Itselläni on vielä tuoreessa muistissa muutamat väännöt kurpitsan kanssa. Sittemmin olen oppinut tätä jäärää jo käsittelemään.
Pimeää on, kosteaa ja kylmääkin. Juuri oiva aika syödä keittoa.
Tuunasin aiempaa kurpitsakeittoreseptiäni niin, että siinä on pienoinen chilin puraisu. Pieni vain. Ja se on tehty Philipsin SoupMaker-koneella eli helppoa ruoanlaittoa, tällä kertaa. Keitto potpotti koneessa, itse leivoin pipareita. Ja vettä sataa.
- 1 l kurpitsan paloja
- 4 dl vettä
- 1 rkl kasvisfondia
- 1/2 sipuli
- 150 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1/2 tl chilisosetta, omani on todella tulista italialaista, siksi näin vähäinen määrä
- 50 g voita
- 1 tl suolaa
- Lopuksi, kun keitto on valmis 1,5 rkl spelttivehnäjauhoja sekoitettuna tilkkaan vettä.
- Pilko kurpitsa parin sentin kuutioiksi, pieni sipuli. Mittaa ainekset SoupMakeriin, siis kaikki vaan sinne kerralla, huomioi, että maksimi-merkki ei ylity. Laita kone päälle ja parinkymmenen minuutin kuluttua soppa on viimeistelyä vaille valmista. Avaa kansi ja lisää vehnäjauho-vesiseos, laita kansi kiinni ja sekoita soppaa manuaalimodella noin minuutin ajan ja tadaa, sileän sileä ja makoisa kurpitsakeitto tarjolle.
- Tämän heleämmän väristä syksykeittoa saa hakea. Eikä löydä.
Muuten, huomasitko jo, että Imagellakin on kerrassan tasokkaat blogit uudistuneilla sivuillaan? No niin, no niin, voit siis sieltäkin seurailla blogiani omien sivujeni ja Iltalehden lisäksi!
P. S Olethan muistanut käydä osallistumassa Ravintola Oma Koti-kilpailuun parhaalla arkiruokareseptilläsi? Palkinnoksi Philipsin keittiölaitteita joka lähtöön sekä hieman mainetta ja kunniaa..
Yhteistyössä Philipsin kanssa.
[…] 23.10 olen koko päivän Philipsin ständillä Ravintola Oma Koti-meiningissä. Kurpitsasoppaa tarjolla, muun muassa. Aamusesta kestitsen lehdistöä tällä aivan parhaalla, mehulingolla […]