Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Mehustusta, mehustusta

17.3.2016 by Mari

Värikimara mehustumisesta.

Värikimara mehustumisesta.

TESTISSÄ BOSCHIN MEHULINKO

Paras tapa taistella kevätväsymystä vastaan on kaivaa mehulinko kaappien uumenista. Ja antaa sen asua keittiössä ainakin tämän unettavan ajan. Sillä mikään ei anna sellaista energiaboostia kuin itse lingottu tuoremehu.

Olen kokeillut useampia mehulinkoja, mutta vasta nyt löysin itseäni eniten miellyttävän laitteen. Sellaisen, mikä on helppo pestä (yksi tärkeimpiä seikkoja lingossa, osat täytyy saada sujuvasti irti ja pestäväksi), minkä kokoaminen on helppoa (osaset osaa laittaa paikalleen ilman ohjetta), missä on riittävän suuri suuaukko (omenat, punajuuret ja päärynät mahtuvat kokonaisina). Boschin mehulinko täyttää nämä toiveeni. Ja nököttää nyt keittiöni pöydällä.

Lehtikaali, herkullinen lingottava.

Lehtikaali, herkullinen lingottava.

Kirjoittelen tämän päivän Iltalehdessä eri tavoista mehustamisesta – linkoamalla, puristamalla sekä ihan perinteisesti sitruspuristinta käyttämällä – ja jaan muutaman reseptin.

Runsaan linkoamisen ansiosta olen löytänyt ehdottomat tuoremehusuosikkini ja ne parhaat niksit mehustamiseen.

Kaikkiin mehuihin kannattaa käyttää jotain hyvin mehua antavia hedelmää, kuten omenaa, päärynää, appelsiinia tai myöskin mehevä tomaatti käy. Omena on oma suosikkini, siitä syntyy hyvä pohjamehu. Sitten vai maustamaan muilla makuvariaatioilla.

Voimajuomaa heti aamusta.

Voimajuomaa heti aamusta.

Punajuuresta syntyy kaikkien upeimman väriset ja positiivisella tavalla maanläheisen makuiset mehut. Kokeile punajuuri-mustikkadrinkkiä seuraavilla kutsuilla, lupaan että vieraat ihastuvat.

Mangon ja inkiväärin yhdistelmä omenapohjaisessa mehussa ja järisyttävän hyvää, yksi ehdoton lounastuoremehuni.

Bloody Mary
2016-03-17 07:32:26
Tallenna resepti
Tulosta
Ainesosat
  1. 500 g tomaatteja
  2. 1 sellerin varsi
  3. 1 dl lehtipersiljaa
  4. 1/2 pienestä sitruunasta
  5. vodkaa maun mukaan
  6. mustapippuria
  7. tabascoa
Valmistusohjeet
  1. Kuori puolikas sitruuna ja syötä tomaatit, huuhdellut, pätkityt sellerin varret mehulinkoon ja linkoa mehuksi.
  2. Mausta mehu mustapippurilla ja muutamalla pisaralla tabascolla ja lisää mehun joukkoon vodkaa, mikäli tarjoat sen illallisdrinkkinä.
  3. Koristele juoma sellerinvarsilla. Voit myös suolata lasin reunan ennen tarjoilua sipaisemalla reuna sitruunamehulla ja kastamalla kostea reuna suolaan.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/
 Sekoita rohkeasti hedelmiä ja vihanneksia herkullisiksi mehucocktaileiksi. Voit yllättyä. Yksi oma suosikkini kautta aikojen on lehtikaali-päärynämehu. Porkkana myös pitää makeasta, ananaksesta, omenasta tai mandariinista.

Moni ei nyppäse omenoista ja päärynöistä kantoja irti, sillä ne kyllä sujuvasti menevät lingossa paloiksi, mutta itse en pidä niiden tuomasta rusehtavasta sävystä mehussa. Ja mielestäni ne myös tuovat mehuihin pientä sivumakua. Ei ole iso homma nyppiä niitä pois, suosittelen!

Nyt lähden keittiöön, taistelemaan kevätväsymystä vastaan ja mehustamaan värikkään aamumehun itselleni. Surautan koneen käyntiin ja teen itselleni jonkun tymäkän tuoremehun. Olisiko omena-fenkoli-minttumehu mitään?

—-

Juicing with my juicer. Don’t you just love this view in the morning? Finally found a juicer that suits me best.

Laite saatu testiin Boschilta.

testissa

Filed Under: aamiainen, Drinkit, hedelmät ja marjat, Korkattu, sisältöyhteistyö, tuote-arvostelu Tagged With: bloody mary-resepti, bosch mehulinko, hyvä mehulinko, itse tehtyjä tuoremehuja, lingottu bloody mary-drinkki, mehustaminen, vinkkejä mehustamiseen

« Purjot uunissa!
Paheellisen hyvää pääsiäistä! »

Comments

  1. annekatariina says

    18.3.2016 at 8.53

    Niin kauniita kuvia jälleen! Fenkoli kuulostaa hurjan hyvältä idealta. Myös basilika toimii kivasti mehuissa 🙂

    • Mari says

      18.3.2016 at 10.11

      Kiitos, kiitos! Joo, yrtit yleensäkin tuo kivoja twistejä makuihin.

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Misokana – aasialaista arkeen
  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021
  • Pasta puttanesca uunissa – aivan paras arkipasta

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

The first bite is with the eye.

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta