Tiedättekö sen tunteen, kun välttelee sitä, mitä pitäisi tehdä? Ja ahkeroi muiden askareiden parissa?
Luulen tai siis tiedän, että koko tämän aamun olen tehnyt tätä. Nousin puoli seitsemältä. Poukkasin 40 asteiseen kylppäriin maalaamaan viisi alustaa. Kylppäriin siksi, että koira ei nuolisi maalipintoja. Pyörrytti. Join kupin vihreää teetä, nautin mustikkatuorepuuroa.
Kuvasin eilen valmistetut keksit ja marengit. Mietin, että olenko ruvennut liian tyttömäiseksi, kun ripottelin kuvaan jo toistamiseen kukkia. Pursotin marengit. Mitä!?
No, päätelkää itse. Tämän näköistä jälkeä tulossa toiseen soppa-kirjaan. Tyttömäistä tahi ei.
Kävin koiran kanssa ulkona ja rupattelin naapurin lasten kanssa. Yksi niistä kertoi, että ’pöllö’ oli purrut häntä käteen’. Ettäkö ihan pöllö, taivastelin. Missäs se pöllö oli, kysyin huvittuneena. Isompi lapsista katsoi minua vähän hitaasti ja sitten muistin, että perheen kissa kulkee nimellä ’Pörrö’.
Valmistin yhden ruoan. Inspiroidun ja valmistin vielä toisen. Kuvasin ne molemmat. Ja tässä vaiheessa kohtalo puuttui peliin. Päätti varmaan viheltää pelin poikki ja pakottaa mut käsittelemään niitä satoja ja satoja kuvia, jotka odottavat käsittelyä kirjaa varten.
Pesin vihannessorvia. Jotenkin oudossa asennossa ja tästä johtuen sain aivan hiivatinmoisen syvän viillon vasemman käden peukkuun. Joo, nyt ei voi kokata, ei maalata eikä muutenkaan häröillä. Onneksi tämä kirjoittaminen vielä sujuu. Päätin nyt kuitenkin näyttää kieltä kohtalolle ja tehdä maanantaille blogipostauksen. Kun ei tiedä, milloin seuraavan kerran ehtii..
Mutta tässä aamuherkku, joka illalla valmistetaan. Enjoy!
- 200 g mustikoita
- 1 rkl chiansiemeniä
- 2 rkl agavesiirappia tai vaahterasiirappia
- 2 dl spelttitäysjyvähiutaleita tai isoja kaurahiutaleita
- 1 tl aitoa vaniljajauhetta (tai yhden vaniljatangon siemenet)
- 1 1/4 dl mantelimaitoa
- 1 dl turkkilaista jugurttia
- 2 rkl vaahterasiirappia tai agavesiirappia
- Lisäksi tuoretta minttua.
- Mittaa mustikkahillon ainekset mikseriin. Soseuta
- Sekoita kulhossa kaurahiutaleiden joukkoon maito, jugurtti, vaniljajauhe sekä haluamasi makeutusaine. Annostele laseihin vuorotellen mustikkahilloa ja kauraraitaa aloittaen hillolla. Laita annokset yöksi jääkaappiin.
- Koristele annokset aamulla mustikoilla ja mintunlehdillä.
Mustikkatuorepuuron resepti on julkaistu aiemmin Ilona & Hyvä olo-erikoisnumerossa.
Nanna Eveliina Rintala sanoo
Mä NIIN tiedän! Mä oon harrastanut sitä jo ainakin 30 vuotta sekä mikro-, että kosmotasolla.
Ja siis nyt en puhu kukkien kanssa hempeilystö.