Perjantai. Mikä ihana päivä. Alku viikonlopun vapaille. Perjantaina lasi viiniä. Tai kaksi. Työviikon kireys pois. Ja jotain pientä ja hyvää.
Pöytään pullo hyvää viiniä ja sopivan suolaisia sardellileipiä. Muuta ei tarvita. Viikonloppu voi alkaa. Ja maku tuo mieleen Espanjan ja Barcelonan..
Sardelliscrostinit
jotain hyvää maalaisleipää
Italialaisia anjovisfileitä eli sardelleja oliiviöljyssä
valkosipulia
oliiviöjyä paistamiseen
Leikkaa maalaisleivästä reiluja siivuja. Raasta pienellä terällä hienoksi yksi solo valkosipuli. Hiero valkosipulia leipien pintaan, poista kuitenkin näkyvät sipulit, että eivät pala pannulla. Paista runsaassa oliiviöljyssä kuumalla pannulla rapeita crostineja. Laita jokaiselle leivälle pari anjovisfilettä. Vie tarjolle sellaisenaan tai laita rinnalle joku ihanan rehevä ja maukas salaatti.
[…] Lisäksi friteerattuja oliiveja ja anjoviscrostineja. […]