Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Viikonlopun makea – banaanikeikauskakku

1.2.2018 by Mari

banaanikeikauskakku, keikauskakkuresepti, banaanikakku Jos on 100 sivua liikaa tulevaan kirjaan ja aiheena on leivonta, niin voitte kuvitella, että tässä tämän vuoden aikana tulee jonkun kiva leivontaresepti tänne blogiinkin. Ja keväällä sitten kokonainen kirja. Aloitetaan tällä ihanaisella banaanikeikauskakulla.

Kaikki, missä on kypsää – liimaiset raakileet sikseen -banaania, on järkkyhyvää. Ainakin omassa banaanintuoksuisessa maailmassani. Ilolla mustutan banaaneja keittiössä ja sitten testailen erilaisia banaanikärpästen hävityskonsteja, koska aika ajoin ne valtaavat kodin kulkeuduttuaan meille banaanien salamatkustajana.

Oletko muuten pähkäillyt, miten keikauskakkuun saa kauniin pinnan ja hedelmät pysyvät siellä, missä niiden pitääkin eli kakun päällä? Ratkaisuna on leivinpaperinpalanen, joka laitetaan kakkuvuokaan ennen kinuskin ja banaanisiivujen lisäämistä. Kuten kuvasta näkyy, toimii kuin unelma.

Toinen tärkeä niksi keikauskakkujen kanssa on se, että kakun ei saa antaa jäähtyä liikaa ennen keikauttamista. Silloin kinuski alkaa sitkistyä ja tarttua kakkuvuokaan. Eli hetki jäähdyttelyä ja sitten ulos vuoasta!

Banaanikeikauskakku
2018-02-01 15:03:56
Tallenna resepti
Tulosta
Ainesosat
  1. 100 g voita
  2. 1 ½ dl ruokosokeria
  3. 2 kananmunaa
  4. 2 dl mantelijauhetta
  5. 3 dl spelttivehnäjauhoja
  6. 1 tl leivinjauhoja
  7. 3/4 dl maitoa tai kermaa
  8. 1 tl kardemummaa
Täyte
  1. 75 g voita
  2. 1 dl ruokosokeria
  3. 1-2 pilkullista banaania
Valmistusohjeet
  1. Voitele kakkuvuoka (halkaisija 20 cm) ja leikkaa vuoan pohjalle hieman vuokaa pienempi pala leivinpaperia. Leivitä vuoan reunat. Viipaloi banaanit noin 0,5 cm paloiksi.
  2. Kuumenna voita ja ruokosokeria pannulla, kunnes voi sulaa ja seos alkaa karamellisoitua. Kaada karamellikastike voideltuun vuokaan ja levitä pinnalle siivutetut banaanit tiiviisti vierekkäin.
  3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat ja erissä jauhot, joihin olet lisännyt leivinjauheen. Lisää lopuksi maito. Kaada taikina banaanien päälle.
  4. Paista n. 50 min. 185 asteessa, kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä muutaman minuutin ajan ennen kumoamista.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/
banaanikeikauskakku, keikauskakkuresepti, banaanikakku

Mantelijauhe antaa kivaa rouheutta tähän taikinaan ja halutessaan voi mantelit korvata jollain muulla pähkinällä, kuten pekaanilla – muta älä jätä niitä pois.

Tämä banaanikeikauskakku on aivan mainio, mutta tällä kertaa jätin koko keikauskakkuosion pois kirjasta. Mutta älkää huoliko, banaania kirjasta kyllä löytyy!

Lisää Jotain maukasta ?

Instagram / Facebook / Twitter 

Filed Under: #keittokirja2018, hedelmät ja marjat, Leivonnaiset, Reseptit Tagged With: banaanikakku, banaanikeikauskakku, taikinakirja

« Laissa kielletty laskiaispulla
Arkiruokakikkoja »

Comments

  1. Dinner4u2 Mirka & Pauliina says

    3.2.2018 at 8.18

    Banaani on parasta! Ihana kuulla, että kirjasta löytyy banaania!

    • Mari says

      7.2.2018 at 6.52

      Paljon banaania!

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021
  • Pasta puttanesca uunissa – aivan paras arkipasta
  • Dumle pot de crème – varsinainen namupala

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

Worries go down better with soup. Jewish Prover

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta