Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Syksy on sininen

16.10.2013 by Mari

Sininen, mutta ei surullinen.

Sininen, mutta ei surullinen.

Mutta ei ollenkaan surullinen. Hieman jännittävä kyllä. Mihin meninkään lupautumaan.

Etelässä on kaunein ruska miesmuistiin. Ulkona liikkuessa on olo kuin Liisalla Ihmemaassa. Maa on kuin keltaisten kukkien peittämä ja puiden latvukset huojuvat oranssin ja verenpunan välillä. Siellä täällä tuikkii vihreää. Illat ovat kirkkaita ja sinisiä. Vaikuttavaa. Ehkä tästä johtuen normaalia syysangstia ei näy eikä kuulu.

Kaula..

Kaula..

Kuljin toissapäivänä silmät lautasen kokoisina, tai ainakin pupillit. En tästä luonnon kauneudesta sokaistuneena, vaan kävin lopullisessa jälkitarkastuksessa shampanjatapaturmani jälkeen ja sain terveen paperit. Ja nyt olen menossa viikon päästä avaamaan shampanjapulloa sapelilla Viini, ruoka ja hyvä elämä-messuille. Kreisiä? Kyllä. Jännittääkö? No aivan kauheasti. Uskallanko? Sen verran läheisissä väleissä olen shampanjan kanssa, että pakko uskaltaa. ‘Pää poikki‘, Herttakuningattaren ottein.

En ole tuon tapaturman jälkeen yhtään pulloa avannut. Onneksi on ollut muita avaajia. Nyt päätin harjoitella. Sapeloin Mumm-shampanjan Pernod-Ricardin näyttelytilassa, joten harjoitellaan nyt sitten samaisen pullon normaalia avaamista.

..poikki.

..poikki.

Mumm Cordon Rouge Brut on vielä sellaista mineraalisempaa maultaan, ja todella kuivaa, ja näistä ominaisuuksista pidän shampanjassa. Juoma on juuri sopiva juoma aperitiiviksi, kello 12 pulloksi tai omat taipumukseni huomioiden saunashampanjaksi.

Yönsinessä.

Yönsinessä.

Jos haluat tulla Viini, Ruoka ja hyvä elämä-messuille, niin vastaa tähän postaukseen. Mulla on kaksi ylimääräistä lippua jaossa. Ja jos tulet 25.10 perjantaina klo 15.30, näet, miten sapeloin shampanjan. Voin vaikka juoda kanssasi lasillisen..tai pari. Liput voimassa koko messuajan eli 25. – 27.10. Jos halukkaita on useampia, menee arvonnaksi. Ilmoita kiinnostuksestasi sunnuntaihin, 20.10,  mennessä, niin heitän liput postiin maanantaina.

Niin, ja saa pitää peukkuja. Että shaan shen shampanjan auki shillä shapelilla..

Näin se sujuu. Ja kirjalliset ohjeet.

Filed Under: perjantaipullo, tuote-arvostelu, viini, yhtä juhlaa Tagged With: Mumm Cordon Rouge Brut, perjantaipullo, shampanja, shampanjan avaaminen sapelilla, tietoa shampanjasta

« Ruokaa ruskan sävyissä – kolmen juureksen pasta
Munakoiso mököttää »

Comments

  1. Nimetön says

    16.10.2013 at 9.45

    Darling, I have to seet his on Friday 25.10, saadaanko tulla P:n kanssa:-)

    • Jotain maukasta says

      16.10.2013 at 9.50

      En kestä, jos joku oikeesti tulee sinne katsomaan 🙂 Mua pelottaa. Kerran oli mahdollisuus avata pullo sapelilla.. ja jänistin.. Liput menee arvotaan, voittaja julistetaan sunnuntaina.

  2. Jukka says

    16.10.2013 at 9.47

    Messulipulle olisi käyttöä!

    • Jotain maukasta says

      16.10.2013 at 9.51

      Hyvä, hyvä, halukkuus huomioitu, arvon liput sunnuntaina.

  3. Andalusiana/ Andalusian auringossa- blogi says

    16.10.2013 at 10.05

    no minulle kelpaisi lippu (ja sapeloinnin todistaminen!) – tuohan on juuri sellainen välttämätön elämäntaito jota ilman ei sleviä 🙂

    • Jotain maukasta says

      16.10.2013 at 10.09

      Sanos muuta, Erja. FB-kommenttien perusteella alan katua koko juttua, saattaa olla, että mua ei näykään paikalla. Sä voit tuurata! Lippukiinnostus noteerattu!

  4. Juha Lindy says

    16.10.2013 at 12.18

    Toi olis hauska nähdä – ilmoittaudun arvontaan.

    • Jotain maukasta says

      16.10.2013 at 12.19

      Juha, siinä ei ole mitään hauskaa.. 🙂 mutta olet mukana arvonnassa!

  5. pex says

    19.10.2013 at 22.09

    ehdottomasti haluisin nähdä.

  6. Marie says

    19.10.2013 at 22.10

    Toivottavasti tulee näyttävä avaus :). Mukana arvonnassa.

    • Jotain maukasta-ruokablogi says

      20.10.2013 at 12.43

      Uh, kiitos. Lähinnä toivon, että yleensä aukeaisi..

Trackbacks

  1. Söi pastaa ja halkesi | Jotain maukasta sanoo:
    20.10.2013 19.30

    […] sitten. Arvonta on suoritettu. Liput Viini, ruoka ja hyvä elämä messuille voitti blogiin viestin jättänyt […]

  2. Näin. Se. Lähtee. | Jotain maukasta sanoo:
    26.10.2013 13.57

    […] Pelotti. Ei pelota enää. Tuokaa mulle niitä pulloja. Ja sapeli. […]

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Misokana – aasialaista arkeen
  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021
  • Pasta puttanesca uunissa – aivan paras arkipasta

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

Anyhow, the hole in the doughnut is at least digestible. H.L. Mencken

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta