Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Blogikateus.

9.9.2014 by Mari

 

Syksyn satoa.

Syksyn satoa.

Joskus se iskee.

En ole koskaan pitänyt itseäni eritysen kadehtivana ihmisenä. Jos jollain menee hyvin, ei se ole itseltä pois.

Mitä se kadehtiminen edes hyödyttää? Ei siitä ainakaan parempi olo tule.

Mutta bloggaamisen myötä olen törmännyt yhteen kateuden laatuun, blogikateuteen. Ja sitä on vaikea karistaa. Se vaan vaanii jossain ja hyökkää, kun et arvaakaan.

Kuin piirakkaa jäätelönä.

Kuin piirakkaa jäätelönä.

Juttelin taannoin bloggaajakollegan, ihanan Suolaa ja hunajaa Jonnan kanssa. Jonna katseli keittokirjaani ja totesi, että kuvani ovat niin kauniita. Ja jatkoi sitten, että käy aina tsekkaamassa tiettyjen bloggarien, kuten muun muassa minun, uusimmat postaukset. Totesin siihen, että samat sanat ja että mielestäni hänellä on yksi kauneimpia blogeja Suomessa.

Molempia nauratti, kun lähes samaan ääneen totesimme, että kun vierailemme toistemme blogeissa, blogikateus nostaa päätään. On pakko lähteä blogista pian pois, kun tulee ihan ranteet auki-fiilis. Kuinka tuo on taas voinut ottaa noin ihastuttavan ja tunnelmallisen kuvan jostain kerrassaan nerokkaasta reseptistä. Sitä ei vaan kestä. Tyhmää, tiedän. Mutta väistämätöntä.

Ehkä blogikateuden ydin piilee siinä, että se, mitä toinen on luonut, on ainutlaatuista. Sitä on mahdotonta edes yrittää kopioida. Jokaisen kuvassa näkyy oma kädenjälki ja vaikka saisi inspiraation jotain  kuvasta, ei mitään kuvaa pysty yksi yhteen toistamaan. Siinä näkyy aina se oma leima, oma tapa kuvata.

Ystäviltä saatuja.

Ystäviltä saatuja.

Onneksi tämä ei ole vaarallinen tauti ja lähinnä se naurattaa. Tarjoankin nyt  Jonnalle näin virtuaalisesti syksyn maukkainta jäätelöä, omenasta tietenkin.

Omenajäätelö
2014-09-07 16:52:02
Tallenna resepti
Tulosta
Ainesosat
  1. 2 dl kuohukermaa
  2. 1 3/4 dl tiivistettyä maitoa
  3. 1 tl vaniljatahnaa (tai parin vaniljatangon siemenet)
  4. 2 dl omenankuutioita
  5. 1/4 tl kardemummaa
  6. 1/4 tl kanelia
  7. 2 rkl voita ruskistettuna
  8. 3 rkl inkiväärisiirappia tai ruokosokeria
Valmistusohjeet
  1. Kuori ja pilko kotimaiset omenat kuutioiksi. Valmista ruskistettu voi laittamalla pari ruokalusikallista voita kuumaan kattilaan ja antamalla seoksen ruskitua aj sen jälkeen jäähtyä. Kun seos on jäähtynyt, sakka laskeutuu pohjalle ja ruskean voi on kaadettavissa toiseen kulhoon.
  2. Kaada ruskistettu voi pannulle, lisää omenat, mausteet sekä haluamasi makeutusaine, sokeri tai joku maukas siirappi. Keitä, kunnes omenat on pehmeitä. Ota pois hellalta ja jäähdytä.
  3. Mittaa kuohukerma ja maitotiiviste kulhoon, vatkaa vaahdoksi. Sekoita joukkoon jäähtynyt omenaseos ja aja jäätelöksi jäätelökoneessa. Pakasta vielä pari tuntia ennen nautiskelua. Jos et omista jäätelökonetta, laita jäätelöseos astiaan ja sen anna jäätyä pakkasessa. Sekoittele seosta pari kolme kertaa per tunti.
Vinkit
  1. Jäätelönautinto viimeistellään paahdetun valkosuklaa muruilla. 100 g valkosuklaata laitetaan 200 asteeseen leivinpaperin päälle uuniin. Suklaata sekoitellaan ahkeraan, kunnes se muuttuu rapeaksi ja ruskeaksi. Tämä vie n. 10-15 minuttia. Sen jälkeen jäähdytys ja suklaan voi murentaa paloiksi jäätelön päälle. Suklaasta on tullut rapeaa, karamellista keksiä.. Mmm.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/
Mutta summa summarum. On upeaa, että Suomesta löytyy useampia inspiroivia ruokablogeja, joissa kuvat pysäyttävät, reseptit innostavat ja teksti soljuu mukavasti.

Kyllä meillä osataan!

Filed Under: jäätelö, makeaa Tagged With: itsetehty jäätelö, jäätelöohjeita, omena, omenaherkkuja, omenajäätelö

« Helan går!
Glögiaika! »

Comments

  1. Jonna / suolaa&hunajaa says

    9.9.2014 at 8.14

    Minä kiitän sekä virtuaalisesta jäätelöstä että uskomattoman kauniista sanoista. Palaan tähän, kun usko omaan tekemiseen ja taitoihin on säännöllisesti koetuksella. Kiitos, punastelen täällä.
    PS Tuo resepti on huippu. Sen aion vielä tekaista ihan oikeastikin.

    • Mari says

      9.9.2014 at 20.32

      Eipä kestä, Jonna <3 Jatka vasn samaan malliin, että on, mitä ihastella!

  2. Nanna says

    9.9.2014 at 9.38

    Minä olen yrittänyt kehitellä jotakin positiivista mottoa, että “blogikateus kaunistaa…”, niin sen syövereissä joudun usein kieriskelemään. Luulenpa, että asian reilu myöntäminen on ensimmäinen askel kohti “parannusta”. Sitä paitsi, oikeasti saa(n) olla maailman rikkain kun voi sohlata mukana ruokablogien maailmassa, jossa löytyy, ei vain toinen toistaan kauniimpia blogeja, vaan ihanasti erilaisia, persoonallisia otoksia, joilta jokaiselta voi oppia jotakin. Ja extra rikkautena vielä ihanat ihmiset niiden takana. Kai mekin Mari vielä joku päivä onnistutaan kohtaamaan!

    • Mari says

      9.9.2014 at 20.30

      Kyllä meillä vielä tulee se meidän hetkemme, Nanna 😉

  3. Riikka / Vatsasekaisin Kilinkolin says

    9.9.2014 at 10.10

    Tunnustetaan! Aika usein tulee itsellekin fiilis, että osaisinpas ottaa tuollaisen… 🙂 Ja kirjasi kuvia täällä ihastellaan yhtenään. 🙂

    • Mari says

      9.9.2014 at 20.29

      Ja siellä puhuu toinen erittäin kauniin blogin omistaja 🙂

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021
  • Pasta puttanesca uunissa – aivan paras arkipasta
  • Dumle pot de crème – varsinainen namupala

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

When baking, follow directions. When cooking, go by your own taste. Laiko Bahrs

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta