Mustikkasorbetti, terveysruokaa? No ei sentään, vaikka on tässä sorbetissa antioksidantit kohdallaan. Upean tummanpuhuvan värinen, kevyen alkoholinen ja tyrmäävän mustikkainen sorbetti käy jälkiruoasta ja pitkän kaavan illallisen keventävänä väliruokana. Tee tätä, kun haluat kuulla ylisanoja vieraiden suusta.
Mustikkasorbetti
1,5 dl vettä
4,5 dl Brachetto D’aqui-kuplivaa
3, 5 dl sokeria
250 g kotimaisia mustikoita
pensasmustikoita koristeeksi
mustikkalikööriä
Mittaa kattilaan 1, 5 dl vettä, 1 dl Brachettoa ja 3 dl sokeria. Kuumenna hiljalleen sekoitellen niin, että sokeri liukenee. Jäähdytä liemi ja lisää loput Brachettot lukuunottamatta n. puolen dl annosta, jonka tarvitset, kun soseutat mustikat.
Soseuta tehosekoittimessa 250 g mustikoita, 1/2 dl sokeria ja 1/2 dl Brachettoa. Sekoita seos jäähtyneen sokeriliemen joukkoon ja aja sorbetiksi jäätelökoneessa.
Laita kauniin liila sorbetti lasiin tarjolle, koristele annos muutamalla pensasmustikalla ja lorauta lasin pohjalle juuri ennen tarjoilua hieman mustikkalikööriä. Ja varaudu, tätä sorbettia ylistetään..
[…] parasta, Rosa Regalea voi myös lorautella jälkiruokiin. Se maustaa suklaisen zabayonin ja Rosa Regale-mustikkasorbetti on oikeasti ihan tajunnanräjäyttävän hyvää – jos sorbettien ystäväksi näin muuten […]