Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Aivan överi aamiaisleipä

3.4.2016 by Mari


uppomuna-vuohenjuustovoileipä Mari Moilanen-11 kopio

SISÄLTÖYHTEISTYÖ

Ja aivan sairaan hyvä. Tällä, öh, vuohenjuusto-uppomuna-pinaatti-ilmakuivattukinkku-aurinkokuivattu tomaatti – leivällä (tuttavallisesti vain vuohenjuusto-uppomunaleipä) jaksaa iltaan asti. Ainakin jos syö kaksi.

Mistä tietää, että kevät on virallisesti saapunut? Siitä, että katukuvan täplittävät ne tutut kirkuvan keltaiset keltaiset kassit. No ne, kyllä te tiedätte. Hullut Päivät on täällä taas 6.-10.4 välisenä aikana.

Uskottava se on. Stockan Hullut Päivät viettää jo 30-vuotispäiviään. Keski-ikä siis lähenee.

Omalla kohdallani Hullut Päivät tarkoittaa tiettyjen ruokatarvikkeiden noutamista Stockan Herkusta. Sitten niistä loihditaan illallinen tai herkkuaamiainen seuraavalle päivälle.

uppomuna-vuohenjuustovoileipä Mari Moilanen-10 kopio

Vuohenjuusto-uppomunaleipä
2016-04-03 10:03:48
Tallenna resepti
Tulosta
Ainesosat
  1. 1/2 Soignon Chevre -vuohenjuustoa, neljä n. 1 cm paksuista palaa
  2. 8 aurinkokuivattua tomaattia
  3. 2 kourallista pinaattia
  4. 2 kanamunaa
  5. 5 siivua Fumagalli prociutto Crudo -ilmakuivattua kinkkua
  6. mustapippuria
  7. 2 siivua Stockmann Bakery Hedelmäistä aamiaisleipää
Valmistusohjeet
  1. Paista pannulla (ilman rasvaa) ilmakuivatut kinkut rapeaksi. Nosta kinkut syrjään odottamaan. Lorauta pannulle hieman aurinkokuivattujen tomaattien öljyä ja freesaa pinaatinlehtiä hetki, vain noin minuutin ajan. Lisää suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit.
  2. Paista vuohenjuustoihin rapea pinta paistinpannulla niin, että laitat pannulle leivinpaperin ja paistat vuohenjuustopalat sen päällä. Näin ne saa näppärästi käännettyä ja aikaan kauniin ruskean pinnan.
  3. Valmista uppomuna (kts. ohjeet tekstissä olevasta linkistä)
  4. Leikkaa leivästä kaksi siivua, jaa rapeat kinkut leiville, lisää päälle pinaattipaistos, kaksi paistettua palaa vuohenjuustoa kummallekin leivälle ja aseta kaiken kukkuraksi uppomuna.
  5. Rouhi päälle hieman mustapippuria ja ripota uppomunan pinnalle hyppysellinen suolaa ja nauti!
Vinkit
  1. Oheesta tulee kahden hengen herkkuaamiainen.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/
Sain kurkistaa Hullujen Päivien ruokaherkkuihintarjouksiin etukäteen. Voit tutkailla tarjouksia tässä digitaalisessa kuvastossa.

Valitsin herkuista suosikkini ja valmistin muutaman näppärän reseptin. Sellaiset, jotka ehtii valmistaa ilman älytöntä vaivaa. Jos vaikka shoppailukärpänen on pahasti puraissut eikä aikaa kokkailuun ole! Pysy siis kuulolla, lisää herkkuja  ensi viikolla blogissa.

P.S Ruokien lisäksi olen aina hamstrannut kotiin sekä saanut lahjaksi ison setin jänskästi aaltoilevia Villoroy & Bochin New Wave -astioita, mm. noita valkoisia kahvikuppeja tuossa kuvassa. Näitä saa jälleen ensi viikolla Hullareilta ihan hulluun hintaan!

P.S 2 Jos uppomuna ei luonnistu ilman ohjetta, niin tsekkaa valmistusohje täältä.

