Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Se salainen ainesosa – vaniljafudge

14.11.2013 by Mari

vaniljafudge, vaniljatoffee, joulukarkkireseptejä

Vaniljafudge. Jokaisessa herkussa on salainen ainesosa, eikö vain? 

Isänpäivät, pikkujoulut ja halloween vietetty kunnialla tämän vuoden osalta.

Nyt. Juuri tässä ja nyt, alkaa virallinen joulunodotus. Jouluun valmistautuminen. Ja  se alkaa joulukaramellien keittelyllä. Vaniljafudge kehiin.

Teen joka vuosi fudgea tai  toffeeta, miksi sitä nyt haluaa kutsua. Ihan siitä syystä vain, että se on yksinkertaisesti niin namia. Joka vuosi muunnan reseptiäni hieman. Perusainesosat säilyvät, mutta mausteet muuttuvat. Joinain vuosina fudgessa maistuu maapähkinävoi, toisena vuotena se taas on tummaa ja suklaista. Tai sitten sen läikittää kuivattujen marjojen kirjo.

Nyt teki mieli olla yksinkertainen. Vaniljatoffeeta. Ei sen kummallisempaa. Mutta sokereita kaapista kaivellessani huomasin pussien joukossa kookossokeripussin. Kookossokeria käytän muun muassa granolassa makua antamassa tai leipoessa saatan korvata osan tavallisesta sokerista sillä. Kookossokerin maku on vahvan karamellinen ja paahteinen ja se antaa leivonnaisiin aivan uutta makua. Miksei siis sitä tähän vaniljatoffeeseen. Kokeillaan.

Ja pois alta oksat ja männynkävyt! Tästä toffeesta tuli ihan törkyhyvää. Maku on paljon täyteläisempi kuin tavallisesta sokerista valmistetun toffeen. Kaiken takana on se kookossokerin omintakeinen maku. Värinkin tämä ruskea sokeri maalaa syvemmäksi, kullanruskeaksi. Mikä makuelämys! Eikä salaisissa ainesosissa muutaman vaniljatangonsiemenetkään haittaa tee.

Hups, tuli nyt lörpöteltyä kaikki salaisuudet, joten ei kai tässä sitten muuta.

Vaniljatoffee
2013-11-19 16:30:22
Tallenna resepti
Tulosta
Ainesosat
  1. 2 1/2 dl kookossokeria
  2. 3 1/4 dl sokeria
  3. 1 prk tiivistettyä maitoa
  4. 125 g voita
  5. 1 prk Marshmallow fluffia (löytyy markettien jenkkihyllyistä)
  6. 2 vaniljatangon siemenet
Valmistusohjeet
  1. Sulata voi hiljaisella lämmöllä, lisää tiivistetty maito, kookossokeri ja tavallinen sokeri, jonka joukkoon olet sekoittanut vaniljatangon siemenet. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi Marshmallow Fluff.
  2. Keittele toffeeta n. 25 minuutin ajan hiljaisella lämmöllä, mutta kuitenkin niin, että seos kuplii. Reilun parinkymmenen minuutin jälkeen seoksesta saa kylmään veteen pudotetusta pisarasta muotoilutua tiiviin pallon. Silloin toffee on valmista. Kaada seos voidellulla leivinpaperilla vuorattuun astiaan. Tästä tulee juuri sopiva annos n. 18,5 x 18,5 kokoiseen 3,5 cm syvään astiaan.
  3. Anna jäähtyä puolisen tuntia ja leikkele sitten isoiksi toffeelohkoiksi.
Vinkit
  1. Annoksesta tulee n. 18-20 isoa toffeepalaa. Säilytä toffee suljetussa astiassa, näin se säilyy hyvänä pitkään.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/

Tätä toffeeta on turha yrittää säilöä jouluksi, jos sen nyt tekee. Voin luvata,että palaset häviävät ennnen joulua. Kuin itsestään..

Näin. Blogini jouluvalmistelut alkoivat. Tulossa vielä suklaisia ja pähkinäisiä leivonnaisia, kuumia juomia ja sopivia viinejä jouluksi. Ja paljon, paljon muuta!

—-

Tähän jouluhäröilyn keskelle tuli soitto, että ‘Lähtisitkö huomenna Tukholmaan kisaamaan pohjoismaisten bloggareiden kanssa, kun eniten yleisöääniä saanut joutui perumaan ja sait reseptilläsi myös paljon ääniä‘.  Putosin joulupilven reunalta kuin lumihiutale keskelle arkista torstaipäivää. Ja lähden huomenna aamusesta kohti naapurimaata. Palataan joulujorinoihin sitten vähän myöhemmin. Kunhan tässä kerkiää.

Kokeile myös:

Kanelipecanpähkinät
Maapähkinäfudge
Aprikoosi-calvadoskonvehdit
Suklaafudge

Filed Under: joulu, makeaa, yhtä juhlaa Tagged With: itsetehty fudge, joulukaramellit, joulukarkit, karamelliohjeita, kotitekoinen toffee, vaniljafudge

« Luomuvoitto lämmitti!
Ahvenanmaan Oliver »

Comments

  1. Tommi says

    14.11.2013 at 17.53

    Nam! Menee muuten heti testiin.

    • Jotain maukasta says

      14.11.2013 at 18.49

      Jeps, kannattaa testata. Aivan käsittämättömän hyviä!

  2. Nimetön says

    14.11.2013 at 22.21

    Wautsi, tsemppiä Tukholmaan!

    Ja törkyhyvänkuulonen resepti.

    • Jotain maukasta says

      17.11.2013 at 14.21

      Kiitokset! Juttu Tukholman keikauksesta nyt blogissa!

  3. Anna says

    14.11.2013 at 22.28

    Kyllä maistuisi! Täytyy testata, kiitos ohjeesta salaisuuksineen!

    • Jotain maukasta says

      15.11.2013 at 5.56

      Tuli paljastettua kaikki, ai hitsi .. 😉

  4. Minna says

    16.11.2013 at 11.03

    Kookossokeri lähti heti hankintaan, pakko päästä kokeilemaan ja maistamaan.

    • Jotain maukasta-ruokablogi says

      16.11.2013 at 12.50

      Jes, Minna, kerro sitten , mitä tykkäsit!

  5. Merja says

    17.11.2013 at 12.59

    Mahtavan näköisiä! Onnea kisaan, laita raporttia millaisia on pohjoismaiset karkelot!

    • Jotain maukasta says

      17.11.2013 at 13.18

      Kiitti, Merja. Raportti karkeloista juuri valmistumassa! Että oli kivaa!!

Trackbacks

  1. Ahvenanmaan Oliver | Jotain maukasta sanoo:
    17.11.2013 14.22

    […] Omenarisottoa ja rapeaa possunkylkeä Äkkilähtö […]

  2. Pikkuleipiä lounaaksi? | Jotain maukasta sanoo:
    19.11.2013 11.03

    […] Pientä suolaista glögin kanssa Aattoyön tähtiglögi Itsetetyä vaniljafudgea lahjapakettiin […]

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Veriappelsiinimaniaa – veriappelsiinisiika
  • Misokana – aasialaista arkeen
  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

Worries go down better with soup. Jewish Prover

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta