Ensi viikolla Kööpenhaminassa kisataan kakkumestaruudesta. Tänään syön maapähkinäkeksejä. Ja ensi viikolla dallaan puoli viikkoa Köpiksen katuja.
Istuskellessa se aika taitaa ennemminkin mennä, sillä Kööpenhaminan ravintolatarjonta on kiinnostava. Mutta syy, miksi Köpikseen suuntaan, on se, että osallistun hienosti bloggaajien maaotteluksi tituleerattuun, leikkimieliseen kisaan ensi torstaina. Juuri siellä Kööpenhaminassa.
Kisa käydään siis Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan bloggaajista koottujen joukkueiden välillä. Suomessa meitä lähdössä kova iskujoukko, isompi jengi kuulemma kuin muilla mailla. Niin sitä pitää. Tilaisuuden järjestää Bosch, joten raakakakkua ei tässä kisassa väsätä, vaan uunit ovat kovassa käytössä. Tilaisuus on samalla Bosch Serie 8 -uunien lanseeraustilaisuus.
Onko harjoiteltu? No ei. Nanna Kaikki äitini reseptit-blogista totesikin ykskantaan, että ’lahjattomat harjoittelloo’..vai miten se vääntyi, Nanna? Ei tässä nyt oikein ole aika moiseen riittänyt ja aineksetkin tulee tietoon vasta paikan päällä, joten aika löysin rantein sitä pitää kisaamaan lähteä. Jos jotain toivon, niin se on kaikenmaailman piperrys ja pursottelu Suomen joukkueen kakussa. Mutta katsotaan!
Harjoittelin ainoastaan hauskan ’home made’ -keksileiman käyttöä. Ei muuten ollutkaan ihan niin helppoa kuin aluksi ajattelin. Yksi suklaakeksipelti tuli uunista ilman leimaa. Löin sitten leimat uudelleen kuumiin kekseihin. Mutta tämä gluteeniton maapähkinävoitaikina futasi ihan ok.
Ja pääasia on hyvä maku. Sillä se näissä kekseissä on!
- 2 dl maapähkinävoita (ei siis levitettä, vaan aitoa maapähkinöitä jauhettua voita)
- 2 dl ruokosokeria
- 1 muna
- 1 tl aitoa, jauhettua vaniljaa
- 1/2 tl kardemummaa
- Anna voin hieman lämmetä huoneenlämmössä. Pilko se sitten kuutioksi ja aja hyvin sekaisin ruokosokerin kanssa. Lisää muna ja mausteet. Sekoita ja laita taikina tunniksi pariksi kylmään.
- Tee taikinasta kookkaan lihapullan kokoisia palloja, paina niitä kädellä hieman litteäksi ja paina lopuksi voimakkaasti muotilla taikinaa. Leikkaa ylimääräiset reunat pois veitsellä. paista keksejä 200 asteisessa uunissa, kunnes ovat kauniisti ruskettuneet eli n. 10 minuutin ajan.
- Ihanat, gluteenittomat keksit kahvin kera nautittavaksi.
Andalusiana/ Andalusian auringossa - blogi sanoo
Ooh, tsemppiä koko köörille! Viime aikoina on tullut maapähkinävoita hamstrattua ja nämä ovat kutkutelleet jo jonkin aikaa. Ehdit ensin… (eikä multa tuollaista hienoa leimaakaan lötyisi…!) 🙂
Mari sanoo
Kiitos, kiitos! Hauskaa siitä tulee varmasti. Huomasithan, että nämä keksit eroavat netin jenkkiversioista siinä, että näissä on siis ihan pähkinävoita, ei maapähkinälevitettä, mitä noissa näytetään käytettävän. Levitteissä voi olla sokeria, lisättyä rasvaa sun muuta höpön höpöä. Terveellisyys ennenkaikkea..not!
Nanna Eveliina Rintala sanoo
No aika hyvin sä väännit, ei tullu ku yks ällä liikaa. Toisaalta, ehkä se on se mitä tämä huithapeli bloggaajakööri matkalla Köpikseen just tartteekin… vähän lisää älliä !!!! 🙂 Kivaa siitä tuloo!
Merituuli sanoo
Mua hiukan jo etukäteen nauruttaa tää reissu. Näin siitä unenkin mut kerron sitten privana tarkemmin, täällä en kehtaa tai menee viimeinenkin maineen hippunen.
Mari sanoo
Toivottavasti oli voittoisa enneuni!!