SISÄLTÖYHTEISTYÖ:
Voileipäkakku. Onko se koskaan ollut out?
Ainakin nyt kotiruoka ja perinneruoka jyräävät, joten eiköhän tämä perinteinen juhlaherkku sitten myöskin. Tässä tosin trendikkäästi tuunattuna nakukakuksi ja Cremè Bonjourin Wasabi Twist-tuorejuustolla maustettuna. Syntyi lohi-wasabivoileipäkakku kevään juhliin, olkaat hyvät.
Tunnetteko tekin sen? Kevät tuolla jo kuikulee lintujen lauluna, häikivinä auringonsäteinä ja sellaisena odottavana tunnelmana. Mulla aina askel kevenee ja mieli on iloinen, kun ollaan päästy helmikuulle. Maaliskuunhan voi laskea jo kevätkuukaudeksi, eikö?
Kevät tuntuu myös olevan yhtä juhlaa. Innostuin tästä Wasabi Twist-tuorejuustosta ja sen hennon vihreästä väristä ja oitis näin sen peittämässä lohen täyttämää voileipäkakkua. Sellaista naked voileipäkakkua eli kerrokset saavat jäädä näkyviin. Onhan se makeissa kakuissa ollut niin trendikästä.
Ei muuta kuin tuumasta toimeen. Siitä onkin jo tovi, kun viimeksi voileipäkakkuja taiteilin.
- 12 paahtoleivän kokoista palaa saaristolaisleipää
- 3/4 dl kasvislientä
- 300 g Wasabi Twist-tuorejuustoa
- 1 pieni ruukku korianteria
- 100 g kylmäsavulohta
- mustapippuria
- 1 tl chilihiutaleita
- 200 g ranskankermaa
- 2 dl emmentalraastetta
- 200 g lämminsavulohta
- 2 kevätsipulin vartta
- mustapippuria
- tarpeen mukaan ripaus suolaa
- 200 g Wasabi Twist-tuorejuustoa
- Romanesco-kukkakaalin nuppuja
- (herneenversoja)
- Valmista täytteet. Pilko kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi, silppua korianteri ja sekoita ne kulhossa yhteen Wasabi Twist-tuorejuuston kanssa. Mausta mustapippurilla ja chilillä.
- Sekoita toisessa kulhossa ranskankerma, lämminsavulohi ja pilko joukkoon kevätsipulin varret. Sekoita lopuksi joukkoon emmentalraaste.
- Kokoa kakku pieneen, n. 20 cm pitkään leipävuokaan. Vuoraa vuoka kelmulla. Laita pohjalle kolme saaristolaisleipää tiiviisti vierekkäin. Kostuta leivät parilla ruokalusikallisella kasvislientä. Lusikoi päälle puolet lämminsavulohitäytteestä (täyte 2). Tasoita pinta ja painele kevyesti päälle seuraavat kolme leipäpalaa. Kostuta leivät kasvisliemellä.
- Lusikoile seuraavaan kerrokseen kaikki kylmäsavulohitäyte (täyte 1). Tasoita pinta ja laita vuokaan viimeiset kolme saaristolaisleivän palaa. Kostuta ja peitä kakku kelmulla. Anna tekeytyä jääkaapissa seuraavan päivään.
- Kumoa kakku vuoasta leikkuulaudalle. Siisti sivut ja päädyt leikkaamalla ohuet siivut pois kakuksta. Voitele pinta paksulti Wasabi Twist-tuorejuustolla. Koristele herkän vihreillä Romanesco-kukkakaalin nupuilla ja halutessasi myös herneenversoilla.
- Kakusta tulee n. 10 palaa.
Kovasti hotsittaa kokeilla tätä tuorejuustoa sashimirullan kanssa. Merilevää rullaksi, sisälle tuoretta lohta siivuina ja nokare kermalla notkistettua Wasabi Twist-tuorejuustoa päälle..
Tämä kakku muuten polkaisi käyntiin meikäläisen kevätfiilistelyn. Huomasin, että vaikka olen henkeen ja vereen ’dark & moody’-kuvamaailman ystävä, niin näiden kakkukuvien jälkeen hempeitä värejä, vaaleutta ja valoisuutta on hiipinyt muihinkin kuviin..
Mutta pidemmitää puheitta, nakukakku voi olla suolainekin ja wasabilla twistattu!
Lue lisää Crème Bonjourin sivuilta tuorejuustouutuuksista ja nappaa parhaat reseptivinkit.
Yhteistyössä Crème Bonjourin kanssa.
Sari sanoo
Kiitos! Rippijuhlamenu täydentyy 🙂
Mari sanoo
Hei kiva kuulla!!
Tiina sanoo
Taidampa piristää kylmää talvi iltaa joku päivä voileipäkakulla.. tätä reseptiä ei voi olla kokeilematta.. kiitos 🙂
Mari sanoo
Kiva kuulla, kakku on tosi makoisa eli kannattaa testata!