Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Kuinka granaattiomena kesytetään

17.3.2014 by Mari

Kohta naputellaan!

Kohta naputellaan!

Tein lounaaksi salaattia. Ilman suurempia roiskeita seinällä.

Granaattiomena nimittäin tuppaa roiskimaan, jos sitä ronkkii väärällä tavalla. Kun kerroin mehulinkouskokemuksiani, kanssabloggaaja kehotti kokeilemaan naputtelutekniikkaa granaattiomenan siementen ulos saamiseksi. Ja sen tein. 

Ja toden totta. Homma toimii! Eli halkaiset granaattiomenan leveyssuunnassa halki, otat toisen puolikkaan käteen ja kulhon alle. Sitten vain napauttelet granaattiomenaa napakasti puukapustalla ja siemenet tippuvat kiltisti ja sotkematta suoraan alla olevaan kulhoon. Varsin näppärää!

 

Filed Under: hedelmät ja marjat Tagged With: granaattiomena, granaattiomenan käsittely, siemenet ulos granaattiomenasta

« Sokerikierteinen DNA – Nutella-pannukakku
Väärinpäinpäivä »

Comments

  1. Kati says

    17.3.2014 at 21.14

    Itse olen kokenut että se on vieläkin helpompaa kun laittaa kulhoon vettä ja veden alla irrottelee siemenet. Sitten vaan siivilän läpi valuttelee veden pois 🙂

    • Jotain maukasta says

      17.3.2014 at 21.29

      Mä en ole oikein sille vesitouhulle lämmennyt. Tämä on todella nopeaa tämä napauttelu, siemenet putoaa ulos aivan hetkessä.

  2. Hannnu Räty says

    17.3.2014 at 21.45

    Kansainvälisen kaupan myötä erilaisten hedelmien saatavuus on parantunut huomattavasti viimevuosien aikana ja sitä myötä niiden käyttötarjoitukset ja käsittelytekniikatkin yleistyvät. Hyvä niin!

    • Jotain maukasta says

      17.3.2014 at 21.52

      Näinpä juuri ja ruokakulttuurimme laajenee. Positiivista, toden totta.

    • Nimetön says

      18.3.2014 at 7.45

      Näinpä juuri ja ruokakulttuurimme laajenee. Positiivista, toden totta.

  3. Merja says

    17.3.2014 at 22.49

    Naputtelu on helppoa, mutta miten arvioida onko granaattiomena kuosissa eikä ylikypsä? Olin viimeksi ostavinani ihan ok hedelmän, mutta se olikin pilaantunut. Vinkkejä?

    • Jotain maukasta says

      18.3.2014 at 6.57

      Kypsä granaattiomena on kirkkaanvärinen ja kiiltäväkuorinen. Pyöreys alkaa hävitä sivuilta ja siitä tulee hieman kulmikas. Se antaa periksi puristettaessa ja on painava, koska siemenet täynnä mehua.

      Kun se ylikypsyy, kiilto häviää, sen väriin tulee rusehtava sävy tai läikkiä.

      Toi kiiltävyys on musta se selkein merkki eli kun väri on matta, siemenet ovat alkaneet rusehtua.

    • Jotain maukasta says

      18.3.2014 at 6.59

      Kaupoissa on muuten monesti myynnissä nimenomaan näitä ehtoopuolen tapauksia – raakaa en ole Suomessa nähnytkään..

  4. Sofia says

    19.3.2014 at 12.20

    Tätä naputtelutekniikkaa meilläkin on käytetty jo vuosia…siitä lähtien, kun näin Jamie Oliverin tekevän niin telkkarissa joskus ohjelmiensa alkuvaiheessa. Välillä tuntuu, että olen oppinut siltä mieheltä aivan tolkuttoman paljon 😀

    • Jotain maukasta says

      19.3.2014 at 15.20

      Joo, ja Jamiella on ihanan rento ote kokkailuun. Ei sen tarvitse olla niin nokonuukaa..

  5. Jotain maukasta says

    17.3.2014 at 21.40

    Kokeile naputtelua. Se toimii, en itsekään uskonut, ennen kuin kokeilin. Se toimii nopeasti ja tehokkaasti.

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021
  • Pasta puttanesca uunissa – aivan paras arkipasta
  • Dumle pot de crème – varsinainen namupala
  • Ankkarillette pika pikaa

Reseptit

Ruokakuvauskurssit 2019

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

The more you eat, the less flavor; the less you eat, the more flavor. Kiinalainen sanalasku

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta