Punajuurimozzarellasalaatti. Joku siellä jo tuhahtaa, että mitä uutta ja ihmeellistä tuossa nyt on. Mutta hei, kyllä siinä on, sillä en puhu punajuuri-mozzarellasalaatista, vaan värjätystä mozzarellasta tehdystä punajuurimozzarellasalaatista.
Monesti saan vastata kysymykseen, että mistä kaikki ideani resepteihin tulevat. Vastaus on helppo. Täältä pään syövereistähän nuo. Ehkä tärkeämpi kysymys olisi, että missä ne ideat tulevat, sillä väkisin äkertämällä niitä ei synny. Itselleni antoisinta aikaa on lenkkeily tai paremmminkin reipas kuuden kilsan lenkki työpäivän jälkeen. Tällöin ehtii miettiä syntyjä syviä ja kun pää saa happea, ideoita alkaa puskea ulos.
Viimeksi puski ulos idea siitä, että haluaisin värjätä mozzarellapallon punajuurimehulla. Toimisikohan se ja saisiko näin aikaan todella kauniin salaatin, värit kun ovat itselleni niin tärkeitä.
Ei muuta kuin studiolle, mozzapallo punajuurimehuun ja yöksi jääkaappiin. Seuraavana päivänä assarini kanssa huokailimme näille punajuuren syvänpurppuraksi värjäämille mozzarellapalloille, joista halkaisemalla paljastui neitseellisen valkoinen sisus. Jes, homma toimi, kuten uumoilinkin! Joten punajuurimozzarellasalaatti kasaan.
PUNAJUURIMOZZARELLASALAATTI
2 hengelle
2 palloa buffalomozzarellaa
1 plo (500 g) punajuurimehua
1 ps (250 g) broccoliineja
2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl sormisuolaa
1/2 tl mustapippuri
1 rs (n. 1 l) vuonankaalia
Kastike:
1 dl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 tl hunajaa
1 tl Dijon-sinappia
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
Kaada punajuurimehu syvään astiaan ja upota mozzarellapallot mehuun. Anna värjäytyä yön yli jääkaapissa.
Paahda kevyesti öljyttyjä, suolalla ja pippurilla maustettuja broccoliineja 200 asteissa uunissa n. 8 minuutin ajan. Jäähdytä. Huuhtele vuonankaalit. Sekoita kastikeainekset keskenään.
Kokoa vuonankaalit ja broccoliinit laakeaan salaattikulhoon. Revi mozzarellapallot paloiksi salaatin päälle. Valuta kastike salaatille tai tarjoa se erillisestä kulhosta. Nauti punajuurimozzarellasalaatin kanssa rapeaa maalaispatonkia.
Vinkki: jos haluat salaatista ruokaisamman, paahda päälle vielä hieman cashewpähkinöitä. Sopisivat oivasti tämän salaatin makuihin.
Punajuurimehu tuo mozzapallon pintaan hieman sitä punajuuren ihastuttavaa, maanläheistä aromia, vuonankaali sopii mitä mainioimmin mozzarellan kanssa ja broccoliinit tuovat punajuurimozzarellasalaattiin rapeutta ja herkullista makua. Ihan hitsin mainio salaatti tästä syntyi, ihan tuosta vain.
Ja vitsit, minkä näköisiä nuo pallot olivat. Ehdottomasti yksi syksyn kauneimpia kuvattavia.
Hei aivot, keep those ideas coming!!
Muita lemppareitani:
Halloumisalaatti
Lämmin porkkana-avokadosalaatti
Tomaattisalaatti jugurttipedillä
Artjen pelastaja eli tonnikala-kikhernesalaatti