Tässä sitä ollaan taas. Kesäloma alkaa olla muisto vain. Ensi maanataista aloitetaan työt uudella innolla. Mutta sitä ennen, ehkä palanen banaanipiirakkaa?
Toiset tykkää, toiset ei. Nimittäin ylikypsän banaanin imelän ihanasta mausta. Itse kuulun ensimmäisiin eli kypsää banaania mulle heti. Vaikka banaanipiirakan muodossa!
Banaanipiirakka
2016-07-30 14:23:02
Tulosta
Ainesosat
- 4-5 kypsää banaania
- ruokosokeria
- 1/2 tl vaniljaa
- 4 rkl rommia
Pohja
- 100 g voita
- 1 muna
- 2 rkl tummaa rommia tai vettä
- 2,5 dl spelttivehnäjauhoja
- 1 dl täysjyväspelttijauhoja
- 1 3/4 dl kookossokeria tai 1 1/4 dl ruokosokeria
Valmistusohjeet
- Sekoita kookossokeri huoneenlämpöiseen voihin. Lisää muna, jauhot ja lopuksi 2 ruokalusikallista rommia. Laita taikina kylmään n. 15 minuutiksi.
- Halkaise tällä välin banaanit. Sekoita vaniljajauhe ja rommi.
- Painele taikina pienen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä pohjalle halkaistut banaanit ja lusikoi päälle vaniljalla maustettu rommi. Ripota piirakan pinnalle ja reunoille vielä hieman ruokosokeria. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30-35 minuutin ajan. Tarjoa vaniljajäätelön kera.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/