Tämä resepti on omistettu teille, ihanaiset R ja S.
Ja muut. Varoitus! Kohta seuraa ihan aito lovestoori.
Rakkaus ja ruoka. Ja Jotain maukasta-blogi. Näistä syntyy herttainen soppa. Mutta ensin vähän alustusta reseptiin. Ilonan Hyvä olo -teemanumerossa on neljä herkullista, hieman kevennettyä jälkiruokareseptiäni.
Pyrin aina tekemään paheelliseen maukasta ruokaa ja maku edellä mennään, vaikka näissä resepteissä hain tapoja tehdä jälkkäreitä aavistuksen verran kevyemmin. Mausta kuitenkaan tinkimättä.
Syntyi kaurajauhoista leivottu gluteeniton ja näyttävä mustikkakakku, kypsällä banaanilla makeutettu suklaamousse, sitruunainen jogurttijäätelö sekä pähkinäiset suklaamarjat ja hedelmät.
Tämänpäiväinen resepti, banaaninen suklaamousse on suloinen ja vähän imelä, aivan kuten tämä rakkaustarinankin, jonka vaiheet sivuavat myös blogiani.
On komea mies, joka asuu jossain tuolla kaukana, Keski-Suomen yläpuolella. Siellä jossain. On ihastuttava ja positiivisuutta säteilevä nainen, joka asustelee täällä etelämpänä. Välimatka on pitkä, mutta olkoon. Nämä kaksi astelevat samalle aaltopituudelle. Viettävät aikaa yhdessä. Kokkaavat. Rakastuvat siis, hitsi vieköön. Mies kertoo, että saa ruoanlaittoon inspiraatiota sellaisesta Jotain maukasta-blogista, jota on ahkeraan seuraillut.
Naista naurattaa. Ei ole totta!
Tämä bloggari sattuu olemaan naiselle hyvinkin tuttu tyyppi, ihan asuu tuossa seinän takana. Naapuri, jonka silloin tällöin näkee heti aamusesta poukkoilemassa naapurienkin takapihojen poikki nokkosjahdissa.
Ja tarinalla on onnellinen loppu. Rakkaus kukoistaa ja ruoanlaitto jatkuu. Pian ehkä saman katon alla? Tässä rakastuneille inspiraatiota seuraavaan kokkailuhetkeen.
- 2 kypsää banaania
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 2 rkl intiaanisokeria
- 200 g tummaa suklaata
- vaniljaa myllystä
- Koristeeksi kaakaonibsejä ja pistaasipähkinärouhetta
- Sulata suklaa vesihauteessa metalliastiassa. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja sileäksi. Laita seos n. 15 minuutiksi jääkaappiin viilentymään.
- Pursota mousse tarjolle isoihin lusikoihin, koristele kaakaonibseillä ja rouhituilla pistaasipähkinöillä. Säilytä viileässä ja ota n. 10 minuuttia ennen tarjoilua huoneenlämpöön.
- Kaakaonibseillä saa rapeutta ja hieman karvasta kärkeä tähän muuten niin makeaan jälkkäriin. Ihan suosikkini!
P.S Ilonan Hyvä olo -teemanumeroa on saatavilla lokakuulle asti. Nappaa sieltä reseptit syksyn herkkujälkkäreihin.
Juttu on muuten mielestäni yksi näyttävimpiä, mitä lehdissä on viimeaikoina ruoistani ollut. Olihan stailaus ihan omaa käsialaani..
Dinner4u2 sanoo
Ihana tarina ja ihana resepti! Testiin menee 🙂
Mari sanoo
Voipi olla, että yksi lusikallinen ei riitä..
Nimetön sanoo
Hauskaa että rakkautta on ruokajutuissa nyt enemmänkin http://www.keittiopsykologiaa.fi
Mari sanoo
Love rules the world!