Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Pulled pork croque monsieur – ja aamu oli hyvä!

14.3.2015 by Mari

Tämä monsieur maistuu!

Tämä monsieur maistuu!

Tämän aamun osaset olivat kohdillaan.

Vahvaa verigreippimehua, vaahtohuntuinen kahvi, hassua musikkia Spotifystä ja pulled pork croque monsieur.  Aurinkokin paistaa! Street food breku. Elämä on hyvää.

pakko haukata heti pala.

Ei malta olla haukkaamatta heti.

Pulled pork croque monsieur
2015-03-14 12:27:52
Tallenna resepti
Tulosta
Ainesosat
  1. 10 palaa täysjyvä- tai ruispaahtoleipää
  2. 300 g pulled porkia
  3. 5 tl Dijon-sinappia
  4. 125 g gruyere-juustoa
  5. mustapippuria
  6. (ohuita tuoreen jalopenon siivuja)
  7. voita
Valmistusohjeet
  1. Raasta juusto. Voitele paahtoleivät ja laita voideltu puoli alaspäin leivinpaperille. Sivele pinta sinapilla, lisää pulled porkia, rouhaise päälle mustapippuria, lisää päälle 2 ruokalusikallista juustoraastetta ja laita toinen paahtoleipä kanneksi. Voitele kansi voilla. Paista rauhallisella lämmöllä leivät molemmin puolin kullanruskeiksi. Leikkaa kolmioksi ja tarjoile vastapuristetutn greippimehun kera.
Vinkit
  1. Väliin voi lisätä myös ohuita chilisiivuja, suolakurkkua, tomaattia, marinoitua punasipulia tai jotain muuta kirpsakkaa herkkua.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/
Saako lisää?

Saako lisää?

Tämän aamun herkuttelu ei ollut extempore-toimintaa, vaan törmäsin eilen Street Gastron kaveriin kauppareissulla. Hän oli esittelemässä näitä tuotteistettuja revittyjä lihoja ja paisteli siinä samalla meheviä croque monsieur-leipäsiä. Vähän sinappia, vähän vahvaa juustoa. Olin myyty. Miten helppoa.

Sinne meni. Kaikki.

Sinne meni. Kaikki.

Kyllähän itsetehty pulled pork tulee halvemmaksi, mutta kesä tulee ja lomalaiselle tämä tuote on kyllä näppärä, veneeseen tai mökille. Ja plussaa siitä, että pulled porkiin ei olla lisätty mitään muuta kuin suolaa. Ei teollisia kastikkeita, vaan voit jatkojalostaa tuotten kotona oman maun mukaan.

Ja hei, kesäaamuna nämä grillataan rapsakoiksi grillissä.

Ihan superii!

Filed Under: aamiainen, Aamiainen, Alkupalat, snäksit ja lisukkeet, arkiruoka, grillistä, liha ja riista, Reseptit Tagged With: aamiainen, brunssi, grilliaamiainen, kesäruokia, pulled pork croque monsieur, ruoka

« Lohisliderit – uutta ravintolarintamalla!
Kesäkurpitsaspagetti ja fetakanaa – elämän pieniä iloja »

Comments

  1. Hannele/Omenaminttu says

    15.3.2015 at 0.05

    Kiva idea! Minulla on ylijäänyttä pulled porkia jääkaapissa, joten aamulla tekaisen tällaiset leivät 🙂

    • Mari says

      15.3.2015 at 7.52

      No niin, ihanainen sunnuntaiaamu edessä

Trackbacks

  1. Mustan kanan kotkotukset. | Jotain maukasta sanoo:
    1.4.2015 9.35

    […] panostan aamiaisiin tai paremminkin pitkiin brunsseihin. Nyt ehkä laitan uudemman kerran näitä pulled pork croque monsieureja, ovat ihania. Sitten chilistä kokkelia munankuoressa. Tai […]

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021
  • Pasta puttanesca uunissa – aivan paras arkipasta
  • Dumle pot de crème – varsinainen namupala

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

Voi nopeasti huoneenlämpöiseksi? Leikkaa se pieniksi kuutioiksi ja anna olla hetki huoneenlämmössä. Älä mikrora voita huoneenlämpöiseksi, sillä mikrossa voi pehmenee epätasaisesti ja alkaa osittain sulaa.

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta