Ystävämme – tai ainakin mun ystäväni – kukkakaali keikkuu tänään keittona Iltalehdessä. Kylmänä sellaisena.
Kukkakaalin maku on raakana tai kylmänä melkeinpä parempi kuin kypsennettynä, tosin näitä kahta lämmintä herkkua en voi vastustaa. Eikä moni muukaan.
Kukkakaaliranskalaiset ja piparjuurimajoneesi
2015-08-26 21:03:25
Tulosta
Ainesosat
- 1-2 kukkakaalia
- oliiviöljyä
- suolaa
Piparjuurimajoneesi
- 1 dl majoneesia
- parin sentin pätkä raastettua piparjuurta
Valmistusohjeet
- Leikkaa kukkakaali halki, irroita kukinnot ja leikkaa ne pystysuunnassa muutamaan osaan. Leikkaa varsi ohuiksi paloiksi.
- Raasta piparjuuri raastimen hienoimmalla terällä. Sekoita raaste majoneesin kanssa ja laita kulhoon tarjolle.
- Levitä kukkakaalin palaset mahdollisimman ohuelti uunipellille leivinpaperin päälle, kaada päälle hieman oliiviöljyä ja ripota päälle vielä suolaa. Sekoita käsin niin, että öljy levittyy kaikkialle.
- Paahda paloja uunissa 200 asteessa, sekoittaen kerran tai pari paistamisen aikana. Ranskalaiset ovat valmiita, kun ne muuttuvat hieman ruskeiksi.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/
Kukkakaali-perunamuusi
2015-08-26 21:05:35
Tulosta
Ainesosat
- 1 pieni kukkakaali
- kolme isoa Rosamunda-perunaa
- 1 l vettä
- suolaa
- 25 g voita
- 1/2 dl kermaa
- suolaa
Valmistusohjeet
- Kuori perunat ja leikkaa ne neljään osaan.
- Leikkaa kukkakaali neljään lohkoon. Laita perunat ja kukkakaali suolalla maustettuun veteen kiehumaan ja keitä kypsiksi.
- Kaada keitinliemi toiseen astiaan. Lisää kattilaan voi, kerma, suola ja muussaa perunat ja kukkakaalit muussiksi perunasurvimella. Lisää keitinlientä sen verran kuin tarvitset niin, että saat sopivan paksuisen muusin aikaiseksi.
- Maista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Laita muusi kulhoon tarjolle ja viimeistele annos nokareella voita.
Vinkit
- Annoksesta tulee lisuke neljälle.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/
Nämä kuvien värikkäät kaverit ostin eilen. Vielä en tiedä, mitä niistä syntyykään..
P.S Olethan jo testannut kukkakaalipizzaa eli pizzaa, jossa on kukkakaalipohja?
P. S 2 Nämä molemmat reseptit löytyvät ensimmäisestä Sitä parempi soppa-keittokirjasta, jossa kukkakaali on yksi kirjan sankareista.