Olen erityiset innostunut broccoliineista tällä hetkellä. Parsakaali on myös varsin jees, mutta onhan tämä herkkä sukulainen jopa vielä kauniimpi. Sitruunabroccoliinit on mitä mainioin arjen lisuke.
Tämä lisuke on älyttömän kiva ihan tällaisenaankin (tiedän, koska kerran nälissäni koko setin vetäisin, vähän kuin vahingossa), mutta mitä mainioin se on kalan tai lihan lisukkeena.
Nopeasti valmistuva ja nätti. Mitä muuta sitä lisukkeelta kaipaa?
Sitruunabroccoliinit
2016-09-11 16:09:09
Tulosta
Ainesosat
- 300 g broccoliineja
- 1/2 pkt fetaa
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 2-3 valkosipulinkynttä
- mustapippuria
- suolaa
- (ripaus chilihiutaleita)
- kylmäpuristettua rypsiöljyä
Valmistusohjeet
- Huuhtele broccoliinit ja poista mahdolliset sitkeät kannat. Halkaise kookkaimmat broccoliinit pituussuunnassa. Levitä broccoliinit uuninkestävään vuokaan yhteen kerrokseen. Murenna päälle feta. Pirskota päälle kylmäpuristettua rypsiöljyä, ripauta päälle hieman suolaa ja rouhaise päälle vielä kierros tai pari mustapippuria. Murskaa valkosipulinkynnet veitset syrjällä, silppua ja ripota broccoliinien päälle. Voit halutessasi ripottaa päälle vielä hieman chilihiutaleita.
- Paista broccoliineja 200 asteisessa uunissa n. 10 minuutin ajan, kunnes ruoka saa hieman väriä, mutta broccoliinit säilyvät sisältä rapeina.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/
Mikäpä on oma bravuurisi?
Reseptini on julkaistu ensimmäisen kerran Iltalehden ruokatorstai-sivulla elokuussa.
Sari says
Onhan se kauneus siinä lautasella puolet siitä nautinnosta. Ja nuo broccoliinit vaan kyllä on kauniimpia kuin ne parsakaalit. Mutta jotenkin en vaan ole saanut sitä otetta noihin liineihin 😉 Kaupassa tulee vaan valittua parsakaalia ostoskärryyn. Ihanan kuuloinen resepti kyllä.
Mari says
Niin samaa mieltä! Kaunis ruoka maistuu hyvälle!
Peggy says
Miten herkullinen broccoliini resepti jälleen! Tuli nälkä….
Mari says
?
Hannele | Kokit ja Potit -ruokablogi says
Minun bravuuri on paahtaa broccoliinit uunissa fetan ja kirsikkatomaattien kanssa. Ihan järjettäömän hyvä setti salaatin päällä.
Näitä kokeilen seuraavaksi. Koukussa ollaan täälläkin (joskin loppuviikosta ostin rekosta ison pussin parsakaalia, se pitänee tuhota ensin).
Mari says
Oi, tämä menee rastiin!
Hannele | Kokit ja Potit -ruokablogi says
Muuten, feta on ainesosaluettelossa mutta valmistusohjeissa siitä ei puhuta mitään. Missä vaiheessa lisäät sen? Uunituksen jälkeenkö?
Mari says
Aa, kappas. Se murennetaan koko komeuden päälle mukaan uuniin.
Helinä - Puistolan bistro says
Mieluusti näitä kokeilisin, mutta ei ole vielä osunut silmään koskaan kaupassa! En ole parsakaalen ystävä, joten siksikin olisi kiva tietää maistuisivatko nämä. Kauniita kyllä ovat!
Mari says
Maku on ainakin miedompi.
52weeksofdeliciousness says
Broccolini on niin hyvää! olet kyllä onnistunut yhdistämään omia lemppareitani tähän annokseen: broccolinit, fetan ja sitruunan <3
vuocho says
HItsit, kun alkoi taas tehdä mieli broccoliineja. Miksiköhän niitä ei enää löydy naapurikaupasta? Mistä sinä omasi hankit?
Mari says
☺️
Hellan ja viinilasin välissä says
Tänä vuonna on tullut syötyä broccolia ja broccoliinia niin paljon, että alan ehkä vihertämään. On ne vaan niin hyviä ja yksinkertaista herkkua.
Mari says
Vihreä tekee hyvää!
minni says
Jaaha. Broccoliini onkin ihan uusi tuttavuus. Pitänee kokeilla, on kyllä hyvin kaunis.
Mari says
On se nätti. ?