Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Kotoilua – suklaapullavanukas

18.3.2020 by Mari

suklaapullavanukas, suklainen pullavanukas, ihana suklaajälkiruoka

Koulut kii, rajat kii, mutta uunin lukku auki ja pullavanukas kypsymään.

Olen aina ollut suuri pullavanukkaiden – ja yleensäkin pullan – ystävä. Tämä suklaapullavanukas oli napakymppi. Kerta kaikkisen suklaantäyteinen ja makea jälkkäriherkku…josta loput voi sitten aamukahvin kanssa nauttia.

Olen huomannut, että tämä poikkeustilanne ja epävakaat olot ovat saaneet tekemään kaikenlaista hyggeilyä. Kynttilät palaa, pataleipäreseptit on kaivettu esiin ja makeita herkkuja tekee mieli laittaa. Näissä toimissa on jotain lohduttavaa. Ja näin voi myös näyttää rakkauttaan lähimmilleen.

Kaksi kikkaa jaan tässä pullavanukkaiden tekoon. Parhaimman pullavanukkaan saa maun kannalta aikaiseksi, kun paistaa pullanpalat ennen vuokaankokoamista voissa. Samoin kondensoidun maidon lisääminen munamaitoon on se juju, miksi tämä suklaapullavanukas on niin ihanan silkkistä ja suloisen makeaa.

suklaapullavanukas, suklainen pullavanukas, ihana suklaajälkiruoka

 

SUKLAAPULLAVANUKAS
6 hengelle

500 g pullapitkoa
25 g voita paistamiseen

Munamaito:

2 dl maitoa
100 g +100 g taloussuklaata rouhittuna
2 munaa
1 dl kondensoitua maitoa
1 tl aitoa vaniljaa jauheena

Lisäksi:

pinnalle ruokokidesokeria

Oatly kauravaahtoa ja marjoja, esim. mansikoita tarjoiluun. 

Kuumenna maito kiehumispisteeseen ja sulata 100 g paloiteltua suklaata maidon joukkoon. Jäähdytä. Leikkaa pulla paloiksi ja paista palat kullanruskeiksi pannulla voissa. Voitele uunivuoka.

Vatkaa jäähtyneen suklaaseoksen joukkoon munat, kondensoitu maito ja vaniljajauhe.

Lado puolet pullakuutioista vuokaan. Lisää loput suklaat rouheena ja lisää päälle loput pullat. Valuta päälle suklaamaito-munaseos. Ripota pinnalle ruokokidesokeria.

Paista 200 asteessa folion alla ensin 20 minuuttia ja jatka paistamista ilman foliota vielä noin 25 minuuttia. Tarjoa suklaapullavanukas haaleana, vaniljakastikeen kanssa. Ripota pinnalle muutama kirpsakka marja suklaapullavanukkaan maun maksimoimiseksi.

suklaapullavanukas, suklainen pullavanukas, ihana suklaajälkiruoka

Viinisuositus: tämä jälkkäri kelpaa myös illallisen makeaksi päätökseksi. Tällöin lasiin kaadetaan jotain kivaa jälkiruokaviiniä. Itse suosin suklaisten herkkujen kanssa kuivatettujen hedelmien ja suklaan aromeja tarjoilevaa, tummaa italialaista jälkiruokaviiniä, reciotoa. Kokeile vaikkapa Tommasi Fiorato Recioto della Valpolicellaa.

Sula vaniljajäätelö tai vaniljakastike on omiaan makean suklaapullavanukkaan kumppaniksi. Kokeilin viikonloppuna myös Oatlyn vegaanista Salty caramel and hazelnut -jädeä tämän kanssa. Oli jumalaista. Ja testaa ihmeessä tuo jäätelö. Anna sen sulaa hetki pöydällä, lusikoi pehmennyt jäätelö kuppiin ja nauti. On meinaan aivan ihana, vegaaninen herkku! Moni vegaaninen jäde on saanut ainoastaan irvistyksen kasvoilleni, mutta tämä jäätelö on toista maata!

Maista myös:

Kirsikkainen pullavanukas croissanteista
Appelsiinipullavanukas

Filed Under: jäätelö, Jälkiruoat, pientä hyvää, Reseptit Tagged With: ihana suklaajälkiruoka, suklaapullavanukas, suklainen pullavanukas

« Helppoa kanasta – harissakananuijat
Karanteeniruokaa! »

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021
  • Pasta puttanesca uunissa – aivan paras arkipasta
  • Dumle pot de crème – varsinainen namupala

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

Eat little, sleep sound. Iranilainen sanonta

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta