Tällä viikolla..
..aloitin blogin teemauudistuksen. Syynä ei niinkään halu muuttaa blogia, vaan ihan tietoturvallisuuteen ja blogin toimivuuteen liittyvät jutut.
Silloin, kun bloggaamisen aloitin, ei tarkoituksena ollut tehdä kaikesta tästä ammattia ja saada liutaa lukijoita ja joutua taistelemaan ulkomailta tulevia, blogiin kohdistuvia hyökkäyksiä vastaan.
Tästä johtuen blogi sulkeutuu tänään kello 22 auetakseen jälleenn maanantai-iltana (jos kaikki menee okei) entistä ehompana ja muutamia kivoja uudistuksia sisältäen. Paras niistä lie se, että reseptin kertyvät jatkossa reseptit-arkistoon omiin alakategorioihinsa ja niitä pääsee sieltä näppärästi selailemaan. sama juttu myös viineillä eli ’korkattu’-otsakkeen alta löytyy viinivinkkejä omissa kategorioissaan (punaiset, valkoiset, kuplivat jne.)
Itseä ehkä eniten miellyttävä uudistus on se, että kuvat saa entistä isompina esille..
..kuvasin reseptiikkaa tulevaan kirjaani. Syntyi ihan surrealistisen näköisiä kakkukuvia.
…joulu tuli taloon. Kuvasin syksyisiä ja jouluisia videoita ihanan kuvaajani Marian kanssa. Aurinko paistoi, mutta meillä raikasi joululaulut ja kynttilän liekit lepattivat. Maria totesi, että joululaulut tekevät haikean olon, joten vaihdoimme rokkiin. Syntyi niin kaunista ja haikean tunnelmallista jälkeä, että haluaisin läväyttää videot oitis liveksi. Mutta yritän malttaa mieleni!
…tällä viikolla join ehkä maailman parasta Cabernet Sauvignon punaviiniä. Tämä viini, Cà del Vént Cabernet Sauvignon 2011 tulee Franciacortan aluella sijaitsevalta tilalta, jossa vierailin vapun korvilla. Viini oli pyöreän pehmeä ja supertäyteläinen, robustikin, mutta kaikenlainen kovuus, mikä monesti tästä rypäleestä valmistettuja viinejä vaivaa, puuttui tästä herkusta.
Ai-van herkullinen viini herkkuhetkiin! Laitan juuri tilausta sisään, sillä tätä viiniä on pullotettu vai 999 kappaletta ja haluan omani!
..tällä viikolla päätin julkaista ’Tällä viikolla’-postauksia viikottain. Blogiuudistuksen myötä kerron aina viikottain mennen viikon tapahtumista. Näen ja koen, syön ja juon, mutta ehdin postauksissa kertoa vain murto-osan kaikesta. Mutta tässä koosteessa pystyn jakamaan enemmän.
….tällä viikolla suunnittelin tulevan viikon lehtikuvauksia. Sävymaailmassa ja reseptiikassa haetaan jo syksyn tunnelmaa. Nyt se aurinko tuolla paistaa, missä se oli silloin keväällä, kun haluttiin kesävaloa ruokakuviin ja lunta ripsutti sormille?
…tällä viikolla valmistin pitkästä aikaa pizzaa kukkakaalipohjalle ekan kirjani reseptillä. Aina yhtä herkullista!
- 6 dl hienoksi jauhettua kukkakaalia pelkistä kukinnoista
- 4 valkosipulinkynttä
- ripaus suolaa
- mustapippuria
- 1/2 dl persiljasilppua
- 1/2 tl chilihiutaleita
- 2 munaa
- 3 dl mozzarellajuustoraastetta
- 1 tuubi (140 g) luomutomaattipyreeta
- 2 rkl ketsuppia
- 1 rkl neitsytoliiviöljyä
- 1 tl sokeria
- oreganoa
- suolaa ja mustapippuria
- Leikkaa kukkakaalista pelkkiä nuppuja irti, jätä varsiosat käyttämättä. Aja nuput tehosekoittimessa sileäksi. Laita kukkakaalirouhe mikronkestävään astiaan ja kypsennä täydellä teholla kannen alla 4 minuutin ajan.
- Kaada mikrotettu rouhe pyyheliinalle, kääri liina rullalle ja purista ylimääräiset nesteet kaalista ulos. Kuumaa nestettä tulee ulos runsaasti. Varo sormiasi! Laita kuiva kukkakaalirouhe kulhoon.
- Mausta kukkakaalirouhe: purista joukkoon pari valkosipulinkynttä, lisää suolaa, mustapippuria, persiljasilppua, chilihiutaleita sekä lopuksi munat ja juustoraaste. Sekoita hyvin ja muodosta taikinasta pallo.
- Aseta taikinapallo pellille ja painele taikinasta ohut pizzapohja. Paista pohjaa 200 astetta n. 20 minuutin ajan. Ota pohja pois uunista, päällystä normaaliin tapaan tomaattisoseella, juustoraasteella sekä haluamillasi herkuilla. Paista vielä 10 minuutin ajan, kunnes juusto sulaa ja ruskettuu.
- Ohjeesta tulee kaksi pyöreää pizzaa.
Pus.
[…] Olethan jo testannut kukkakaalipizzaa eli pizzaa, jossa on […]