Tunapaistos aka arjen nopea tölkkiruoka.
Huh, tää kevät on kiireinen ja kiirettä ei kyllä yhtään vähennä se, että asiakastöiden lisäksi työstän reseptejä kirjaan ja näiden hommien sivussa pitäisi ehtiä postailla reseptejä instaan ja blogiin ????
Mutta just tällaiseen kiireeseen tämä tonnikalapaistos on nappivalinta arkiruoaksi. Tähän paistokseen on piilotettu kaikkea herkullista: tonnikalaa, maan mainiota orzopastaa, pinaattia, calabrialaista chilitahnaa, valkosipulia ja sen sellaista. Ihan käsittämättömän hyvää.
TUNAPAISTOS
6 hengelle
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
75 g parmesaania
4 dl orzopastaa
2 tlk tonnikalaa öljyssä
1 – 2 rkl calabrialaista chilimurskaa
1 tlk (180 g/90 g) puolikuivattuja tomaatteja
1 ps (65 g) babypinaattia
2 rkl tuoretta basilikaa
1 tl savupaprikaa
1 tl sormisuolaa
¼ tl mustapippuria
4 dl kasvislientä
1 ps (150 g) mozzarellajuustoraastetta
1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta parmesaani.
2. Sekoita ensin voidellussa uunivuoassa keskenään sipulit, orzo, tonnikala ja chilimurska. Lisää sitten muut ainekset, kasvisliemi viimeisenä. Sekoita huolellisesti.
3. Kypsennä ensin 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Ota vuoka uunista ja lisää mozzarella. Jatka kypsentämistä vielä 10 – 15 minuuttia, kunnes juusto kuplii ja hieman ruskistuu. Anna ruoan vetäytyä 5 minuuttia ennen tarjoamista.
Maista myös muita tölkkiruokia:
Jakkitacot
Nduja mac and cheese
Sardellipasta
Raviolilasagne
Spagetti all’assassina
Yhden pannun papupata
Tölkkilasagne