Cosmopolitan salaatin kanssa tämä onnistuu. Ihan ilman sotkuja.
Salaattikääröt. Ihan ykköskesäsyötävää. Alkupalaksi, pääruoaksi tai saunan jälkeen.
Rapealle ja kestävälle Cosmopolitan-salaatin lehdelle kootaan oman mielen mukaisia herkkuja, hieman maukasta kastiketta ja koko herkku sujautetaan suuhun.
Itse tykkään, kun rapea ja makeahko salaatti saa potkua vahvasta, grillatusta chorizo- tai salchiconmakkarasta. Kokeiluun menossa myös tandoorikana, tsatsiki ja etikkaiset tilli-kurkkukuutiot. Oi, vesi herahtaa kielelle jo näin heti aamusta.
- 6 grillattavaa chorizo- tai salchichonmakkaraa
- ½ ananas
- n. 300 g tarjoiluvalmiita mustapapuja
- 12 lehteä Cosmopolitan salaattia
- 1 prk ranskankermaa
- 2 rkl silputtua, tuoretta minttua
- 2 rkl silputtua, tuoretta korianteria
- rouhaus mustapippuria
- Leikkaa makkarat vinoviipaleiksi ja grillaa ne kypsiksi grillissä. Pilko ananas pieniksi kuutioiksi. Valuta pavut.
- Valmista kastike hienontamalla yrtit ja sekoittamalla ne ranskankerman joukkoon. Mausta kastike mustapippurilla.
- Aseta ainekset tarjoilukulhoihin. Suupala kootaan laittamalla Cosmopolitan-salaatinlehdelle hieman ananasta, papuja, muutama siivu grillattua makkaraa ja kokonaisuus kruunataan yrttisellä kastikeella.
- Annoksesta tulee neljälle.
Muuten, tämä on taas jännä viikko. Valokuvaajaystäväni Tim saapuu Suomeen huomenna, torstaina haahuilemme stadissa tekemässä vähän foodseeingiä ja perjantaina viimeistellään workshopkuvioita.
Lauantaina sitten käynnistyy loppuunmyyty ruokakuvausworkshop ja myös siellä rouskutellaan Cosmopolitan-salaattia. Muodossa, jos toisessa.
Yhteistyössä Cosmopolitan-salaatin kanssa.