Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Helan går!

5.9.2014 by Mari

Otetaan ravuille!

Otetaan ravuille!

Rapujuhlissa juodaan ja lauletaan. Ai niin, kai siellä vähän syödään niitä punakuorisiakin.

Joku sanoi tässä juuri, että kävi juomassa ravut. Siltä se kyllä tuntuu.

Ekat.

Ekat.

Viime viikko oli itsellenikin yhtä rapujen juhlaa: hieno aloitus kaverien hulppeissa juhlissa humppaliiterissä, jossa rapuja nautitiiin 30 hengen voimin. Laulu raikasi, kuulemma Mustasta Pekasta ostetut ravut olivat varmaan parhaita, mitä olen koskaan syönyt ja juhlatila oli mitä hienoin.

Kohta se alkaa.

Kohta se alkaa.

Valmista?!

Valmista?!

Vanha lato, joka oli kokonaan tuunattu ja koristeltu ah, niin ihanilla vanhoilla esineillä ja vinkeillä emalikylteillä. Ne on niin hienoja. Harmi, että olivat tiukkaan seiniin nakuteltuja..

Rapuhattu kertoo. kuka laulaa..

Rapuhattu kertoo. kuka laulaa..

..ja kuka saa pusutella.

..ja kuka saa pusutella. Mikä ote!

Seuraavaksi laulettiin rapulauluja ravintola Postresissa Samuli Wirgentiuksen johdolla. Kyllä, Samuli raahasi lähes koko keittiön mukanaan ruokasaliin ja hienosti kajautettiin ‘Helan går‘. Nyt ravut olivat Ruoholahden Citymarketista ja nekin todella maukkaita. Ai sitä ryystämistä.

Palan painikkeeksi nautittiin monenmoisia akvaviitteja. Akvaviitti on oma lempijuomani rapujuhlissa sekä blinien kanssa. Onhan se nyt aivan toista, kun paksut metallisen makuiset kossu ja vodka. Siinä on aromia.

Ei eksy lasi, ei.

Ei eksy lasi, ei. Mutta omistaja eksyi.

Tämän vuoden todennäköisesti viimeiset rapujuhlat vietettiin toisten kaverien luona. Alkuun rapuja, pääruoaksi rapeaksi paistettua siikaa ja parsakaalia, makua antamassasuolaisen rapsakkaa kapris-anjovisseosta. Mm..Oli tarkoitus pelata kierros tai pari mahjongia. Mutta taisin nukahtaa keittiön pöydälle, ihan väsymyksestä vain, sillä olin koko päivän viettänyt Ruoholahden Cittarissa kokkaamassa.

Pysyy kyllä kylmänä.

Pysyy kyllä kylmänä.

Mutta näistä kolmesta juhlasta jäi käteen muutama näppärä vinkki, jotka tässä jaan. 

Vinkkejä rapujuhliin:

Laita jokaiseen viinilasin jalkaan halpa avaimenperä. Toimii istumapaikkojen nimeämisessä sekä ehkä auttaa siinä, että oma lasi ei ihan alkuillasta ainakaan katoa.

Kokeile akvaviittia kirkkaiden sijaan. Akvaviitin ei tarvitse olla hyisen jäistä, jotta sitä pystyy juomaan. Huoneenlämpöisenä vaan!

Rekrytoi joku supliikki vieras ‘toastmasteriksi‘, niin laulut raikaavat heti alkuillasta.

Tarjoa jotain syötävää, kuten täyteläinen keitto ennen rapuja. Tämä pitää juhlijat paremmassa hapessa illan ajan.

Jäädytä snapsipullot isoihin metalliämpäreihin. Kyllä pysyy juoma kylmänä koko illan. Juoman kaataminen lasiin voi olla hieman märkää puhaa tosin..

Mukana myös purtavaa.

Mukana myös purtavaa.

Ja lisäksi inspiraatiota alkudrinkiksi. Kurkkulikööri on tuore löytöni. Kuulostaa oudolta, mutta toimii.

Kurkkucocktail
2014-09-05 21:26:44
Tallenna resepti
Tulosta
Ainesosat
  1. 1/2 dl vichyä
  2. 1 dl kurkkulikööriä
  3. 1/2 dl sitruunanmehua
  4. Lisäksi jäitä ja ohut kurkkusuikale.
Valmistusohjeet
  1. Sekoita kaikki ainekset. Lisää jäät ja kaada laseihin. Koristele ohuella kurkkuviipaleella.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/
Tämä kurkkucocktail on freesi ja juoman maku on juuri passeli käynnistämään rapujen herkutteluun keskittyvän illallisen. Eikä se hurahda heti hattuun. Cin cin!

 Muita juttuja ravuista?

Rapujen keittäminen

Rapurisotto

Filed Under: juomat, kala ja äyriäiset Tagged With: alkudrinkki rapujuhliin, kurkkucocktail, Rapujen keittäminen, rapujuhlat, vinkkejä rapujuhliin

« Ne parhaimmat tarinat kertovat rakkaudesta
Blogikateus. »

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Misokana – aasialaista arkeen
  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021
  • Pasta puttanesca uunissa – aivan paras arkipasta

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

Musiikki soimaan, viinilasi käteen ja vasta sitten keittiöön.

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta