Tämän aamun osaset olivat kohdillaan.
Vahvaa verigreippimehua, vaahtohuntuinen kahvi, hassua musikkia Spotifystä ja pulled pork croque monsieur. Aurinkokin paistaa! Street food breku. Elämä on hyvää.
- 10 palaa täysjyvä- tai ruispaahtoleipää
- 300 g pulled porkia
- 5 tl Dijon-sinappia
- 125 g gruyere-juustoa
- mustapippuria
- (ohuita tuoreen jalopenon siivuja)
- voita
- Raasta juusto. Voitele paahtoleivät ja laita voideltu puoli alaspäin leivinpaperille. Sivele pinta sinapilla, lisää pulled porkia, rouhaise päälle mustapippuria, lisää päälle 2 ruokalusikallista juustoraastetta ja laita toinen paahtoleipä kanneksi. Voitele kansi voilla. Paista rauhallisella lämmöllä leivät molemmin puolin kullanruskeiksi. Leikkaa kolmioksi ja tarjoile vastapuristetutn greippimehun kera.
- Väliin voi lisätä myös ohuita chilisiivuja, suolakurkkua, tomaattia, marinoitua punasipulia tai jotain muuta kirpsakkaa herkkua.
Tämän aamun herkuttelu ei ollut extempore-toimintaa, vaan törmäsin eilen Street Gastron kaveriin kauppareissulla. Hän oli esittelemässä näitä tuotteistettuja revittyjä lihoja ja paisteli siinä samalla meheviä croque monsieur-leipäsiä. Vähän sinappia, vähän vahvaa juustoa. Olin myyty. Miten helppoa.
Kyllähän itsetehty pulled pork tulee halvemmaksi, mutta kesä tulee ja lomalaiselle tämä tuote on kyllä näppärä, veneeseen tai mökille. Ja plussaa siitä, että pulled porkiin ei olla lisätty mitään muuta kuin suolaa. Ei teollisia kastikkeita, vaan voit jatkojalostaa tuotten kotona oman maun mukaan.
Ja hei, kesäaamuna nämä grillataan rapsakoiksi grillissä.
Ihan superii!
Hannele/Omenaminttu sanoo
Kiva idea! Minulla on ylijäänyttä pulled porkia jääkaapissa, joten aamulla tekaisen tällaiset leivät 🙂
Mari sanoo
No niin, ihanainen sunnuntaiaamu edessä