Ihanaa iisterii huusi teini toiselle, kun hyppäsi ulos bussista. Iisterii? Easterii? No, what ever, mutta herkuttelua edessä.
Tämän päivän Iltalehdessä on niin kutkuttavan makoisia pääsiäisherkkuja tarjolla että. (Vaikka itse sanonkin, heh).
Mutta mitäpä tykkäätte siitä, että pashan rasvaisuus taittuu pashajäätelönä, pääsiäisen pääraaka-aine rahka kelluu genellinä marjaisessa keitossa tai maistuu sitruunaiselta mousselta? Nämä kaikki reseptit löytyvät tuosta tuhdista pääsiäisnumerosta.
Tiesitkö muuten, että kun värjäät kanamunia punakaali-vesi-etikkaseoksessa, niin silloin syntyy herkkiä, ihanan naivistisia ja sinisiä pääsiäismunia. Alla varsinainen niksi-Pirkka ohje kreppisukkineen ja pientä askartelua pääsiäiseksi..
- kanamunia
- muutama punajuuri
- etikkaa
- pikakahvia/kahvia
- vettä
- napakkoja yrttejä, kuten lehtipersiljaa, oreganoa tai vastaavaa
- Lohko punajuuri, laita palat pieneen kattilaan ja lorauta päälle hieman etikkaa. Lisää reilusti vettä ja anna veden värjäytyä punajuuresta. Laita kanamunan päälle pieni, napakka ja nätti lehti. Työnnä kanamuna lehtineen krepparisukan sisälle, suorista lehti siistiksi ja solmi sukka tiukkaan solmuun. Laita sukkapussukka värjäytyneeseen veteen ja anna olla vedessä yön yli. aamulla leikkaa sukka auki ja tadaa, kanamunassa on sievä lehtikuvio.
- Punaruskean kananmunan saat aikaiseksi antamalla kanamunan värjäytyä erittäin vahvassa kahvissa.
Vielä tämä päivä pitää rutistaa duunia ja sitten pikku hiljaa ajellaan kohti pääsiäistä..
—–
Easter is almost here. But we still have some time to color eggs with beetroot juice and make some lovely dessert like this pasha ice cream made of quark.
Nanna sanoo
Ihanaa iisterii sinnekin!
Mari sanoo
Samoin sinne ?