Se se on. Ei muuten tätä persoutta makealle voi selittää.
Viikko alkoi Oreo-brownieseilla ja makeilla drinkeillä. Eilen maistelin erilaisia kahveja ja kahvijuomia – hasselpähkinäfrappucino vei mielen ja kielen – Starbucksissa ja siinä samalla tuli purtua suklaamuffinssia, kinuskista piirakkaa ja pähkinämuffinssin palanenkin eksyi jostain lautaselle.
Muuten, kahvitasting toimii aivan kuten viinitastingkin: ensin tutkitaan väriä, sitten nuuhkitaan tuoksua, otetaan ilmaa ja kahvia suuhun, pyöritellään ja tunnustellaan, miltä kahvi tuntuu kielen sivuissa ja pinnalla.
Termistökin on kuin viinimaailmasta. On pähkinää, täyteläisyyttää, paahteisuutta ja pitkää jälkimakua. Tähän touhuun voi ottaa tuntumaa joka päivä klo 12 järjestettävissä tastingeissä juurikin tuolla Starbucksin kahvilassa.
Jotta koko viikko saadaan sokerikuorrutettua, niin aamiaiseksi laitan tänään tätä hasselpähkinäistä nutellaclafoutista tai -pannaria.
Muita tällaisia pähkinäisiä, kirjaanikin tulevia herkkuja kanssa löytyy ensi viikolla ilmestyvästä Luontaisterveys-lehdestä. Lehdessä myös juttua tulevasta Sitä parempi soppa-kirjani teemasta ja ruoan pariin tekemästäni uravaihdoksesta.
- 3 dl maitoa
- 3 munaa
- 1 dl kookossokeria tai vaahterasiirappia
- hippunen suolaa
- 25 g + 25 g voita
- 2 dl täysjyvävehnäjauhoja
- 1 tl vaniljajauhetta
- 3 rkl hasselpähkinärouhetta
- Päälle: nutellaa ja paahdettuja, rouhittuja hasselpähkinöitä
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata 25 g voita. Sekoita kanamunien rakenne rikki kulhossa vispilällä, lisää jauhot, suola ja mausteet. Lisää maito ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi sula voi, sokeri ja pähkinät. Laita valurautapannulle 25 g voita ja laita pannu kuumenemaan uuniin. Kun voi on sulanut, ota pannu uunista ja kaada clafoutistaikina pannuun.
- Kypsennä n. 20-30 minuuttia eli kunnes clafoutis on kohonnut komeasti, reunat ovat herkullisen ruskeat ja keskusta on kypsää. Itse teen clafoutiksen hieman pienempään valurautapannuun, max 20 cm halkaisijaltaan ja pannukakkuja tulee kaksi.
- Kun pannari on uunissa, paahda kourallinen hasselpähkinöitä kuivalla pannulla, jäähdytä ja rouhi ne. Sulata nutellaa mikrossa ja kun clafoutis tulee uunista, valuta sen päälle nutella ja viimeistele herkku rouhituilla hasselpähkinöillä.
- Kaupan nutella on hyvää, mutta itse tehty nutella on jotain aivan muuta. Tsekkaa reseptini tuoreesta Luontaisterveys-lehdestä tai tulevasta keittokirjastani..