Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Wine photography day – voittoisa viinikuva

11.12.2018 by Mari

Jotain maukasta-instaa seuranneet tietävätkin jo, että voitin pari viikkoa sitten kansainvälisen, ensi kertaa järjestetyn Wine photography day -valokuvakisan. Edelleenkin täällä ollaan ihan hurmiossa. Ja juodaan voiton kunniaksi roseeviiniglögiä.

Voitto lämmitti mieltä erityisen paljon muun muassa siksi, että työskentelen ruoan ja viinin parissa niin monella tapaa. Kaikkein mieluisinta – viinin nauttimisen jälkeen – itselleni on viinikuvaaminen. Kuvaan viinejä mainoksiin, reseptikuviin ja blogiin. Viinitilavierailujen ansiosta kännykkä on täynnä viiniin liittyviä kuvia. Teen reseptiikkaa asiakkaideni viineille, paritan lehtijuttuihin ruokia ja viinejä. Kaiken kaikkiaan viineihin tutustuminen on rakas harrastus. 

Sanonkin aina, että viinit ovat seitsemäs vieras kieleni, mitä opiskelen. Ja tämä opiskelu ei lopu koskaan. Hyvä niin!

Wine photography day -valokuvakilpailu on arvostetun tahon, Pink Lady foophotographer of the year -organisaation järjestämä. Juu, juuri sen samaisen, missä olin tänä vuonna finalistina Lontoossa visiitillä.

Käy lukaisemassa haastatteluni heidän blogistaan. Kerron siellä, miten tämä voittoisa mustavalkokuva syntyi, mistä viinistä on kyse ja miksi kuvassa olevan tyypin kädet ovat noin likaiset.  Pääsin myös hehkuttamaan Helsinkiä ja sen ihanan vilkasta ravintolaelämää ja lemppariravintoloitani sekä viinibaareja.

Roseeviiniglögi
2018-12-11 07:52:02
Tallenna resepti
Tulosta
Ainesosat
  1. 1 plo ranskalaista roseeviiniä
  2. 1 dl vaaleaa luomusiirappia
  3. 2 ½ dl vadelmia (myös pakastevadelmat toimivat)
  4. 1 appelsiinin kuorta
  5. 1 kanelitanko
  6. 1 tähtianis
Valmistusohjeet
  1. Leikkaa kuoriraudalla yhden appelsiinin kuori suikeroiksi. Kaada roseeviini kattilaan, lisää vaalea luomusiirappi, appelsiininkuorisuikerot, vadelmat sekä mausteet. Anna muhia miedolla lämmöllä kiehumatta kannen alla noin 20 minuutin ajan. Siivilöi valmis glögi, kuumenna kiehumispisteeseen ja tarjoile lasista kanelitangolla ja appelsiinisiivulla koristeltuna.
Vinkit
  1. Juomasuositus: tämä glögi valmistettiin ranskalaisesta Mirabeau en Provence Rose-viinistä, 14,49 euroa.
  2. Ohjeesta tulee litra glögiä.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/

Mutta joulu on jo nurkan takana ja nyt mustavalkoviinikuvista värikkäämpiin asioihin. Kuten tähän Iltalehteen viime viikolla valmistamaani roseeviiniglögiin. Lueskelin marraskuussa ruotsalaisia ruokalehtiä ja mikäli niitä on uskominen, joulun trendikkäin glögi syntyy roseeviiniin.

Olen joskus tällaista itsekin keitellyt, mutta tällöin maku ja väri tuntui laimealta. Tämä mielessäni lisäsin viiniin vadelmia antamaan näitä kahta uupuvaa elementtiä ja napakymppi! Syntyi raikkaan joulunpunainen, sopivan kirpsakka glögi. Joulun paras, kuten ne naapurimaamme ruokatoimittajat tiesivät..!

Lisää Jotain maukasta ?

Instagram / Facebook / Twitter 

Filed Under: ruokakuvaus, ruokavideot, viini, yhtä juhlaa Tagged With: glögireseptejä, joulun paras glögi 2018, roseeviiniglögi, viinikuvaus, wine photography day, wine photography day voittaja 2018, wine photography day winner 2018

« Joulun parhaat ruokalahjat top 10
Laatikoista paras? – bataattilaatikko »

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Misokana – aasialaista arkeen
  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021
  • Pasta puttanesca uunissa – aivan paras arkipasta

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

Suu söis ja vatsa vetäis, muttei kestä kehnot kintut.

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta