Parsakaali on sellainen näppärä luottovihannes. Jos ei mitään ruoaksi meinaa keksiä, niin parsakaali helppoudessaan ainakin inspiroi. Ja hyväähän se on, luonnollisesti.
Syön parsakaalia talvisin rutkasti. Kevättä kohden mennessä into hiipuu, kun parsa saapuvat kaupan hyllyille. Mutta vielä ehtii rouskia menemään vaikka tätä rapean maukasta parsakaalisalaattia, joka sopii hyvin detoksaukseen esimerkiksi tuhdin Dubain matkani jälkeen.
Pahoittelut tosiaan blogihiljaisuudesta, mutta kävin katsomassa kuumaa aurinkoa – kyllä, se on olemassa ja kuukin kenotti kallellaan – viime viikolla ja tutustumassa Dubai ruokatarjontaan. Hulppeahan se on. Tästä lisää pian!
- 4 parsakaalin kukintoa
- 2 tl sitruunamehua
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1/2 tl sormisuolaa
- 150 g pinaatinlehtiä
- 2 omenaa
- 150 g vuohenjuustoa
- 1 dl saksanpähkinöitä
- 1 punasipuli
- 1/4 dl oliiviöljyä
- 1/8 dl valkoviinietikkaa
- 1 pieni valkosipulin kynsi
- ripaus suolaa
- ripaus sokeria
- rouhaus mustapippuria
- Leikkaa parsakaalin varret pois, säästä ne paahdettavaksi lisukkeeksi tai wokkiin. Irrottele kukinto nupuiksi ja halkaise isoimmat nuput.
- Laita parsakaalipalat kulhoon, pirskota päälle oliiviöljy sekä sitruunanmehu. Mausta suolalla. Työstä öljyä ja mausteita käsin parsakaalien pintaan muutaman minuutin ajan.
- Huuhtele ja valuta pinaatinlehdet. Leikkaa punasipuli ja omenat ohuen ohuiksi siivuiksi esimerkiksi mandoliinilla. Paahda saksanpähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla hetki. Murenna vuohenjuusto paloiksi.
- Kokoa salaatti asettamalla pohjimmaiseksi pinaatinlehtiä ja kokoamalla muut ainekset pinaatin päälle. Valuta päälle kastike ja tarjoa salaatti rapean leivän kera.
Dubaitunnelmia ja ravintolavinkkejä pian lisää, jahka saa kuvat läpikäytyä, mutta sitä odotellessa jaan tämän talven suosikkisalaattini eli parsakaalia, pinaattia ja pähkinöitä sopivassa kombossa sisältävät superterveellisen salaatin. Se, että parsakaalia voi nauttia sekä kypsennettynä että raakana, lisukkeena tai sellaisenaan on yksi syy siihen, että tämä rapea vihannes on kivunnut vihannessuosikkilistani top kolmoseen. Tai ainakin vitoseen. Seuranaan sillä on ainakin bataatti, kurpitsa ja parsa. Tsekkaa vielä postauksen lopusta suosikkiparsakaalireseptini.
Se, että täällä ripsuttelee uutta lunta vanhan päälle ja keväästä ei tietoakaan, riepoo vähän. Mutta sitten voi lohduttautua sillä, että vielä ehtii bikinikuntoon ennen kesää. Josko se kesä tänä vuonna vaikka saapuisi tänne meillekin..
P.S Blogissani on käynnissä lukijatutkimus. Suurkiitokset etukäteen jo vastauksista. Kaikkien vastaajien kesken arvotaan kaksi 100 euron lahjakorttia Iittalaan, joten klikkailemaan vaan!
Parsakaalirakkaus näkyy blogissakin:
Parsakaaliriisi
Parsakaali-herkkusienipasta
Parsakaalifritterit
Lisää Jotain maukasta ?
Instagram / Facebook / Twitter
Matu sanoo
Hei, kaipailisin helppohyvähalpa -vinkkejä parsakaalin varrelle. Meillä syödään paljon kukintoja, mutta vain minulle maistuu varsi soseiseutetussa hernesoosissa eikä muu perhe miellä tuota parsakaalin osaa syötäväksi.
Mari sanoo
Tuo parsakaaliriisi on mainio, siinä menee muruiksi varret ja kukinnot! Ihan mahtavan hyvää. samoin uunissa inkiväärin, suolan, oliiviöljyn kanssa kypsennettynä ja varret kolikoiksi leikattuna mainiota. Käytännössä varrethan on sitä parasta osaa, vähän parsamaista herkkua.