TESTISSÄ BOSCHIN MEHULINKO
Paras tapa taistella kevätväsymystä vastaan on kaivaa mehulinko kaappien uumenista. Ja antaa sen asua keittiössä ainakin tämän unettavan ajan. Sillä mikään ei anna sellaista energiaboostia kuin itse lingottu tuoremehu.
Olen kokeillut useampia mehulinkoja, mutta vasta nyt löysin itseäni eniten miellyttävän laitteen. Sellaisen, mikä on helppo pestä (yksi tärkeimpiä seikkoja lingossa, osat täytyy saada sujuvasti irti ja pestäväksi), minkä kokoaminen on helppoa (osaset osaa laittaa paikalleen ilman ohjetta), missä on riittävän suuri suuaukko (omenat, punajuuret ja päärynät mahtuvat kokonaisina). Boschin mehulinko täyttää nämä toiveeni. Ja nököttää nyt keittiöni pöydällä.
Kirjoittelen tämän päivän Iltalehdessä eri tavoista mehustamisesta – linkoamalla, puristamalla sekä ihan perinteisesti sitruspuristinta käyttämällä – ja jaan muutaman reseptin.
Runsaan linkoamisen ansiosta olen löytänyt ehdottomat tuoremehusuosikkini ja ne parhaat niksit mehustamiseen.
Kaikkiin mehuihin kannattaa käyttää jotain hyvin mehua antavia hedelmää, kuten omenaa, päärynää, appelsiinia tai myöskin mehevä tomaatti käy. Omena on oma suosikkini, siitä syntyy hyvä pohjamehu. Sitten vai maustamaan muilla makuvariaatioilla.
Punajuuresta syntyy kaikkien upeimman väriset ja positiivisella tavalla maanläheisen makuiset mehut. Kokeile punajuuri-mustikkadrinkkiä seuraavilla kutsuilla, lupaan että vieraat ihastuvat.
Mangon ja inkiväärin yhdistelmä omenapohjaisessa mehussa ja järisyttävän hyvää, yksi ehdoton lounastuoremehuni.
- 500 g tomaatteja
- 1 sellerin varsi
- 1 dl lehtipersiljaa
- 1/2 pienestä sitruunasta
- vodkaa maun mukaan
- mustapippuria
- tabascoa
- Kuori puolikas sitruuna ja syötä tomaatit, huuhdellut, pätkityt sellerin varret mehulinkoon ja linkoa mehuksi.
- Mausta mehu mustapippurilla ja muutamalla pisaralla tabascolla ja lisää mehun joukkoon vodkaa, mikäli tarjoat sen illallisdrinkkinä.
- Koristele juoma sellerinvarsilla. Voit myös suolata lasin reunan ennen tarjoilua sipaisemalla reuna sitruunamehulla ja kastamalla kostea reuna suolaan.
Moni ei nyppäse omenoista ja päärynöistä kantoja irti, sillä ne kyllä sujuvasti menevät lingossa paloiksi, mutta itse en pidä niiden tuomasta rusehtavasta sävystä mehussa. Ja mielestäni ne myös tuovat mehuihin pientä sivumakua. Ei ole iso homma nyppiä niitä pois, suosittelen!
Nyt lähden keittiöön, taistelemaan kevätväsymystä vastaan ja mehustamaan värikkään aamumehun itselleni. Surautan koneen käyntiin ja teen itselleni jonkun tymäkän tuoremehun. Olisiko omena-fenkoli-minttumehu mitään?
—-
Juicing with my juicer. Don’t you just love this view in the morning? Finally found a juicer that suits me best.
Laite saatu testiin Boschilta.
annekatariina sanoo
Niin kauniita kuvia jälleen! Fenkoli kuulostaa hurjan hyvältä idealta. Myös basilika toimii kivasti mehuissa 🙂
Mari sanoo
Kiitos, kiitos! Joo, yrtit yleensäkin tuo kivoja twistejä makuihin.