Kohta alkaa uusien perunoiden aika. Uudelle täytyy tehdä tilaa, joten vanhat perunat uunin. Aika hyviä nämä unipaahdetut tilliperunat.
Olen viime ajat ollut enemmän kameran takana kuin kauhan varressa ja se näkyy. En ole ehtinyt jakaa reseptejä, vaikka niitä on täällä jonossa pilvin pimein. Onhan nyt hortoiluaikakin. Pahoittelut tästä blogihotaudesta. Lupaan parantaa tapani..
- 10 pientä jauhosita perunaa, esim Rosamundaa
- 2-3 tillinvartta
- 1 rkl Maldon-suolaa
- 1 rkl raastettua sitruunankuorta
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1 kokonainen valkosipuli
- Silppua tilli ja raasta sitruunankuori. Sekoita morttelissa suola ja sitruunankuori. Kuori valkosipulin kynnet ja lyö jokainen kynsi veitsen sivulla rikki.
- Pese perunat ja lohko ne paloiksi. Levitä perunat ja valkosipulinkynnet leivinpaperin päälle uunipellille ja pirskota päälle oliiviöljy.
- Ripottele pinnalle sitruunasuola ja sekoita se perunoiden joukkoon hyvin.
- Paahda perunoita 225 asteisessa uunissa 30 minuutin ajan, kunnes ne ovat rapeita ja ruskeita. Ripottele pinnalle tillisilppu, kun perunat tulevat uunista.
- Annoksesta tulee lisuke 5-6 hengelle.
Sillä kesäähän se tässä jo pukkaa. Oikein urakalla. Omasta puolestani näin saisi olla aina. Lämmin ja leuto toukokuu ja pitkä, kuuma kesä.
Jaan tästä alkaen kesäruokareseptini instassa hastagillä #kesäruokaa. Klikkaa sieltä parhaat vinkit, kun mökkikokkailuja pähkäilet!
Seuraa Jotain maukasta Instagramissa @Jotainmaukasta
Muita kesäherkkuja:
Parsa-halloumivartaat
Grilliribsit
Jenkkityylinen grillikana
Emmentalpossua grillistä
Black Angus-pihvi hasselpähkinävoilla tai punaviinivoilla
Grillattu parsa