Pienet ja mustanpuhuvat. Beluga-linssit. Parempaa kuin kaviaari?
Joo. Kyllä. Mun mielestäni. Olen kerran maistanut kaviaaria. Oliko Belugaa, enpä tiedä. Suolaista se oli. Mutta mä en varmaan ymmärrä siitä mitään.
Mutta nämä kaviaarin kaimat, mustat linssit. Ne ne vasta ovat hyviä. En nyt löydä oikein sanoja. Vähän jopa sekosin. Maku oli jumalainen. Tai sitten mun oli kova nälkä?
Näin kesällä niistä saa ruokaisan ja raikkaan lisukkeen kesäpöytään. Ja miten tyylikkäältä Beluga-salaatti näyttää. Kaikki vihannesten värit pääsevät oikeuksiinsa. Eikä linssisalaatti tarvitse edes muuta seurakseen, kun sen marinoi hyvin, kuten tässä ohjeessa.
Beluga-paprikasalaatti
2 -4 hengelle lisukkeeksi
2 dl linssejä
4 dl vettä
suolaa
Huuhtele linssit hyvin ja laita kiehumaan. Linssit kypsyvät reilussa vartissa. Ne kannattaa marinoida heti kypsinä ja lämpöisinä, näin marinadin makua imeytyy hienosti.
Marinadi linsseille:
3 rkl balsamicoa
4 rkl avocadoöljyä
1 tl Dijonia
1/2 tl hunajaa
ripaus suolaa
Sekoita marinadin ainekset keskenään ja sekoita linssien joukkoon. Anna linssien jäähtyä.
1/2 oranssi paprika
1/2 keltainen paprika
kourallinen rucolaa
1/2 sitruunan mehu
Pilko paprikat pieniksi kuutioksi ja pese rucola. Mulla itsekasvatettu rucola antoi satoaan. Somia, pieniä, sinappisia lehtiä. Maistuivat ihanilta linssisalaatissa. Sekoita kaikki vihannekset linssien joukkoon ja vie tarjolle. Helppoa, hyvää ja kaunista!
Tein linssisalaatin kanssa lohen parilapaloja. Lohi on musta kypsennettynä parhaimmillaan leikattuna ohuiksi, rapeaksi paistuviksi parilapaloiksi. Suola ja pippuri päälle, mutta ei tarvitse.
Muhun tämä maku uppoaa kuin veitsi voihin. Kokeilin nyt ekaa kertaa ja tuli oikein himotus näihin linsseihin. Maku on todella hyvä. Tästä alkaen Beluga-pussi pitää aina olla jemmassa..
Oletko muuten kokeillut toista superruokaa, kvinoaa?
Jael sanoo
Beluga-linssit ovat ihania;usein laitan ja joskus kauan sitten olen niistä postannutkin.Kvinoa on vieläkin suurempi suosikkini;íhastuin ensi kerran Perussa 8 vuotta sitten. Mulla on siihen tosi hyvä ohjekin:
http://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2011/10/tomaattiquinoa.html
Jotain maukasta sanoo
Opin muuten täällä Espanjassa juuri, että linssi- tai kikhernesalaattien muut ainesosat pitää pilkkoa samankokoisiksi kuin linssit.
Jotain maukasta sanoo
Ihana tuo reseptisi, tosi kesäinen!