Tai possun kylkikin käy. Kunhan sutaiset päälle tätä herkullista appelsiinin maustamaa, srirachapotkuista BBQ-kastiketta.
Ribsit tai yhtä lailla grillatut possun kylkipalat eivät ole treffiruokaa. Ei kannata kesäheilan kanssa lähteä näitä ensitreffeillä grillailemaan – ellei sitten satu tykkäämään suttuisista heiloista.
Grillikastiketta kun löytyy vielä saunassakin korvan takaa. Mutta niin se pitääkin. Useamman vuoden avioliiton – tai heilastelun – jälkeen sille suttuisuudelle voi jo nauraa..
Mutta testaa. Tämä itse tehty appelsiini-srirachagrillikastike on herkullista etenkin possun ribsien tai -kylkipalojen kastikkeena.
- 2,5 dl appelsiinimarmeladia
- 1 appelsiininmehu ja kuori raastettuna
- 1/2 dl sriracha-kastiketta
- 1/2 dl hunajaa
- 1/2 dl ruokosokeria
- Mittaa kaikki ainekset kasariin, anna seoksen kiehua noin 10 minuutin ajan. Jäähdytä ja purkita kastike hyvin puhdistettuihin purkkeihin. Säilytä kastike jääkaapissa. Saat viileässä jähmettyvän kastikkeen jälleen juoksevaksi mikrossa tai vesihauteessa lämmittämällä.
Ai niin, ihan älyttömän hyvää tämä on myös kanansiipien kastikkeena..mutta sekään ei ole treffiruokaa se..
Tämä reseptini löytyy myös kesäkuussa julkaistusta Iltalehden grillaus-teemanumerosta.