Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Meri, se on tullut takaisin

24.6.2013 by Mari

Juhannuskukkien aikaan.

Juhannuskukkien aikaan.

Näin huusivat muumit Pyrstötähti-kirjan lopussa. Ja tämä lausahdus tuli nyt mieleeni, kun katselin merta ja nautin lasillisen. Sekä iloitsin uutukaisen blogimedian synnystä.

Haloo. Ei se ollut meri, vaan järvi. Ja miten muumit liittyvät tähän viiniin? Aika vähän. Paitsi että tämä viini kumisee merellistä kaikua. Vaatii vetten äärelle.

Olen kai hieman väsynyt viineihin, joissa päämakuna on voimakas mustaherukkaisuus, ruohoisuus ja nokkonen. Kyllä. Tarkoitan Sauvignon Blanc-viinejä.

Ryhdikäs. Hapokas.

Ryhdikäs. Hapokas.

En tosin ole unohtanut hetkeä, jolloin ensi kerran maistoin Cloudy Bay Sauvignon Blancia. Raikas, lempeä ja herkkäkin maku. Mikään ei ollut pilvistä. Rakastuin.

Mutta nyt jostain syystä Sauvignonin maku tökkii. Siksi suhtauduin vähän epäillen Tapiolan Alkon viiniguru Arin suosituksiin maistaa tätä Marigny Neuf Sauvignon Blancia. Mutta Ari kehui viiniä nimenomaan ruoan kanssa nautittavaksi. Viini kuulemma syttyy eloon ruokapöydässä. Ei noita hyviä ruokavalkkareita koskaan ole liikaa.

 

Korkki päälle ja kalaan.

Korkki päälle ja kalaan.

Kokeilin. Tykkäsin. Hienostunut ja tyylikäs viini, jossa sauvignonblancmaisuus on läsnä vain aavistuksenomaisesti. Viinissä oli myös mieto savuinen aromi, joka sopii erinomaisesti kalaruokien kanssa. Hyvät, kirpsakat hapot kestävät kalaruokien sitruunaisuutta.

Oikein kiva kalaviini. Nyt vaan matoa koukkuun ja koho veteen! Ja ruokaa tälle viinille.

—

Merellinen syntymä.

Merellistä juhlintaa.

Tässäkin kuvassa kilistellään iloisesti valkoviinilaseja. Eikä syyttä.

Tämä hyväntuulinen joukko on osa tänään perustetun blogiyhteisön, Suomen Blogimedian, tasokasta bloggaajajoukkoa.

11 taitavaa ja ammattitaitoista bloggaajaa on mukana tässä käynnistyvässä yhteisössä, Jotain maukasta-ruokablogi mukaanlukien. Bloggaajajoukkomme bloggaa laajasti eri aihepiireistä eli niin lapsiperhe-elämän, ruoan, sisutuksen kuin ekologisen elämäntyylinkin asiat saavat tilaa näiden blogien palstoilla.

Suomen Blogimedia -yhteistyön käynnistyttyä Jotain maukasta-blogin yritysten kanssa tekemä sisältöyhteistyö jatkuu vastaavaan malliin kuin aiemminkin, mutta se hoituu jatkossa Suomen Blogimedian kautta.

Alla koko komea bloggaajakaarti. Käy tutustumassa!

Jotain maukasta, Mari Moilanen

Kemikaalicocktail, Noora Shingler

KOTOliving, Anu Harkki

Lähiömutsi, Hanne Valtari

Outilespyy, Outi Pyy

Paikka auringossa, Dorit Salutskij

Mikko Puttonen, Mikko Puttonen

Project Mama, Katja Lahti

Safkaa, Hanna Gullichsen

Salamatkustaja, Satu Rämö

Varpunen, Susanna Vento

Filed Under: perjantaipullo, tuote-arvostelu, viini Tagged With: kalaviini, Marigny Neuf Sauvignon Blanc, perjantaipullo, Suomen Blogimedia, viiniarvostelu

« Kaviaarin kintereillä
Liha luun vieressä »

Comments

  1. Jotain maukasta says

    28.6.2013 at 22.33

    Merci beaucoup! Great wine, hope you could translate the post !

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021
  • Pasta puttanesca uunissa – aivan paras arkipasta
  • Dumle pot de crème – varsinainen namupala

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

Suu söis ja vatsa vetäis, muttei kestä kehnot kintut.

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta