Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Sienille kyytiä – sienikiusaus

28.1.2020 by Mari

 
sienikiusaus, sienikiusaus suolasienistä
Sienikiusaus on hauska tapa käyttää viime syksyn satoa.
 
Näin vuoden alussa aloitan aina pakastimen tutkimisoperaation. Kesän ja syksyn jäljiltä siellä on kaikkea ihanaa pakastebokseissa. Ja näitä herkkuja ei saa unohtaa sinne. Kesää kohti mennään ja loputtomiin herkkuja ei kannata pakkasessa hilloja. Pyrin siihen, että vuoden sisään kaikki on nautittu ja tuoretta tavaraa mahtuu taas pakkaseen.
 
Mökkipitäjäni Mäntyharjun sienimetsät ovat pullollaan aivan kaikkia sieniä. Yleensä herkkutatit – joiden siivuista vain nopeasti paistan nesteet pois kuumalla, rasvattomalla pannulla ennen pakastamista täyttävät pakkasen. Aikalailla näin kävi myös viime vuonna ja tattipasta (vegaaninen tai kermaton) on maistunut talven aikana. Tattirisotosta puhumattakaan.
 
Mutta viime vuonna tuli halu saada suolasieniä ja suolasienisalaattia, joten hulppean tattitarjonnan lisäksi poimin myös rouskuja tätä silmällä pitäen.
 
Sienisalaatti maistuikin jouluna itsetehdyn saaristolaisleivän kanssa mainiolta. Mutta ei sienisalaattia määräänsä enempää jaksa, joten jotain muuta täytyi keksiä. Tein kerran asiakkaalle Janssonin kiusauksen silakoista ja käytin kapriksia suolaamaan makua. Suolasienien kanssa ei tarvinnut miettiä, että mistä kiusaukseen saisi suolaista kärkeä. Se kun tulee sienistä mitä mainioimmin.
 
sienikiusaus, sienikiusaus suolasienistä
 

SIENIKIUSAUS
4 hengelle

5 dl suolasieniä
2 keltasipulia
nokare voita
2 rkl silputtua lehtipersiljaa
1 kg perunasuikaleita (pakaste käy)
4 1/2 dl ruokakermaa
½ tl jauhettua valkopippuria
3/4 dl korppujauhoja
25 g voita

Liota sienet vedessä tarvittaessa (kaupan suolasienet tulee liottaa huolella tai muuten sienikiusaus on sietämättömän suolainen). Kuori ja pieni sipulit. Kuullota pannulla voissa pehmeäksi.

Lado uunivuokaan puolet perunoista. Lisää paistetut sipulit ja puolet sienistä. Ripottele pinnalle lehtipersilja. Lisää loput perunat.

Sekoita kerman joukkoon sinappi ja pippuri, ja kaada seos vuokaan. Ripota pinnalle korppujauhoja ja voinokareita. Paista 200 asteisessa uunissa tunnin ajan.

Tämä oli tosi kiva kiusaus. Jopa perheen nirsoliinikin tykkäsi, tursotti tosin ketsuppia runsaasti päälle, mutta mikäs mikäs siinä, jos se hyvältä omassa suussa niin maistuu..!
 
Maista myös:
 
Tattimakaronilaatikko
Tattirisotto
Tattikastike linsseillä
Kermaton kantarellikastike

Filed Under: arkiruoka, kasvisruoka, Pääruoat, Reseptit, vihannekset ja juurekset Tagged With: arkiruokaa sienistä, sienikiusaus, sienikiusaus suolasienistä

« Ajankohtaista – madereseptejä
Pullaa koko pellillinen – peltipulla »

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Veriappelsiinimaniaa – veriappelsiinisiika
  • Misokana – aasialaista arkeen
  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

The first bite is with the eye.

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta