Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Parhain ja iisein pastakastike – tomaatti-oliivikastike

12.3.2019 by Mari

tomaatti-oliivikastike, tomaattikastike pastalle,

Kukapa ei tykkäisi sellaisista ruoista, joita ei tarvitse veivata ja vääntää. Ne vain valmistuisivat kuin itsekseen ja mitä pidempään niitä hauduttelet, sen parempaa tulee. Tämä tomaatti-oliivikastike on juuri tällainen. Vastaus kaikkiin arjen kiireiden kesekellä heitettyihin rukouksiin, että valmistuisipa ruoka ilman suurempaa vaivaa. 

Tomaattisäilykkeissä on eroja. Se on fakta. Ja tällaisessa tomaattikastikkeessa, jossa maku tulee nimenomaan tomaateista on tomaattikastikkeen maku on kaiken a ja o. Eli kannattaa ostaa laatukamaa eikä käydä alelaarilla. Jotenkin sitä ajattelee, että säilykepurkki kuin säilykepurkki, mutta ei se ihan niin mene.

Tomaattisäilykkeen makuun vaikuttaa muun muassa se, milloin tomaatit on poimittu (täysin kypsä tomaatti siirtyy säilykepurkkiin vieden mukanaan sen herkullisen maun), missä ne ovat kasvaneet, onko säilykkeeseen lisätty säilöntäaineita tai nestettä, kuinka laadukkaita säilötyt tomaatit ovat olleet. Näin muun muassa.

Eli kun keittelen tomaattikastikkeita, valitsen kastikkeeseen säilykkeen, jonka maku on niin hyvä, että sitä voi lusikoida suuhunsa vaikka sellaisenaan. Ei karvautta tai raa’an tomssun makua mun kastikkeisiin, kiitos.

TOMAATTI-OLIIVIKASTIKE
4 hengelle

2 tlk (à 400 g) kirsikkatomaatteja, esim. Mutti (myös perustomaattimurska käy)
1 sipuli
2 murskattua valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 tl harissaa
1 dl vihreitä kivettömiä oliiveja
1 dl kivettömiä kalamataoliiveja
35 g pieniä kapriksia
mustapippuria myllystä
sormisuolaa tarvittaessa

Lisäksi: 4 rkl tuoretta persiljaa 1 dl kreikkalaista jugurttia

1. Kuori ja silppua sipuli. Fresaa sipuleita oliiviöljyssä hetken ajan. Lisää kirsikkatomaatit ja harissa. Anna kastikkeen hautua 15 minuutin ajan tai tunnin ajan. Maku vain tiivistyy pidemmässä keittelyssä. 

2. Lisää olivit ja kaprikset. Mausta mustapippurilla. Maista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Koristele kastike persiljasilpulla sekä kreikkalaisella jugurtilla. Tarjoa pastan kanssa.

——-

Suosin tomaattisäilykkeissä myös kokonaisina säilöttyjä tomaatteja. Vähemmän käsitelty tarkoittaa yhtä kuin maukkaampi tomaatti. Ja ne parhaimmat kokonaiset tomaatit on luonnollisesti säilötty kermaiseen paseerattuun tomaattiin, josta saa ihanasti nestettä kastikkeeseen.

tomaatti-oliivikastike kalalle, tomaattikastike kalalle

Tätä kastiketta voi ruokaistaa paistamalla joukkoon Muru kaurajauhista – näin kastike maistuu vegaanillekin, kunhan tuota jugurttia ei yritä hänen lautaselleen tunkea. Pastana nautin täysjyväpastaa, simpukkamalli toimii mukavasti ja kätkee sisäänsä ruhtinaallisesti kastiketta. Tai jos ei halua nauttia kastiketta pastan kanssa, se on mitä mainioin vaalean kalan kylkeen lusikoituna.

Ainekset tähän tomaatti-oliivipastakastikeeseen löytyy myös aina kotoa. Muutama purkki tomaattisäilykkeitä pitää aina olla jemmassa ja oliivi- ja kaprispurkkien jämiä nyt pyörii jääkaapissa enemmän kuin laki sallii..

Maista myös:

Chorizopasta
Sitruunainen jättikatkarapupasta
Pasta karamellisoidusta sipulista

Lisää Jotain maukasta ?

Instagram / Facebook / Twitter 

 

Filed Under: gluteeniton, iltalehti, Pääruoat, Reseptit, risotot ja pastat, speltti Tagged With: kaurajauhispastakastike, paras tomaattikastike pastalle, pastakastike säilötyistä tomaateista, tomaatti-oliivikastike pastalle

« Maapähkinävoilla maustettu – vadelmasmoothie
Lempisalaatti – tomaatti-jugurttisalaatti »

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Veriappelsiinimaniaa – veriappelsiinisiika
  • Misokana – aasialaista arkeen
  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

Suu söis ja vatsa vetäis, muttei kestä kehnot kintut.

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta