Tein lounaaksi salaattia. Ilman suurempia roiskeita seinällä.
Granaattiomena nimittäin tuppaa roiskimaan, jos sitä ronkkii väärällä tavalla. Kun kerroin mehulinkouskokemuksiani, kanssabloggaaja kehotti kokeilemaan naputtelutekniikkaa granaattiomenan siementen ulos saamiseksi. Ja sen tein.
Ja toden totta. Homma toimii! Eli halkaiset granaattiomenan leveyssuunnassa halki, otat toisen puolikkaan käteen ja kulhon alle. Sitten vain napauttelet granaattiomenaa napakasti puukapustalla ja siemenet tippuvat kiltisti ja sotkematta suoraan alla olevaan kulhoon. Varsin näppärää!
Kati says
Itse olen kokenut että se on vieläkin helpompaa kun laittaa kulhoon vettä ja veden alla irrottelee siemenet. Sitten vaan siivilän läpi valuttelee veden pois 🙂
Jotain maukasta says
Mä en ole oikein sille vesitouhulle lämmennyt. Tämä on todella nopeaa tämä napauttelu, siemenet putoaa ulos aivan hetkessä.
Hannnu Räty says
Kansainvälisen kaupan myötä erilaisten hedelmien saatavuus on parantunut huomattavasti viimevuosien aikana ja sitä myötä niiden käyttötarjoitukset ja käsittelytekniikatkin yleistyvät. Hyvä niin!
Jotain maukasta says
Näinpä juuri ja ruokakulttuurimme laajenee. Positiivista, toden totta.
Nimetön says
Näinpä juuri ja ruokakulttuurimme laajenee. Positiivista, toden totta.
Merja says
Naputtelu on helppoa, mutta miten arvioida onko granaattiomena kuosissa eikä ylikypsä? Olin viimeksi ostavinani ihan ok hedelmän, mutta se olikin pilaantunut. Vinkkejä?
Jotain maukasta says
Kypsä granaattiomena on kirkkaanvärinen ja kiiltäväkuorinen. Pyöreys alkaa hävitä sivuilta ja siitä tulee hieman kulmikas. Se antaa periksi puristettaessa ja on painava, koska siemenet täynnä mehua.
Kun se ylikypsyy, kiilto häviää, sen väriin tulee rusehtava sävy tai läikkiä.
Toi kiiltävyys on musta se selkein merkki eli kun väri on matta, siemenet ovat alkaneet rusehtua.
Jotain maukasta says
Kaupoissa on muuten monesti myynnissä nimenomaan näitä ehtoopuolen tapauksia – raakaa en ole Suomessa nähnytkään..
Sofia says
Tätä naputtelutekniikkaa meilläkin on käytetty jo vuosia…siitä lähtien, kun näin Jamie Oliverin tekevän niin telkkarissa joskus ohjelmiensa alkuvaiheessa. Välillä tuntuu, että olen oppinut siltä mieheltä aivan tolkuttoman paljon 😀
Jotain maukasta says
Joo, ja Jamiella on ihanan rento ote kokkailuun. Ei sen tarvitse olla niin nokonuukaa..
Jotain maukasta says
Kokeile naputtelua. Se toimii, en itsekään uskonut, ennen kuin kokeilin. Se toimii nopeasti ja tehokkaasti.