Kuten alkuviikosta lupailin, lihaisa viiko tiedossa. Nyt tarjolla saksanhirven kyljykset. Leivoin tosin eilen kakun, mutta en kehtaa sitä nyt esille laittaa. Kun toista lupailin..
Tämä riistaherkku löytyy riistalihoista helpoiten kaupan tiskiltä. Tuoretta hirveä ja poroa on vaihtelevasti saatavilla, mutta saksanhirveä yleensä on kaupan. Kaikki eivät tätä riistaksi miellä, mutta makumaailmassa on riistan tuntumaa.
Saksanhirven kyljykset ja juureslisuke
2015-12-02 16:19:16
Tulosta
Ainesosat
- n. 600 g saksanhirven karetta
- sormisuolaa
- mustapippuria
- oliiviöljyä
- 2 rkl voita
Juureslisuke
- 2-3 perunaa
- 2 kypsää päärynää
- 1 porkkana kolikkoina
- 2 dl kanttarelleja tai suppilovahveroita
- 2 varsisipulia tai punasipulia
- 2-3 pituussuuntaan halkaistua valkosipulin kynttä
- 1/2 kourallista pinjansiemeniä
- oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- tuoretta timjamia runsaasti
Valmistusohjeet
- Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Leikkaa kare luullisiksi kyljyksiksi. Kuivaa kyljykset talouspaperilla, suolaa ja pippuroi kauttaaltaan.
- Pese perunat hyvin ja leikkaa ne kuorineen lohkoiksi. Leikkaa päärynä lohkoiksi ja poista siemenet sekä kanta. Pese ja kuori porkkana ja siivuta se pyöreiksi kolikoiksi. Leikkaa sipuli lohkoiksi. Puhdista sienet ja leikkaa isoimmat halki.
- Levitä lisukkeen ainekset pinjansiemeniä lukuunottamatta leivinpaperin päälle uunipellille. Pirskota päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuroi juurekset.
- Kypsennä lisuketta 200 asteisessa uunissa 15 minuutin ajan, lisää lisukkeen pinnalle pinjansiemenet ja kypsennä vielä 10 minuutin ajan tai kunnes perunat ovat pehmeeneet ja kypsiä.
- Paista kyljykset voi-öljyseoksessa pannulla noin muutaman minuutin ajan molemmin puolin. Kyljykset saavat jäädä sisältä mehevän roseiksi. Kokoa lisuke tarjoiluastiaan, asettele kypsät kareen lisukkeen päälle ja vie herkku tarjolle.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/
Näin kaupassa tuoreita suppilovahveroita vielä tarjolla, nillä voi korvata reseptin kanttarellit tai käyttää kuivattuja sieniä. Toimivat mainiosti saksanhirvenkyljysten kanssa.
Liha. Mikä ihana tekosyy ottaa lasi punaista!
Tämä reseptini julkaistiin alunperin Iltalehdessä lokakuussa 2015.