Luin äskettäin netistä, että koiralla on sijaistoimintoja. Haukottelua, itsensä kaapsuttelua, huulien lipomista.
Niin on kyllä mullakin. Toki ei samanlaisia. Olo vaan on puolivallaton: Sitä parempi soppa II saapui eilen painosta. Ihana on, hyvältä näyttää! Tänään on syntymäpäivät, aurinko paistaa – no melkein ainakin – , kuten kuulemma silloin joitain vuosia sitten..
Töitä on kasapäin ja niihin oli tarkoitus tarttua näin ennen illan herkuttelua. Mutta sijaistoimintona päätinkin leipoa. Kivempaa puuhaa kuin kuittishow.
Sijaistoimintona päätin myös napsia kuvia uudesta kirjasta, mikä nyt on aivan pöljää. Kun kuvat alkoivat näyttää hääkuvilta, päätin lopettaa ja tehdä – ei niinkään sijaistoimintona – lounaaksi parsaleivän. Sellaisen perinteisen lämpimän leivän. Ja teinkin. Tämän muuten voi valmistaa grillisäkin alkupalaksi.
- 6-8 parsaa
- 2 maalaisleivän siivua
- hyvää oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- voita
- 1 valkuainen
- 1 dl raastettua pecorinojuustoa
- 1 dl mozzarellaraastetta
- Pätki parsoista puiset perät käsin pois. Leikkaa parsat keskeltä kahtia. Voitele maalaisleipä, asettele parsat leivälle, suolaa pippuroi ja valuta päälle hieman oliiviöljyä.
- Vatkaa valkuainen vaahdoksi, lisää juustoraasteet ja levitä kuorrute leipien päälle. Gratinoi leipiä 250 asteessa, kunnes pinta ruskettuu ja juusto sulaa.
- Kahden hengen herkku.
Ja muistan, kuinka isoäiti aina laittoi kuoritut porkkanat viileään veteen rapsakoitumaan. Tee sama kaupan nahistuneille parsoille ennen niiden valmistusta. Parsat saavat aivan uuden elämän!
Ihanaa viikonloppua!
P.S Kesäisiä reseptejä grillailusta raakakkuihin ja hortoilusta kalahommiin sisältävä Soppa 2 kaupoissa jo huhtikuun loppupuolella. Enjoy!
Hannele/Omenaminttu sanoo
Paljon onnea uudesta kirjasta! Tunne on vähän epätodellinen, kun valmiin kirjan saa käteen, eikö?
Hih, kirjan kuvaaminen ei ollut ollenkaan pöljää: ”hääkuvasta” tuli niin kaunis 😉
Mari sanoo
Kiitos, kiitos! Luulin, että toinen kirja ei tuntuisi enää yhtä huikealta kuin eka, mutta jo vain tuntuu!! Hääkuva, hihih!
Minka sanoo
Oih, kirja vaikuttaa herkulliselta. Onnittelut! 🙂
Mari sanoo
Kiitos, kiitos! Ulkoasusta vastaava sanoi, että kuola valui taittaessa, joten lie se herkullinen!