Käy myös tsekkaamassa, mitä Raw Designin Peeta ja PS. I Love Fashionin Linda ovat valinneet suosikkituotteikseen Hulluilta Päiviltä.

LUKIJAKILPAILU:

Ja loppuhuipennukseksi arvonta. Voit voittaa 50 euroa shoppailurahaa Stockmannille, kertomalla 10.4.2016 mennessä Instagramissa tai tämän postauksen kommenttikentässä, että  kenen kanssa sinä haluaisit nauttia tämän överiaamisleivän ja mitä joisitte palan painikkeeksi? Arvon yhteensä kaksi 50 euron lahjakorttia (käyvät tavarataloissa)  ja kerron voittajien nimet blogissa 11.4.2016.

Yhteistyössä Stockmannin kanssa.

yhteistyo

Filed Under: aamiainen, Aamiainen, juustot, pientä hyvää, Reseptit, sisältöyhteistyö Tagged With: aamiaisleipä, brunssi, brunssiherkku, hullut päivät, sisältöyhteistyö, uppomunavoileipä, vuohenjuustovoileipä

« Parsaa piirakassa
Kirjalla on kansi! »

Comments

  1. Kirsti Schreck says

    3.4.2016 at 11.16

    Tämän ihanan överin leivän nauttisin rakkaan mieheni kanssa kauniina kevätpäivänä. Juomana kuplisi oman puutarhan punaisista viinimarjoista höyrytetty mehu, joka on laimennettu cavalla!

    • Mari says

      3.4.2016 at 11.32

      Ihanalta kuulostava juoma, oih! Onnea arvontaan myös.

  2. merituuli says

    3.4.2016 at 12.10

    Minä söisin leivän myös mieheni kanssa, joka rakastaa vuohenjuustoa – ja toki muitakin raaka-aineita näistä. Aamulla on pakko saada kahvia, joten sitä pari mukillista kiitos. Tällä hetkellä meillä menee suomalaisittain hiukan tummempipaahtoista suodatinpussiin.

    • Mari says

      3.4.2016 at 16.52

      Vuohenjuusto on kyllä ihanaa ja tässä leivässä sitä on rutkasti!

  3. Sarri says

    3.4.2016 at 12.23

    Tämän aamiaisen tarjoaisin synttäreiden kunniaksi ihanalle pikkusiskolleni. Kylkiäiseksi iso latte ja tietysti mimosa…tai kaksi.

    • Mari says

      3.4.2016 at 16.53

      Mm.. Mimosa sopii mainiosti tämän kanssa!

  4. Sannamarianna says

    3.4.2016 at 13.03

    Maistuis kyllä, niin on herkullisen näköinen! Haluisin syödä aamiaista kultani kanssa ja joisimme yhdessä teetä, koska hän ei juo kahvia. =)

    • Mari says

      3.4.2016 at 16.53

      Herkullinen onkin ?

  5. Merja says

    3.4.2016 at 13.46

    Ihan överiksi menee :). Oman kullan kanssa.

    • Mari says

      3.4.2016 at 16.54

      Niinpä ?

  6. Jennna says

    3.4.2016 at 14.45

    Poikkikseni kanssa söisin 🙂 Ja jotain meidän lempparikahvia sekä tuorepuristettua mehua otettaisiin seuraksi 🙂

    • Mari says

      3.4.2016 at 16.54

      Tuorepuristettu mehu kyllä passaa leivän seuraksi.

  7. Merja K says

    3.4.2016 at 16.08

    Nauttisin leivä päivystysyön jälkeen rakkaan aviomieheni kanssa. Palan painikkeeksi appelsiinimehua ja hyvää kahvia. Sitten uni maittaisi.

    • Mari says

      3.4.2016 at 16.55

      Hyvältä kuulostaa!

  8. Sarppaliini says

    3.4.2016 at 17.39

    Kutsuisin naapurin aamiaiselle

    • Mari says

      6.4.2016 at 6.48

      Naapuri kiittäisi!

  9. salli says

    3.4.2016 at 20.39

    Kyllä minä tämän tyttäreni kanssa nauttisin ja juomana olisi kylmää maitoa. Mukaan arvontaan.

