Vähän sellaisen kasarifiiliksen omaavat Haselbackan perunat tekevät kovaa vauhtia uutta tulemistaan. Niitä näkyy siellä täällä somessa ja ulkomaalaisissa lehdissä sekä resepteissä.
Ja miksikäs ei. Hasselbackat ovat perunaruoka makoisimmillaan. Ja näin riista-aikaan mitä oivin lisuke riistaruoille. Perunat, nuo possujen lihotusruat, ovat yksinkertaisesti maukkaiksi valmistettuina lohturuoista voittamattomimpia.
Hasselbackan perunasnäksit
2017-10-19 11:59:49
Tulosta
Ainesosat
- 15 pientä perunaa (esim. Puikula)
- 75 g voita
- 3 valkosipulinkynttä
- sormisuolaa
- 1 ½ dl Hellman's kevytmajoneesia
- 1 rkl srirachakastiketta
Valmistusohjeet
- Pese perunat hyvin ja leikkaa niihin tasaisin välein viiltoja. Älä leikkaa pohjaan saakka. Nosta perunat uuniastiaan.
- Sulata voi ja raasta joukkoon valkosipulinkynnet. Voitele perunat valkosipuliöljyllä ja ripottele päälle sormisuolaa.
- Paista 200 asteessa 40-45 minuuttia, perunoiden koosta riippuen. Voitele perunoita paistamisen aikana useita kertoja. Tarjoa srirachalla maustetun majoneesin kanssa.
Vinkkejä
- Ongelmia leikkaamisessa? Laita perunan molemmille syömäpuikot, paina niitä leikatessasi pöytää vasten ja näin peruna ei vahingossa leikkaudu läpi.
- Mausta. Hasselbackan perunat voi maustaa simppelisti suolalla ja mustapippurilla tai mausteiden kanssa voi leikitellä mielin määrin. Kokeile esimerkiksi chiliä, juustokuminaa, tuoreita yrttejä, savupaprikaa, valkosipulia ja currya. Voit rapeuttaa pintaa korppujauhoilla, rouhituilla pähkinöillä tai leivänmuruilla tai mehevöittää perunan maukkaalla juustoraasteella.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/
Ei muuten pöhkömpi idea, ollenkaan!
Tsekkaa syksyn maukkaimmat reseptit Jotain maukasta IG-tililtä.
Sari/saaran lautasella says
Nam ja kyllä hasselbackan perunoita on saatava aina silloin tällöin, joko selaisenaan tai muun aterian lisukkeena.
Mari says
Näinpä!
Mari says
Samaa mieltä!
Nanna says
Nyt en ymmärrä. Tuli aivan käsittämätön hinku HASSELBACKALOIDA! Voiko 13 kg kurpitsan hasselbackaloida?
Mari says
Kuule, anna palaa! ?
Dinner4u2 Mirka & Pauliina says
Hasselbackan perunat on niin hyviä!
Mari says
Ne on, ne on!
Juulia / Vaimomatskuu says
Juu, samaa olen havainnoinut viime vuoden aikana: hasselbacka on trendikästä! Tuntuu että varsinkin IG:ssä tuli jossain vaiheessa kokoajan vastaan jotain hasselbackattua – kesäkurpitsaa, kurpitsaa, munakoisoa, bataattia…
Mari says
Näinpä, saman olen huomannut.
Sirkku says
Tykkään Hasselbackan perunoista ihan mielettömästi, mutta milloinkohan olen viimeksi tehnyt tai syönyt niitä… Kiitos muistutuksesta, nämä sopivat just hyvin pimeiden syysiltojen lohturuoaksi 🙂
Mari says
Lohturuokaa parhaimmillaan, kuten perunaruoat tuppaa olemaan.
kuitetekee says
Hasselbackatut on niin kauniitakin! Ja hyviä! Ja helppojakin! Miksi en tee näitä useammin?
Mari says
No ne on. uuniin vaan ja hyvää tulee.
Peggyn pieni punainen keittiö says
Maistuis ja ihan niillä samoilla kasarifiiliksillä 😉
Mari says
Jep, jep!