Hiukan tuntuu angstiselta, kun lunta vain pukkaa lisää. Eikö nyt jo pitäisi olla kevättä ilmassa. Näytin keskaria talvelle ja lähdin tänään lenkkareissa stadiin. Palasin palellen ja keitin itselleni tämän Iltalehteen kokkailemani mausteisen makoisan chorizokeiton.
Niin se vain talvi otti musta niskalenkin. Ei sovi vielä sovitella lenkkareita.
- Chorizokeitto
- 4 hengelle
- 350 g raakamakkarachorizoja tai chorizo kestomakkaraa
- 3 lehtikaalin lehteä
- 3 oranssia porkkanaa
- 1 makea sipuli
- 1/2 fenkoli
- 1 prk esikeitettyjä punaisia linssejä
- 4 dl ruokakermaa
- 2,5 dl vettä
- 2 rkl kasvisfondia
- 2 laakerinlehteä
- 2-3 tl savupaprikaa
- 1/2 tl chilirouhetta
- rouhaus mustapippuria
- suolaa maun mukaan
- Paloittele chorizot ja ruskista pannulla. Jos käytät raakamakkaraa, purista se ulos suolesta ja paista pannulla kypsäksi.
- Pese kasvikset. Leikkaa lehtikaaleista paksu lehtiruoti pois ja suikaloi lehdet. Kuori ja kuutioi porkkanat. Suikaloi sipuli ja fenkoli.
- Valuta chorizomakkaroista irronnutta rasvaa kattilaan tai lisää kattilaan ruokalusikallinen oliiviöljyä. Kuullota kasviksia öljyssä hetki.
- Lisää valutetut linssit, kerma, vesi, fondi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes porkkanat ovat pehmenneet. Lisää lopuksi chorizot ja kuumenna. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
Wild on symppisravintola-kahvila tosi omintakeisine tarjottavineen. Vai mitä tykkäätte nauttimastani riistarieskasta, jossa päällä hirven – vai oliko se poron – sydäntä, mustatorvisieniä, pikkelöityjä saniaisia ja soijasta tehtyä makeaa siirappia. Siis jäätävän maukasta. Eikä siinä vielä kaikki. Vieressä odotteli pullea croissant, josta tursusi vanilaista tammicremeä ja kuivattuja vadelmia. Voi pojat, mikä herkku.
Ravintolaillalliset Wildissa ovat varmasti monille tuttuja ravintolan vähintääkin mielenkiintoista teemaillallisista. Nyt viikonloppuna tulossa hyöteisillallinen. (Iso kääk. Muurahaisten tulee pysyä muurahaiskeoissa, jos multa kysytään. Mutta voin tietysti olla väärässäkin.) Aiempia teema ovat olleet kala- ja riista, mutta ’vaarattomista’ nimistään huolimatta Wild aina yllättää. Niin raaka-aineillaan kuin niiden käsittelyllä. En ole itse käynyt, mutta parilta tutulta olen kuullut ja instassa asiaa seuraillut.
Kahvila on auki päiväsaikaan ja se sijaitsee hauskasti TRE-siustuskaupan kupeessa. Voit nauttia aamiaista tai lounasta ja ottaa palan painikkeeksi jotain kivaa viiniä ja käydä lasin kanssa myös sisustuskaupan puolella. Wild oli tosi kiintoisa paikka eikä ihme, kovia hemmoja siellä taustalla ruokaa kokkailemassa. Käykääs tsekkaamassa!
Ja tosiaan, ruokakuvauskursseja on nyt tulossa rutkasti innostuneille:
La 9.6.2018 Maukkaasti kuvaten Etelä-Pohjanmaan kesäyliopistolla
Päivän kestävä kuvauskurssi digi-, pokkari- tai kännykkäkuvaajille. Käymme läpi stailauksen, kuvankäsittelyn ja ruokakuvauksen erityispiirteet sekä tutustumme myös ruoan kuvaamiseen kännykällä.
18.-19.8.2018 Hands in the Frame Tuusulassa komeassa pohjanmaalaisessa maalaistalossa. Paikalla palkittu ruoka- ja matkakuvaaja Tim Clinch
Kevään Ruokakuvia kännykällä-kurssit ovat loppuunmyynty, mutta seuraile kurssisivuja, elokuussa taas jatkellaan.
Lisää Jotain maukasta ?
Instagram / Facebook / Twitter