    • Mari says

      6.4.2016 at 6.48

      Mukana olet!

  10. Tarja says

    4.4.2016 at 7.47

    Rakkaan mieheni kanssa <3

    • Mari says

      6.4.2016 at 6.48

      ??

  11. Maisa says

    4.4.2016 at 18.55

    Vol nam! Herkuttelisin mieluiten leivän aviomieheni kanssa. Hän asuu ulkomailla ja seuraavalla Suomen-visiitillä nauttisimme leivät brunssilla hyvän kahvin ja kuohuvan kanssa. <3

    • Mari says

      6.4.2016 at 6.49

      Ei kuulosta pahalta!

  12. Martta says

    4.4.2016 at 19.53

    Perheen kanssa nauttisin!

    • Mari says

      6.4.2016 at 6.49

      Perhe on paras!

  13. Neeta says

    4.4.2016 at 21.20

    Kumppanini kanssa ja teen kera !

    • Mari says

      6.4.2016 at 6.49

      Jes!

  14. Elise H. says

    4.4.2016 at 22.20

    Mieheni kanssa söisimme ihanat leivät, ja palan painikkeeksi raikasta kotimaista maitoa 🙂

    • Mari says

      6.4.2016 at 6.50

      Maito näyttää kuohuvan ohella olevan suosikki.

  15. Anna says

    5.4.2016 at 21.14

    Lupasin itselleni etten menisi hullujen päivien väentungokseen ahdistumaan, mutta tästä postauksesta inspiroineena menin selaamaan tarjouksia ja onhan sinne nyt ihan pakko lähteä, sen verran ostettavia juttuja bongailin… (Että kiitti vaan;)) ja samaan syssyyn voisi hankkia tarpeet tähän reseptiin, koska sitähän on aivan pakko kokeilla! (Kuolaan pelkästä ajatuksestakin)
    Rakastan hemmotella omaa murua joka myöskin tuntuu rakastavan tätä hemmottelua ja aina yhtä iloisesti tuhoaa kaiken mitä eteen kannan vuolaiden kehujen saattelemana (Liekö ne sitten aina totuudenmukaisia, mutta näissä tilanteissa pienet valkoiset valheet on minusta sallittuja!) palanpainikkeeksi voitaisiin avata yksi niistä skumppapulloista joita kaappiin aina kertyy mutta joita tulee aivan liian harvoin juotua!

    • Mari says

      6.4.2016 at 6.51

      Inspiroituminen on aina hyvä juttu. Uskon, että leipä maistuu sulle ja murullesi!

  16. Noora says

    5.4.2016 at 21.51

    Uuu mikä herkkuleipä, ehkä juuri ja juuri pystyisin mieheni kanssa jakamaan tuollaisen herkun, olen nimittäin raskaana ja suurin raskausajan ruokahimotukseni ovat olleet uppomunat 😀 Nauttisin leivän varmaankin appelsiinituoremehun kera

    • Mari says

      6.4.2016 at 6.51

      Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo!

  17. henriikka says

    6.4.2016 at 19.16

    Söisin leivän poikaystäväni kanssa sunnuntaiaamuna – ja koska se on niin överi niin juotaisiin leivän kanssa lasit kylmää kokista jäillä! NAM 🙂

    • Mari says

      8.4.2016 at 21.25

      Kuulostaa hyvältä !!

  18. OJ says

    7.4.2016 at 23.29

    Siskoni, vaikka tuota leipää en voisikaan syödä, kun ei ole gluteeniton, mutta gluteenittoman version tuosta kyllä. Ja teetä tai kahvia.

    • Mari says

      8.4.2016 at 21.26

      Gluteenittomanakin maistuu!

  19. Sonjam says

    8.4.2016 at 19.53

    Äitin kanssa! 🙂 Appelsiinimehua ja teetä.

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021
  • Pasta puttanesca uunissa – aivan paras arkipasta
  • Dumle pot de crème – varsinainen namupala
  • Ankkarillette pika pikaa

Reseptit

Ruokakuvauskurssit 2019

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

Sleep 'til you're hungry, eat 'til you're sleepy. Tuntematon

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta