Ei nyt sentään. Mutta ensimmäiset glögit on nyt siemailtu. Ja mausta etsittiin laventelin aromeja.
Blossan vuosikertaglögin väri on tänä vuonna liila. Liila kuin Provancen laventeli.
Tämä glögi, joulun juhlajuoma, lanseerattiin eilen. Vieläpä varsin aurinkoisissa merkeissä Tukholmassa.
Blossa on jo vuodesta 2003 tuonut joulumarkkinoille ja glöginjanoisille vuosikertaglögin. Glögin, jonka maku ja pullon ulkonäkö muuttuvat vuosittain.
Oma suosikkini on ollut aasialaisia makuja kosiskeleva ’Yuzu inkivääri’ vuodelta 2012, mutta jokainen vuosi yllättää aina nimenomaan ainakin erilaisuudellaan.
Glögin Chief blender Åsa Orsvärd kertoi kuinka laventeli ja hunaja toimivat tämän vuoden inspiraationa. Glögin suunnittelu aloitettiin jo vuosi, puolitoista sitten ja lähtökohtana oli tehdä joku kukkainen glögi. Laventeli valikoitui kuivattujen kukkien joukosta ja nyt sitä päästään maistelemaan lokakuulta alkaen.
Tämä vaalea glögi on makea ja mausteinen eikä ensihuolesta huolimatta laventelin maku lyö silmille. Päinvastoin.
Jotenkin salaa toivoin sitä liinavaatekaapin hajupussin aromilöyhähdystä edes tuoksusta, mutta kyllä glögi hyödyntää laventelia todella hienostuneesti. Siis todella.
Makea juoma toimi hyvin huoneenlämpöisenä ja makeiden sormisyötävien kanssa. Miksi me muuten tupataan lämmittämään glögit kiehuvan kuumaksi? Kyllä se jouluisuus tulee mausta, ei siitä lämmöstä.
Hauska idea tämä vuosikertaglögeily. Ja ainakin vielä erilaisia ideoita näyttää syntyvän.
Liilaa joulua siis!
P.S Tsekkasimme lounalla Tukholman tämän hetken kuumimman trendimestan, ravintola Himlenin lounasaikaan. Maittavat olivat nyt niin ajanhermoisesti akvaviitista väännetyt drinkit ja se ruoka! Aivan parasta bouillabaissea tuotiin eteemme, nyt tuota chilin ja mausteiden puremaa makua alan metsästään kotioloissa.
Paikka sijaitsee nimensä mukaisesti lähellä taivasta, korkeuksissa. Upeat näköalat ympäri Tukholmaa ja vähän lisäjännitystä korkeanpaikan kammoisille..