Ulkomaalaisissa vegaaniblogeissa syödään banaanijäätelöä aamupalaksi. Sellaista yhden ainesosan herkkua. Ja vielä brassaillaankin sillä.
Hitsit, kokeiltava oli. Voiko pakastettu, superkypsä banaani muuttua tehosekoittimen käsittelyssä silkinpehmeäksi jäätelöksi, kuten blogeissa hehkutettin. Tuumasta toimeen..
- 1 iso hyvin kypsä banaani
- vaahterasiirappia maun mukaan
- ripaus aitoa vaniljaa jauheena
- Pilko banaani ja anna sen pakastua yön yli. Nakkaa palaset tehosekoittimeen vaniljan ja haluamasi makuetusaineen kera ja aja -sitkeästi - banaani silkkiseksi, kermaiseksi jäätelöksi. Tämä vie hetken, jos toisenkin. Ja tehosekoittimeen ei kannata laittaa kuin yksi pakastettu banaani kerrallaan, kovilla on tehosekoitin nimittäin. Pakasta vielä tunnin parin ajan ja nauti.
- Yhdestä banaanista tulee yksi iso pallo yhdelle nautiskelijalle.
Hieman karsastin ajatusta pelkästä banaanijäätelöstä, koska takaraivossa on jotenkin vielä tuoreessa muistissa lapsuudenajan synttärikakut, jossa oli mustanpuhuvaksi muuttunutta banaanimössöä välissä. Mutta pelko pois, tämä ei ole sellaista eikä mitään se kaltaistakaan.
Kokeilin vielä toista versioita, jossa lisäsin joukkoon kymmenkunta makeaa kirsikkaa. Banaanijäätelö sai herkullisen värin ja makukin terästyi. Vielä pitää testata kaakaojauhe ja -nibsit yhdistettynä tähän silkkiseen jäätelöön. Tai mansikkakin voisi olla kiva. Hitsit, tämähän on hauskaa. Tähän nyt voi laittaa mukaan mitä lystää ja mieli halajaa.
Kokeile ja hurahda!
Lotta sanoo
Banaanijäätelö on kyllä yllättävä herkku kaikessa yksinkertaisuudessaan. Tein tällä viikolla kahta eri versiota; vadelmilla maustettua ja maapähkinävoilla maustettua. Kesän ykkönen on silti ollut persikka. Jätski maistui ihan lapsuuden tutti frutti -mehujäälle. Ainoa haaste on banaanin nopea sulaminen kunnon surauttelun jälkeen.