Niin voi käydä, jos pikkuleivät ovat oikein hemaisevia. Niin kuin nämä maapähkinä-kaurakeksit tuppaavat olemaan.
Syön äärimmäisen harvoin keksejä tai pikkuleipiä. Mutta nyt takaraivossa nakutti vaativa tunne siitä, että haluaisin rapean, mutta kuitenkin sitkeän ja hiukkasen terveellisenkin pikkuleivän. Joka voisi vielä maistua etäisesti maapähkinältä.
Syntyi resepti. Maapähkinäkeksit, joissa on vähän kaikkea. Suklaata, kuivattuja mustikoita, maapähkinävoita ja siirappia sitkoa antamaan.
Helppotekoisia, hyvänmakuisia. Runsaita, niin kuin jouluaikaan pitää ollakin. Juuri sellaisia, mitä voi glögikutsulle mennessään viedä tuliaisena tai kääräistä ruokalahjapakettiin joulun aikaan. Ei niitä pipareitakaan jaksa määräänsä enempää syödä..
- 3 dl kaurahiutaleita
- 1 dl vehnä- tai spelttijauhoja
- 1 dl maapähkinävoita (sokeroimatonta)
- 100 g voita
- 1 dl ruskeaa sokeria (kookossokeria, ruokosokeria tai vastaavaa)
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljajauhetta
- 1 tl kanelia
- nyppynen suolaa
- 1 rkl vaaleaa siirappia
- 1/2 tl soodaa
- 1/2 dl kuivattuja mustikoita
- 1/2 dl rouhittua tummaa suklaata
- Tummaa sokeria keksien päälle
- Sekoita huoneenlämpöiseen voihin sokerit ja vatkaa seos ilmavaksi. Lisää maapähkinävoi, jota olet hieman pehmentänyt mikrossa. Lisää myös siirappi. Sekoita mausteet , mustikat ja sooda kaurahiutale-jauhoseokseen, sekoita kuivat aineet voiseoksen joukkoon. Lisää lopuksi puolisen desilitraa rouhittua suklaata.
- Pyörittele taikinasta lihapullan kokoisia palloja, pyörittele pallot vielä kookos- tai ruokosokerissa ja laita ne pellille. Paina palloja pellillä hieman litteiksi, koska taikina on tuhtia, ne eivät valtavasti leviä paistuessaan.
- Paista pikkuleipiä 200 asteisessa uunissa 8-10 minuutin ajan. Älä ylipaista, jotta keksit jäävät ihanan sitkoiksiksi eli viimeistään 10 minuutin jälkeen keksit pois uunista!
Niin, näillä pikkuleivillä ja isolla kupillisella kahvia tulin korvanneeksi lounaan. Ymmärrät, kun maistat!
P.S Otin käyttöön reseptikortin. Näin blogistani saa tulostettua pelkän reseptin, ilman turhia höpinöitä. Toivottavasti tykkäät!
P.P.S Chef Santerin keittokirja lähtee postissa Teijalle, laitatko osoitteesi tulemaan, kiitos!
Muuta jouluisaa?
Pientä suolaista glögin kanssa
Aattoyön tähtiglögi
Itsetetyä vaniljafudgea lahjapakettiin
Emmi-Liia sanoo
Uuh, munhan olisi pitänyt tajuta lisätä omiinkin kaurakekseihin maapähkinövoita! En ole vieläkään oppinut oikein käyttämään sitä, mutta purkki löytyisi kaapista.
Jotain maukasta sanoo
Se sopi tosi hyvin eikä ole mitenkään liian hyökkäävänä makuna kekseissä. Maapähkinävoin vihaajatkin voivat syödä tietämättään näitä. Mua vähän nauratti, kun huomasin, että säkin olit postannut samantyylisen keksireseptin.. Nämä keksit tosin on jo syöty aika päivää sitten. Uudet pitäisi leipoa!