Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Pullan himo!

25.1.2016 by Mari

suklaaboston_-9

Viimeistelin juuri tekstin tulevaan lehtijuttuun. Pullastapa hyvinkin. Ja iski hirveä pullahimo.

Mikä tahansa pulla kävisi nyt. Tosin nyt, kun vielä ollaan tammikuun puolella, lähden leipomisen sijaan lenkille. Mutta ehkä huomenna tätä?

Suklaaboston
2016-01-25 16:54:33
Tallenna resepti
Tulosta
Pullataikina
  1. 5 dl maitoa
  2. paketti (50 g) hiivaa
  3. 2 dl ruokosokeria
  4. 2 kananmunaa
  5. 1 rkl kardemummaa
  6. 1–1,5 tl suolaa
  7. noin 1,5 l spelttivehnäjauhoja
  8. 200 g huoneenlämpöistä voita
Täyte
  1. 250 g huoneenlämpöistä voita
  2. 3 dl pölysokeria
  3. 1,5 dl kaakaonibsejä
  4. 1 dl kaakaojauhetta
  5. 1 tl vaniljaa myllystä tai yhden vaniljatangon siemenet
Valmistusohjeet
  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva nesteeseen. Lisää joukkoon sokeri, kananmunat, kardemumma ja suola. Lisää jauhot taikinaan erissä. Lisää lopuksi pehmeä voi.
  2. Vaivaa pullataikinaa, kunnes se alkaa irrota taikinakulhon reunoista ja käsistä. Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa. Valmista tällä välin täyte. Sekoita huoneenlämpöiseen voihin muut ainekset ja sekoita täyte sileäksi.
  3. Valmista pulla kuten korvapuustit. Kauli kohonnut taikina levyksi. Voitele taikina täytteellä, kääri rullalle ja leikkaa rulla paloiksi.
  4. Aseta tämän jälkeen palat voideltuun valurautapannuun. Huomioi kohoamisvara eli jätä pullien väliin reilusti tilaa. Kohota vielä noin 10–15 minuutin ajan. Voitele pulla kananmunalla. Ripottele päälle kaakaonibsejä ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20–25 minuutin ajan, kunnes kakku on kauniisti ruskettunut ja kypsä.
Vinkit
  1. Tämä on vaarallinen pulla. Se ei jätä rauhaan ennen kuin viimeinenkin muru on syöty..
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/
 Ja kohtahan se on laskiainen ja sitten saa pullaa mielin määrin..

Filed Under: #keittokirja2015, Leivonnaiset, leivonnaiset ja leivät, Reseptit Tagged With: suklaaboston, suklaapulla, suklaapuustit, suklaiset korvapuusti

« Täydellinen tomaatti
Oppia ruokastailaukseen »

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Veriappelsiinimaniaa – veriappelsiinisiika
  • Misokana – aasialaista arkeen
  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

The belly rules the mind. Espanjalainen sanonta

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta