana ohje, ihanat kuvat, aivan upea idea. Minulla jäi juuri mustikkamehun keitosta vähän mehua yli, joka ei mahdu minnekään, mutta nyt tiedän mihin käytän sen 😉 Kiitos!
Mari says
Hyvä homma, hyvää tulee!
Jenni liemessä says
Mä jäin vaan ihastelemaan upeita tummanpuhuvia kuvia. Inspiroivaa ja ihanaa, syksy tulee! 🙂
Mari says
No kiitos ☺️
Nanna says
Riittääkö jos mä vaan voihkin?
Mari says
Joo, se käy kyllä! ??
Terhi says
Tummanpuhuvaisuus on selkeä trendi, kaunis kuva! Ja voimpa kuvitella maistavani piirakkaa 🙂
Mari says
Kiitos, kiitos!
suolaajahunajaa says
Tuo valo. Olen sanaton. Jos jollain ihmisellä on loputon varasto kaikkea rekvisiittaa niin sinulla 🙂
Mari says
Se on kyllä totta. Rekvisiitta on loppuelämäksi ja vähän yli.
hanna says
Siis ihan mieletön, kakku ja kuvat ja kaikki! Mustikkacurd – pitää kokeilla!
Mari says
Ihanaa, kiitos!
Alisa, Suusta suuhun says
Upeat kuvat! En ole mustikan suurin ystävä, mutta tuo raparperikakkusi ohje alkoi houkutelemaan…
Mari says
No se vasta hyvää onkin..!
Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi says
Ihana kuva, ihana resepti, ihana kakkuvati… ihana kaikki <3
Mari says
Kiitos, ihana.
Hellan ja viinilasin välissä says
Nam, nam ja nam ja sitten vielä nuo kuvat. Onneksi mehustusta on jäljellä enää reilu viikko…
Mari says
Kakkujen kimppuun vaan!