Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Punaviinillä terästetty

29.1.2016 by Mari

boysenmarjasorbetti Mari Moilanen

Tähän aikaan vuodesta meillä pakkasen ovi käy tiuhaan. Sitä tyhjennetään ahkerasti. Viimeksi kyytiä saivat boysenmarjat ja syntyi boysenmarjasorbetti.

Olen nyt joka tuutissa toitottanut, että pakkasmarjat kannattaisi käyttää ennen seuraavaa satoa. Ja että niitä ei kannata hillota pakkasessa liian pitkään. Nyt lopetan. Eiköhän viesti ole mennyt perille..

Tämä herkku oli eilisessä Iltalehdessä eli punaviinillä terästetty boysenmarjasorbetti. Ei vaadi jäätelökonetta eikä mitään. Ja marjatkin voi halutessan vaihtaa joiksikin muiksi. Joten älä siinä enää ihmettele, sorbetti hommiin siis.

Iltalehden ruokasivusto Pippuri täyttää muuten tänään vuoden verran ja tänään Alma-talolla nostellaan maljoja yksivuotiaalle. Itse olen ollut matkassa jo puolen vuoden verran ruokatorstain resepteineni. Toivottavasti jutut ovat maistuneet!

Boysenmarjasorbetti
2016-01-29 10:15:53
Tallenna resepti
Tulosta
Ainesosat
  1. 1 l boysenmarjoja
  2. 8 dl punaviinimarjoja
  3. 2,5 dl punaviiniä
  4. 1/4 dl sitruunanmehua
  5. 2,5 dl sokeria
Valmistusohjeet
  1. Mittaa jäiset marjat, punaviini, sitruunanmehu sekä sokeri tehosekoittimeen ja aja sileäksi sorbettiseokseksi.
  2. Painele seos vielä siivilän läpi. Näin saat marjojen siemenet pois ja sorbetista samettisen sileää.
  3. Pakasta seos esimerkiksi metallisessa leipävuossa, niin saat otettua siitä helposti palloja jäätelökauhalla. Sorbetti pakastuu sopivaan koostumukseen noin 4-5 tunnissa.
  4. Vinkki: voit käyttää boysenmarjojen sijaan mustikoita ja punaviinimarjojen sijaan vadelmia. Näin syntyy herkullinen kuningatarsorbetti.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/
 Tämän sorbetin väri on hersyvän herkullinen. Eikä väriä ainakaan huononna loraus punaviiniä, mitä sorbettiin lisätään.

Raikas sorbetti on omiaan raskaan aterian päätteeksi. Itse tarjoilin tämän sorbetin vielä kuohuviinikylvystä. Pallo sorbettia laakeaan cocktaillasiin ja päälle kuplivaa mielijuomaasi. Makea jälkiruokaviini Moscato D’Asti toimii mainiosti ja sitä voi myös tarjoilla sorbetin kanssa, ihan lasistakin.

Muita herkkuja pakastemarjoista:

Mustikka-kaurajugurtti
Marjacrumble
Kookossokeripohjainen mustikkapiirakka
Mustikkasorbetti

 

Filed Under: hedelmät ja marjat, iltalehti, jäätelö, Jälkiruoat, Reseptit Tagged With: boysenmarjasorbetti, käyttöä pakastetuille marjoille, kotitekoinen marjasorbetti, marjasorbetti, pakastemarjojen käyttäminen, punaviinimarjasorbetti

« Oppia ruokastailaukseen
Alkuviikon soppa »

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Veriappelsiinimaniaa – veriappelsiinisiika
  • Misokana – aasialaista arkeen
  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

Musiikki soimaan, viinilasi käteen ja vasta sitten keittiöön.

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta